Billeder af det uvirkelige liv - Gysets handling

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Advertisements

? Fra 1 til 10.
Hvor er Gud? Hvor bor han? Hvor er der plads til ham?
At have øje for alle tanker om børn og palliation 15. november 2013
At have øje for alle tanker om børn og palliation 15. november 2013
I gyseren kan man prøve kræfter med det monstrøse og være sikker på, at det hele ender godt. Gyser-fortællinger handler om noget ondt der skal bekæmpes.
Et fly er ved at styrte ned. Ombord er der fem passagerer, men kun fire faldskærme.
Tema: Politiske undertoner i litteraturen
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Intern kommunikation – hvordan arbejder vi mere bevidst med den?
Indhold Problemstilling Virkemidler Hvem stoler vi på?
Gys og gru i romantismen
En dag besluttede en kvinde at tjekke om hendes 3 svigersønner virkelig kunne lide hende, eller om de blot idet mindste påskønnede alt det hun gjorde for.
Kommunikation og relationer 9. januar v. Gitte Schrøder
Telefonen ringer.
Filmanalyse Intro til filmmediet.
I det efterfølgende ses på tre forskellige indgangsvinkler i kommunikationen med medarbejderne De tre temaer er Samtalen Synlig ledelse og gennemslagskraft.
Reservatet Kapitel 1: Reservatet - Virksomheden som et reservat
Selvopfattelse.. STIGMA
VitaMeal ™ produktion & distribution Lumbadzi, Malawi Tekst og billeder: Marcus Westberg.
Hverdagens Helte i Danfoss Floor Heating
Et fly er tæt på at styrte ned. Der er 5 passagere om bord, men der er kun 4 faldskærme.
Eva Zeuthen Bentsen Institutleder Ledelse, Politik og Filosofi CBS
Å.
Dansk 1. klasse.
Et fly er ved at styrt ned. Der er 5 passagerer om bord, men der er kun 4 faldskærme.
Litteratur på mobilen Der er meget, vi ikke kan vide! Men alligevel meget der står mellem linjerne… hvorfor skriver hun ikke tilbage og hvad er det, der.
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Most Significant Change I workshopform - erfaringer fra Ibis- Sydamerika København, juni 2005.
Livets Ord Februar 2010 “Jeg er døren. Den, der går igennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange” (Joh 10,9).
HVORDAN SKABER VI EN GOD TRIVSEL MOBNING – VI KAN OGSÅ OPDRAGE TIL FÆLLESSKAB Tine Guldager Lang.
Ekspansiv læring – Hvad betyder det?
James G. March & Johan P. Olsen: Organizational Learning and the Ambiguity of the Past                    James G. March Johan P. Olsen.
Moderne Kvinder Frøkongen.
Kortfilm – de 7 parametre
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Kommunikation mellem mennesker
En køn pige inviterede en ung mand med hjem, -tog ham med ind i soveværelset, og foreslog straks at de skulle prøve at gøre det i stilling 69…...
Relationer – børn og voksne
Instituttet for Fremtidsforskning Er en privat og uafhængig tænketank Er grundlagt i 1970 af Thorkil Kristensen Inspirerer og rådgiver virksomheder, organisationer.
Etnisk minoritetsunge og familier – at skabe én sammenhængende verden! Fredericia 2014 Basim Osman Cand. psych., autoriseret psykolog Selvstændig psykologisk.
1 Udvikling af beboerdemokratiet 3. kreds Erkendelse 1 Fremtidens beboere betragter boligen som et forbrugsgode - Ikke som et forenings- eller.
Omgangstone og kollegialitet
Kortfilm Fokusområde 7 i 3.C i dansk.
HVAD SIGER BIBLEN OM KVINDER SOM HANNE?. Hvem kan finde sig en dygtig hustru? For hun er langt mere værd end juveler.
Fluernes herre 1954, af WILLIAM GOLDING.
Shine og virksomhedskultur
Kapitel 8 – nogle citater og overvejelser
Actiongenren Tekst: Rikke Schubart: Med Vold og Magt, Actionfilm fra Dirty Harry til The Matrix, pp
Den lærende organisation
Oplæg til Vejlederkonferencen, af Else Poulsen
Billeder af det uvirkelige liv - Gysets univers Tekst: Rikke Schubart: I lyst og død, pp:
Kvinder Ser sig i spejlet..
Skuffespørgsmål Ordene: ”Hvad, hvordan og hvorfor” bør være det første ord i hovedparten af vores spørgsmål: Handling / Begivenhed: Hvad (er der sket?)
Anvendelsesorientering på FLOW Målgruppe: FLOW teater – unge som på STX Anvendelse – forstået som i umiddelbar relation til deres liv og tværfagligt Fagligt.
Skolen som ballast for livet som ung Livslang læring? Hans Siggaard Jensen Professor, Pro-dekan DPU/Aarhus Universitet KL Ungespot.
STRATEGY Vision Det man vil Core Values
”Den største sorg i verden her er dog at miste den, man har kær”
Stopmotion film Monsteret der ønskede sig en ven til jul.
Kapitel 6: Teorier om social ulighed – fokus på funktionalismen og Bourdieus teori om social ulighed Ulighedens mange ansigter – perspektiver på social.
Spiseforstyrrelse og krop Psykoedukation. Erfaring har lært os, at der er en vis sammenhæng mellem følelser og kropslige udtryk Hoppe og danse af sorg?
Uddannelse til bæredygtig omstilling Universiteternes bidrag Ulrik Jørgensen, prof., centerleder DIST, Aalborg Universitet København 1 Ulrik Jørgensen.
Meningen med dit budskab er det svar som du får. Kommunikation Hvordan har du det Fakta Følelser Behov Hvad vil du gerne have Handling.
Dødens privilegium - Etiske grænser for palliation Grænsefladerne mellem professionaliseringen og den personlige død.
Drives af LOKK (landsorganisationen af kvindekrisecentre) Rådgivning for unge, fagfolk og forældre – alle kan være anonyme Oplæg og undervisning Hotline.
Meningsskabelse som relationskompetence
torsdag den 11. april 2019 Basen
Forandringer – Arbejdspladsernes udfordring og mulighed
Præsentationens transcript:

