Den Attraktive Spejdergruppe Den største og mest grundige undersøgelse af en friluftsorganisation nogensinde.  Undersøgelsen Den Attraktive Spejdergruppe.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

Kredsen i centrum En gennemgang af din kreds!. Kredsen i centrum, intro • Undersøgelsen består af 6 emner med 2-3 underemner • Vi diskuterer et underemne.
Set i forældreperspektiv
Informationsmøde på Lindebjergskolen
Pionerprojektet i BUF – bedre arbejdsmiljø og mindre sygefravær
LÆSNING på Ahlmann - Skolen
Velkommen til. Visionen for SEE 20:10 Nyskabende og Tidssvarende En korpslejr skal være på spejdernes præmisser og en lejr som spejderne vil tænke tilbage.
Læringsstile og lektier
Præsentation af mig selv
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Bokstav børn.
Spejdernes Loppemarked, August 2011
DDS Skanderborg gruppe Udviklingsplan Formål: 5% flere indmeldinger 5% færre udmeldinger.
Vækst Den attraktive spejdergruppe Jakob Braad, 34 år, spejder i 24 år
Vision 2010 W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K.
FDF.dk/landslejr. Indledning •Struktur og planlægning –Hvad skal holdlederen overveje inden lejren –Hvad er holdlederens rolle på lejren •Alle skal trives.
SEE20:10SKIVE KFUM-Spejdernes Korpslejr Velkommen til.
Rekruttering af frivillige ledere MBU’s Årsmøde 2007.
Dansk Svømmeunions politiske program
Hverdagens Helte i Danfoss Floor Heating
Lokalområde 4 På skolerne i lokalområde 4 foregår der høj grad af forandring og udvikling, som er med til at sikre, at alle skoler fungerer optimalt i.
Åben skole i Århus Muligheder og myter ved skolesamarbejde.
Chefanalytiker, Oxford Research
Gruppeudvikler konceptet v/ Thea Björklund Larsen.
Kredsens udviklingsplan Del 1. Visionen - Vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Relationer – børn og voksne
FRA BIKS TIL BUSINESS Vækstmuligheder for kvindelige selvstændige - OPGAVER Århus september 2010.
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
SportHouse Værdier og leveregler i Judoklubben Mitani.
Formulering af strategi ud fra analyse og ”Scenarier”
Sct. Georgs Gilderne i Danmark Spejderjubilæum 2007 Markering af spejderbevægelsens 100 års fødselsdag.
DUBU oplæg til Interessentanalyse Kommunikationsplan
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
1 Du er leder At være formand er at være leder Men jeg er frivillig – og det er resten af bestyrelsen også! Lederen sætter rammen – sammen med de øvrige.
Opsummering af strategiske mål fra analysearbejdet Noter alle de strategiske mål, du/I er nået frem til i analysearbejdet Prioriter, sorter, saml og tilføj.
KREDSEN I CENTRUM Forenkling. ENKELT OG OVERSKUELIGT Grundlæggende konflikt mellem tid til familie og tid til FDF Vi skal gøre FDF-hverdagen enkel og.
Sct. Georgs Gilderne i Danmark - samarbejdspartnere Sct. Georgs fonden Bloddonerne SOS – BørnebyerneDe grønne pigespejdere.
KREDSEN I CENTRUM Ambitioner. HØJE OG SYNLIGE AMBITIONER Hvad er godt FDF hos os? FDF skal være sjovt – både for børn og voksne Ambitioner tager ofte.
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
Ledelse af frivillige Økumenisk efterårsmøde – 5. november 2011.
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
DIN BEDSTE FDF-OPLEVELSE Tankerne i Oplevelsesåret Fokus på det, vi gør! Vi skal snakke, dele og videreudvikle En fortælling om FDF.
Gruppeledelse Brokholm naturcenter Workshop – gruppeledelse 8. Oktober 2011.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
1 1 Vision 2020 Sammen rykker vi verden – med vilje.
{ Bestyrelseskursus Marts 2015 Bestyrelsens opgaver og ansvar.
Den attraktive spejdergruppe
Hej 8. klasse… Jeopardy.
Unge og frivillighed Claes Horne Kjældgaard National Konsulent Ungdommens Røde Kors.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
EVALUERING AF LÆREPLANER REGNBUEN Kulturelle udtryksformer og værdier.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
Tilgang 2: Få fat i forældrene Mange børn får (mere eller mindre) blide puf hjemmefra for at komme til FDF. Typisk har børnene store oplevelser, når de.
Vores frivillighedspolitik Næstformand Mads Kildegaard Larsen.
Kropsidealer Ungdommens folkemøde Opsøg partierne og undersøg holdningen til adfærdsregulerende lovgivning når det gælder sundhed. Undersøg holdningen.
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
Evaluering af festmiljø-kampagne
vil vi sætte spor i os selv, hinanden og omverdenen Med Spejdernes Lejr 2017 vil vi sætte spor i os selv, hinanden og omverdenen.
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
99 ud af 100 trafikulykker skyldes vores adfærd i trafikken
”I gamle dage gik man til fodbold og gymnastik for at være sammen med sine venner – det gør man ikke mere!” - Perspektiver på børne- og ungdomsidræt i.
Digitaliseringen kommer
Margrethe Brun Hansen Konflikter mellem forældre og personale i dagtilbuddene: To måder at løse konflikter på.
Tag snakken – bryd vanerne
BADMINTON Netværksmøde foråret
Stenlændernes Spejdermuseum
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Den Attraktive Spejdergruppe Den største og mest grundige undersøgelse af en friluftsorganisation nogensinde.  Undersøgelsen Den Attraktive Spejdergruppe er gennemført i for Det Danske Spejderkorps af Copenhagen Economics, med støtte fra Friluftsrådet.

