Social- og sundhedsuddannelsen og den pædagogiske assistentuddannelse - et kvalitetsløft til velfærdsområder Ved Per B. Christensen, formand for Børne-

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Om nærhed og distance mellem uddannelsesinstitution og praksisfelt
Advertisements

ADHD – en kommunalpolitiske udfordring
Kvalitetskodeks for Realkompetence i Danmark DFS Forum for kompetencer den 7. september 2010 Nationalt Videncenter for Realkompetencevurderinger.
Projektdeltagere Næstved Kommune Silkeborg Kommune
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Børnerådet Danske børns trivsel Lisbeth Zornig Andersen
Kompetencerådets udfordringer 2009 Kompetencerådsmøde den 27. februar 2009 v./ Merete Giehm-Reese.
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Ungdomsskole – mellem reform af folkeskolen, erhvervsuddannelserne og vejledningsindsatsen Storbynetværk den 12. september 2013 Direktør Per B. Christensen,
Landsorganisationen i Danmark Kompetenceudvikling til tiden K onference 5 oktober 2011 Målrettet kompetenceudvikling af arbejdsstyrken – forudsætninger.
Revideret UDDANNELSE 1. JAN 2013
Hvad er et nationalt videncenter? Centrene er knyttet til CVU-erne/professionshøjskolerne Centrene er støttet af Undervisningsministeriet i en tidsafgrænset.
Kommunale chefforventninger til en ny folkeoplysningslov Oplæg for Fritid og Samfund d. 25. april 2008 i Vissenbjerg v/ Børne- og Kulturdirektør Per B.
Visioner for fremtidens offentlige styring Enkel styring – rig dialog
Vesterlunden – et område i det kommunale dagtilbud i Svendborg Mission og fælles referenceramme Inklusion Alle børn har lige adgang til at være aktive.
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
Velkommen til SKJOLDHØJ FORSAMLINGSHUS. Historien om Mahmoud Hvordan var det engang……
En aftagervinkel på uddannelsernes internationale dimension - det pædagogiske område Konference for professionshøjskolernes internationale medarbejdere.
Forventninger til professionshøjskolerne Oplæg for University College Sjælland v/ Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen.
Børnekultur der dur, Børnekulturens netværk, d. 26. oktober i Kolding Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen og direktør i Næstved.
KL - Danske Regioner – FTF og Professionshøjskolernes Rektorkollegium præsenterer National strategi for velfærdsuddannelserne.
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Møde m. skolebestyrelsesformændene d. 19. januar 2011
Klik for at redigere i masteren ”Har vi tilstrækkeligt med personaleressourcer til at løfte kræftbehandlingen i 2025?” Kræftens Bekæmpelse og DMCG konference.
Opsamling og afrunding på konferencen “Den gode genoptræning” Landstingssalen, 22. september 2008 NB: Pga manglende tid blev hele oplægget ikke præsenteret.
Informationsmøde d. 28/9 Optag august Praktik: 1.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Klæder skaber folk Viden skaber resultater
Social- og sundhedsuddannelsen - et kvalitetsløft til velfærdsområdet Kjeld Martinussen Vicesundhedsdirektør, Region Midtjylland.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
KVALITETSSIKRET IKV OG RKV I REGION MIDTJYLLAND IKV konsulentseminar, Silkeborg 20. september 2013Ulla Nistrup1.
Det nødvendige og udfordrende samarbejde Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen Per B. Christensen Ungdomsuddannelse til alle Fælles netværksmøde.
Biblioteket og kommunalreformen – bibliotekets roller
Det internationale perspektiv i uddannelse, arbejdsplads og rekruttering UC- Sjælland d. 17. marts 2010 Børne- og kulturdirektør i Næstved Per B. Christensen,
DLO-konference i OCC d. 27. november 2006 Hvad driver kommunerne til markante strukturændringer? Oplæg ved børne- og kulturdirektør Per B. Christensen,
Fra ufaglært til faglært på rekordtid - Region Hovedstadens Uddannelseskonference d. 9. november 2012.
Praktisk vejledning til Individuel Kompetencevurdering (IKV) i AMU Uddannelsesseminar på Koldingfjord – 26. august 2008 V. Mette Nørholm, Teknologisk Institut,
Udfordringer for de selvejende institutioner og deres organisering DLO i Slagelse 11. april 2008 V/ formand for Børne- og Kulturchefforeningen Per B. Christensen.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Det politiske arbejde med udvikling af folkeskolen i Esbjerg kommune
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
National strategi sammen med KL, Danske Regioner og Rektorkollegiet fordi: −Der er ubalance mellem den arbejdskraft, der er til rådighed, og arbejdsmarkedets.
Det globale perspektiv i grundskolen – en kommunal synsvinkel Professionshøjskolen København d. 18. September 2008 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
BKFs årsmøde 13. november 2008 Præsentation af BKFs nye ledelsespublikation Ved Børne- og Kulturdirektør Klaus Nørskov.
Børneområdet blev kommunalt – åbner det for en spændende ny fortælling Socialrådgiverdage d. 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Generelle udfordringer og perspektiver i kommunernes arbejde med kvalitet, effektivitet og styring  Oplæg ved Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen,
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Fokus på realkompetencer.
Dagtilbudskonference i Bella Center d. 13. september Tale ved Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen Kommunale udfordringer på.
Visioner for fremtidens offentlige lederskab Dansk Kommunikationsforening 20. marts 2012.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Uddannelsesudfordringer efter globaliseringsrapporten og velfærdsforliget Paneldrøftelse i Danmarks Vejlederforening d. 30. januar 2007 v/ Per B. Christensen,
Ledelsesudfordringer i kommunerne – nu og i den nære fremtid Oplæg for FTF`s Tænketank om ledelse, d. 6. juni v/ Per B. Christensen, formand for.
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Kommunernes behov for forskning AKF seminar 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen og Børne- og kulturdirektør i Næstved Per.
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
Kvalitet i fremtidens sundhedsuddannelser Uddannelsespolitisk oplæg.
Næstved Rehabiliteringsteamets arbejde.. l  Optaget i forsøgsperioden på ca. 10 uger har været 19 i deltagergruppen og 24 i kontrolgruppen. 30 i deltagergruppen.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
Fra ufaglært til faglært
Alle typer døgninstitutioner Private opholdssteder
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Greve Kommune Parternes ønsker til samarbejde om ny LUP
Praktikvejleder, PAU- og SOSU-elever – ajourføring
Oplæg specialuddannelse i borgernær sygepleje
Præsentationens transcript:

Social- og sundhedsuddannelsen og den pædagogiske assistentuddannelse - et kvalitetsløft til velfærdsområder Ved Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen og børne- og kulturdirektør i Næstved Kommune PASS’ konference den 3. december 2008

Fremtidens kommunale arbejdsmarked •Krydspres mellem borgerkrav, politiske krav og ressourcer •Rekrutteringsúdfordringer •Fokus på kvalitet •Stigende kompleksitet i opgaveløsningen •Flerfaglighed •Tværfaglighed, der tager afsæt i faglighed

Hvad medvirker uddannelserne til •Sikre kvaliteten i velfærdsydelserne overfor ældre, handicappede og børn •Sikre at ufaglærte eller tillærte bliver faglærte •Sikre fornyelse i kommunerne med opdateret viden fra uddannelserne •Medvirke til at leve op til 95% - målsætningen - uddannelse til alle •Sikre at vi på sigt har få ufaglærte på området

Uddannelserne skal •Udvikle nye læringsformer •Være opdaterede med den seneste indenfor det pædagogiske, sociale og sundhedsmæssige område. •Sikre sammenhæng mellem teori og praksis •Sikre muligheder for unge •Sikre muligheder for voksenlærlingeforløb mede merit •Udvikles sammen med aftagerne

Kvalitets- udvikling Kompetence- udvikling Organisations- udvikling

Jobudvikling Intern læring Efteruddann else Uddannelsessamtale Kompetencekrav Uddannelsesplan

Praksis UddannelserForskning Videncenter- funktionen

Specielt om den pædagogiske assistentuddannelse •Fokus på kvalitet og professionalisering af det pædagogiske arbejde •Mange veje til faglighed – PAU er en trædesten •Behov for merit mellem arbejdslivskompetence ( realkompetence) og uddannelse •Sammenhængende praktikperioder og arbejdsværdi •Udvidede arbejdsfelter i ny lov

PAU fortsat •Merit mellem PAU og pædagoguddannelsen •Behov for en sammenhængende praktik også for folk med arbejdserfaring på området •Behov for samarbejde og en vejledning •Lønforhold •Kommunalt ejerskab – indfasningsudfordringer –trepartsaftalen. •Samspil med uddannelsesinstitutionerne Institutionsstruktur – nærhed og kvalitet