Billeder af det uvirkelige liv - Gysets handling Tekst: Rikke Schubart: I lyst og død, pp: 84-91

Gysergenrens udfordring…

Virkemidler til fastholdelse Spændingsformer Chok (Surprise) Spænding (Suspense) ET SPØRGSMÅL OM VIDENSDISTRIBUTION…

HVEM VED HVAD HVORNÅR? VED TILSKUEREN MERE ELLER MINDRE MONSTERET HAR HAN EN KNIV HVEM VED HVAD HVORNÅR? TILSKUEREN OFFERET VED OFFERET MERE ELLER MINDRE HAR HAN IKKE EN KNIV VED MONSTERET MERE ELLER MINDRE

Suspense Tilskueren ser at monsteret går ind i køkkenet. Der fokuseres på, at den unge mand IKKE ved noget. Den unge mand går fra soveværelset NED i køkkenet for at hente et glas vand Monsteret overfalder den unge mand Tiden anvendes til at holde tilskueren på pinebænken. Tilskueren ved at angrebet kommer, men ved ikke HVORNÅR?

Surprise Tilskueren følger den unge kvinde. Alt er tilsyneladende ok Pludselig ud af intet overraskes hun af en kat.

genopretter status quo Ideal-historien ORDEN UORDEN ORDEN Monsteret bringer tryghed i fare Opgøret med monsteret genopretter status quo

William Friedkin: Exorcisten 1973 ORDEN UORDEN ORDEN Djævlen viser sig i den lille pige Præsten uddriver dæmonen med exorcisme

A. Videnskabsmodellen Noel Carroll: The philosophy of Horror Aktørerne: Hensigten: Videnskabsmanden Eksperimentet Monsteret Katastrofen Overskridelsen af grænsen mellem: Normal/Unormal Moral Ambitioner Forkert brug af videnskab

B. Konfrontationsmodellen Noel Carroll: The philosophy of Horror BEGYNDELSEN OPDAGELSEN BEKRÆFTELSEN KONFRONTATION Etablering af fiktionens normalitet Præsentation af monsteret og de værdier fiktionen ønsker at tematisere som monstrøse Protagonist forsøger forgæves at overbevise autoriteters (tredje part) om monsterets irrationelle eksistens Konfrontation med monsteret. Symbolsk bilede af fiktionens opfattelse af anvendelse af legitim/illegitim vold

Tre typer af historier Andrew Tudor Videnskabsmodellen Monsteret er et resultat af videnskaben Invasions-modellen Monsteret overskrider grænsen mellem kendt/ukendt ved uindbudt at invadere den menneskelige verden Metamorfose-modellen Overskridelse af grænserne (menneskets/monsteret handler). Menneskets transformeres til et monster

Transformationsmodellen – Identitet i forandring Rikke Schubart Indgangsposition Udviklingsposition Udgangsposition En tilstand præget af mangelfuldhed. Utilfredshed Situationen er ude af kontrol. Bruddet med den rationelle orden er et varsel om, at vi bevæger os fra det bevidstes rationelle orden til det ubevidstes irrationelle orden. Tilbagevenden til bevidstheden, men i forandret form.