Foto: Andreas Hørup Nilsson Baggrund og definition  Undersøgelsen blev sat i gang fordi 40 procent af vores grupper har haft medlemsfremgang de sidste 10 år.  Vi ville gerne vide hvordan de bærer sig ad, så vi kunne lære af det. En attraktiv gruppe er defineret ved:  Den har flere medlemmer end lokalområdet gennemsnitligt giver anledning til i forhold til børnetal, indkomst- niveau etc.

Dataindsamling  Database  Medlemsstatistik fra  Identificering af de attraktive grupper  Spørgeskemaundersøgelse  Finde fællestræk og forskelle mellem Midt- grupper og Top50  Fokusgruppeinterview  Konkrete historier på gruppens spejderarbejde Foto: Erik Gunst Lund

Tag børn og unges valg alvorligt!  Det er et aktivt valg at være med i en spejdergruppe  De attraktive går ikke bare på kompromis  Der er mange måder at være attraktiv på Foto: Andreas Hørup Nilsson

80% af attraktiviteten skyldes… Alt andet 80%  Ledernes handlinger  Det daglige spejderarbejde 80% 20% Ydre forhold 20%  Børnetal   Uddannelsesniveau   Indkomstniveau   DGI-medlemmer   FDF-grupper   DDS-grupper   Geografi  

Fællestræk: Tre plus én Gruppen har en samlende og visionær ledelse AMBITIONERFORENKLING HOLDÅND LEDELSE Hele ledergruppen fungerer som et team Gruppen har høje, synlige ambitioner Lederarbejdet er enkelt og overskueligt

Holdånd  Lederne ser sig som en samlet ledergruppe  Ledermøder er resultatorienterede  Lederne har gode fælles oplevelser  Ledergruppen mødes både fagligt og socialt  Større problemer løses i gruppen og ikke kun af den enkelte afdeling  Ledere anerkendes med lederpleje som julefrokost og lederbeklædning Foto: Andreas Hørup Nilsson

Ambitioner  Deltager i og vinder spejderturneringer  Flytter hytten til en grund med gode muligheder  Laver udfordrende spejderarbejde  Gennemfører store og synlige projekter  Arrangerer udfordrende spejderløb  Har sommerlejre i udlandet  Har offentlige arrangementer Foto: Per Therkildsen

Forenkling  Har velorganiseret og velplejet spejdergrej  Har en rød tråd gennem spejderarbejdet  Har tradition for at forældre hjælper til  Har en høj grad af arbejdsdeling i gruppen  Har mange aktiviteter og traditioner som er lagt i faste rutiner  Køber hjælp udefra, frem for at gøre alting selv  Har lavet årsplaner til spejderne og forældrene Foto: Andreas Hørup Nilsson

Ledelse  De har ofte erfaring, en lang tidshorisont og er pragmatiske typer  Sørger for administration, lederpleje, gruppens røde tråd og udfordringer  Er både organisatorisk og visionær  Får de tre andre elementer til at lykkedes Foto: Trine Abild Christensen