”Tag en kødfri dag og forlæng dine kødretter de øvrige dage med masser af grønt – så er der mere luft i budgettet til økologisk kød”. Kilde:

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeopardy af 7.b Sct. Jørgens Skole
Advertisements

Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.
Alternativ forside, hvis du ikke vil have alle 10 grunde med 
En lille historie om VAND
Information om Nøglehullet 2011
Vi skal i gang med en spændende uge, hvor det skal handle om affald.
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Konferrence "Mad på plejehjem", oktober 2013
PengeSpillet.
Prissætning - hvordan gør man ?.
Trin 1: Vand ind i ’Kassen’
”Spis mindre kød. Produktion af kød er en af de landbrugsvarer, der udleder mest CO2. Oksekød mest, dernæst svinekød og så fjerkræ”. Kilde:
”Maden udgør en tredjedel af det samlede CO2-udslip pr. indbygger.”
Måling af effekt af undervisningsforløb med ’Hvad er økologi?’
Det globale ressourceforbrug
Økomad i daginstitutioner
”En årstid er en af de større inddelinger af året
Spejdernes Loppemarked, August 2011
Det er over 20% af vores totale udledning af drivhusgasser
Marianne Mollerup KBH Madhus
VERDENS BEDSTE NYHEDER HVAD SIGER DE LAVT HÆNGENDE FRUGTER? Interview med en forældre fra min datters Vesterbro-vuggestue.
Information om Nøglehullet 2011
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
Børnemad madvalget Ideer til temaer til drøftelse ifm. valg af frokostordning September 2010 Kære ledere/ forældrebestyrelser I dette powerpointshow er.
Oksekød vi ikke spise længere - Kogalskab!. Kyllinger kan vi ikke spise længere - Fugleinfluenza!
Men vi kan godt gøre en forskel.
Reformer og retfærdighed Der er en del ulande der udnytter godt af landbrugspolitikken. I Ægypten importeres fødevarer og nyder godt af de lave verdensmarkeds.
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Dias 1 – kompasset udfoldet for sukker
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for sukker Sukker er tomme kalorier
Møde… for forretningen 1. Butikkens resultater 2. Begivenheder i butikken 3. Begivenheder i kæden 4. Begivenheder i Coop 5. Ansvarlighed.
Februar 2013, Introduktion til børneernæring
Adgang til sporbarhedsdata Alex E Olsen Project Manager – Corporate Social Responsibility Vores behov?
Morgenmad Nogle spiser havregryn med mælk og sukker.
Innovative elever løser virksomhedsproblemer Se Roslev Frugts reklamespot.
SCANNER DEFINITION. SCANNER KAROTENOIDER RAMAN SPEKTROSKOPI.
Status og fremtid for De Økologiske Skolegårde Seminar 26. november 2010.
Vindmøller Priser på vindmøller, Hvor meget strøm kan den producere?
Dyrevelfærd i økologiske svinebesætninger”
Den Store Plan 1. Hvem er jeg 2. Dansk mad historie 3. Ny Nordisk Hverdagsmad 1. Kort fortalt 4. I lærer mig om klima :) 5. Quizzzzz.
Samfundsmæssige betydning af klimaændringer indenfor landbruget Brian H. Jacobsen, FOI, KU (KVL)
Skønhedsprodukter.
Hvor går det økologiske marked hen?
VELKOMMEN TIL LANDSPLANTEAVLSMØDET OG PLANTEKONGRES 2010.
Energimærkets top-ti – og hvad vi ellers kan lære af 7500 energimærker… Tema-eftermiddage om energimærkning og energibesparelser Energiforum.
Globalt Perspektiv Per Pinstrup-Andersen ATV – temamøde København den 10. december, 2012.
Danfoss ligningen og dilemmakort CO 2 Emissions = GNP/Population Population  Energy/GNP CO 2 /Energy  
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Spar penge og skån miljøet Foredrag af studerende fra Ernæring og Sundhedsuddannelsen Janne Rasmussen og Svea Due Persson.
Hvor kommer jern fra? Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding.
Mad og sundhed på Flakkebjerg Efterskole 142 elever 6 linier à 2 hold 9-12 elever pr hold 2 køkkenuger pr. år.
Økologi og økonomi i uddannelsesinstitutionerne s kantiner Hvad tænker skolernes ledelse?
Klimavenlig mad Rasmus Fredslund.
Fra Muld til Mund.
Unge og overvægt.
Hvordan løser vi klimaknuden og hvad kan forbrugerne gøre?
Madkamp Bælgfrugter og bæredygtighed
Hvor kommer kulhydrat fra?
Klimaneutral landbrugsproduktion og fødevarerpræferencer i 2050
Af Katrine L. Eld – køkkenleder i SolsikkenÅby
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Storkøkken sygehus.
Madspild i virksomheder
Hvor kommer kulhydrat fra?
”Maden udgør en tredjedel af det samlede CO2-udslip pr. indbygger.”
Fodring af Bison Vicki Pedersen.
Oksekød vi ikke spise længere -
Præsentationens transcript:

”Tag en kødfri dag og forlæng dine kødretter de øvrige dage med masser af grønt – så er der mere luft i budgettet til økologisk kød”. Kilde: http://koedskolen.taenk.dk/Menu/Uge+5   ”En dansk gennemsnitsfamilie smider årligt god, spiselig mad ud for ca. 10.000 kr.”   Kilde: Landbrug & Fødevarer – tal fra 2010 ”At købe økologisk mad er en investering i fremtiden. Du er med til at sikre, at dine børn kan drikke rent vand fra hanen, at de kan blive behandlet med penicillin, hvis de bliver syge, at de kan spise fisk fra et rent vandmiljø, og at de undgår potentielt skadelige og hormonforstyrrende stoffer i deres dagligdag”.   Kilde: www.okologi.dk ”Vinder økonomien over økologien, når du skal vælge kød i køledisken – hvis du nu skal være HELT ærlig?” Kilde: http://koedskolen.taenk.dk/Menu/Uge+5 ”Der bliver produceret omkring 146 kilo kød per dansker om året, og vi er et af verdens mest kødglade folk”.   Kilde: http://samvirke.dk/forbrug/artikler/danskerne-spiser-koed.html

Priser på økologiske kontra konventionelle råvarer Produkt Økologisk pris Vægt Konventionel pris Mini mælk 7,95 1 l 7,50 Smør 15,95 200 g 20,10 250 g A 38 13,95 14,95 Klementiner 12,00 750 g 1 kg Gulerødder 8,00 2 kg Løg 9,00 1,5 kg Agurk 10,00 1 stk. 5,00 Kartofler 16,00 18,00 3 kg Hvedemel 21,95 16,95 Rugmel 22,95 17,50 Havregryn, fine 12,95 Kilde: Priserne er indhentet i henholdsvis Netto og Kvickly - December 2011.

Priser på økologiske kontra konventionelle råvarer Giv forslag til hvordan man får råd til økologisk mad, så budgettet stadig hænger sammen? Find 5 gode grunde til hvorfor det er en god ide, at producere økologisk mad?

Hvordan får vi råd til økologi? Mindre madspild Anvende sæsonens råvarer Mindre kødforbrug Mere grønt, frugt og korn Spis efter madpyramiden

Spis efter madpyramiden 2011