Livets Ord Tekst af Chiara Lubich Januar 2009.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Livets Ord November 2008.
Advertisements

Livets Ord April 2013 «Vær ikke vrantne mod hverandre, brødre!» (Jak 5, 9).
Livets Ord Februar 2013 «Vi ved, at vi er gået over fra døden til livet; for vi elsker brødrene» (1 Joh 3,14).
Paulus en brik i Guds frelsesplan
Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
Filipperbrevshymnen.
”Åndelige discipliner for disciple”!
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
Livets Ord April 2012.
Livets Ord April 2009 "Våg derfor, for I ved ikke, hvad dag jeres Herre kommer." (Mt 24,42).
Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011.
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Nøgler til menighedens vækst
Livets Ord Livets Ord Juni 2012 Juni 2012 Arbejd ikke for den mad, som er forgængelig, men for den mad som varer til evigt liv, den som menneskesønnen.
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
”Kaldet til kærlighed”
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Paulus’ brev til de kristne i Efesus
Livets Ord Juli 2010 "Himmeriget ligner en købmand, der søgte efter smukke perler; og da han fandt én særlig kostbar perle, gik han hen og solgte alt,
Livets Ord September 2009.
Livets Ord Juli 2009.
Livets Ord December 2009 “Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlene ” (Mt 5,16)
”Kaldet til kærlighed”
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Livets Ord Livets Ord Marts 2012 Marts 2012 «Herre, hvem skal vi gå til? Du har det evige livs ord» «Herre, hvem skal vi gå til? Du har det evige livs.
Livets Ord Juni 2011 ”Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det gode,
En menighed, der søger enhed
Livets Ord Februar 2010 “Jeg er døren. Den, der går igennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange” (Joh 10,9).
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Ef 4,1-16: Hvordan fastholder vi Åndens enhed i vor menighed?
Livets Ord Livets Ord Februar 2012 Februar 2012 «Omvend jer og tro på evangeliet» (Mark 1,15).
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Introduktion til Kongen og hans Rige
ÅNDENS OPBYGGELSE! Overskriften over menighedslivet her i foråret: ”Åndens opbyggelse”! I små og mellemstore fællesskaber! Vi fornemmer, at OPBYGGELSE.
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Kaldet til at være kanal for kærligheden!. Menigheden i Korinth ville hellere synge solo end synge i kor! Korinth lektien svarer to spørgsmål: 1. Hvad.
Lidelsens problem (teodicé)
Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over.
Gennemgang af dåbsritualet
Livets Ord April 2015 “Alt er jeg blevet for alle” (1 Kor 9, 22)
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen. 7 følger af retfærdiggørelsen jf. Rom 5,1-11 1) Fred med Gud v.1 2) Adgang til Gud v.2a 3) Håb om herlighed v.2b 4)
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Livets Ord November 2015 ‘At de alle må være ét’ (Joh 17, 21). Kommentar af P. Fabio Ciardi OMI.
Livets Ord Marts 2016 “Guds rige er kommet til jer” (Luk 11, 20).
LIVETS ORD September 2016 “Alt tilhører jer! Men I tilhører Kristus, og Kristus Gud” (1 Kor 3, 22-23)
Komme dit rige iblandt os
‘Alt, hvad I har gjort mod en af disse mine mindste brødre, det har I gjort mod mig’ (Matt 25,40). Livets Ord April 2016.
“Jeg er med jer alle dage indtil verdens ende” (Matt 28,20)
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
“Gud kommer og frelser jer” (Esajas 35, 4)
“Thi Kristi kærlighed tvinger os” (2 Kor 5, 14).
“Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile” (Matt 11,28). Livets Ord Juli 2017.
Livets Ord Oktober 2017.
Livets Ord November 2017.
Livets Ord December 2017.
Livets Ord April 2018.
Livets Ord Februar 2018.
Livets Ord Marts 2018.
«Men drives I af Ånden, er I ikke under loven» (Gal 5,18).
Livets Ord “Tag med sagtmodighed imod det ord, som er indplantet i jer, og som kan frelse jeres sjæle” September 2018.
“Herre, din højre hånd er mægtig i styrke” (2. Mosebog 15, 6)
Livets Ord August 2018 “Med evig kærlighed har jeg elsket dig, derfor bevarer jeg min troskab mod dig” (Jer 31, 3)
“Salige er de, som stifter fred, for de skal kaldes Guds børn.”
“Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed”
“Glæd jer altid i Herren!” (Fil 4,4).
«Livets Ord» Februar 2019.
Livets Ord Juni 2019 “I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner.” Ap. G. 1, 8.
Præsentationens transcript:

Livets Ord Tekst af Chiara Lubich Januar 2009

“Nu er der mange lemmer, men ét legeme“ (1 Kor 12,20)

Har du nogensinde mødt et levende kristent fællesskab Har du nogensinde mødt et levende kristent fællesskab? Har du nogensinde været med i nogle af deres møder og lært deres liv at kende?

Så har du også lagt mærke til de mange forskellige funktioner hos dem, der udgør dette fællesskab. Der er nogle der har den gave at kunne tale og kan fortælle om den åndelige virkelighed så det rører dit hjerte.

Der er nogle der hjælper, støtter og drager omsorg for andre mennesker Der er nogle der hjælper, støtter og drager omsorg for andre mennesker. Og du undrer dig over de fantastiske resultater de opnår til gavn for så mange lidende. Andre underviser med en sådan visdom at de gang på gang styrker din tro. Og andre kan organisere eller lede. Nogle kan forstå andre mennesker og give trøst til de hjerter, der trænger til det.

Ja, alt dette kan du opleve, men det, der først og fremmest slår én er, at i et sådant levende fællesskab findes den ånd der præger alt, der gør dig let om hjertet og gør dette enestående fællesskab til én enhed, ét legeme.

“Nu er der mange lemmer, men ét legeme“

Også - og især - Paulus befandt sig over for levende, kristne fællesskaber, der netop var blevet til gennem hans ene-stående ord. Et af disse fællesskaber var den nye menighed i Korinth, hvor Helligånden ikke havde været nærig med at skænke sine gaver - eller karismer som man kalder dem. Tværtimod var det på meget kort tid sket ekstraordinære ting, på grund af den unge kirkes særlige kald.

Selv om dette fællesskab havde oplevet store ting gennem de gaver Helligånden havde givet dem, erfarede de også stridigheder og uro netop blandt dem der havde modtaget gaverne.

Derfor henvendte de sig nu til Paulus, der var hos efeserne, for at få afklaret nogle ting. Paulus tøvede ikke, men forklarede i et af sine breve, hvordan disse særlige nådegaver burde bruges. Han forklarer at der findes forskellige nådegaver, forskellige tjenester, som det at være apostle, profeter eller lærere, men at den Herre fra hvem de alle kommer, er én.

Han siger, at der i fællesskabet findes nogen der udvirker store gerninger, nogle der helbreder, nogle der har en særlig evne for at hjælpe, nogle for at lede, ligesom der findes nogle, der kan tale i tunger, og nogle, der kan tolke det, men han tilføjer, at Gud fra hvem alle gaverne kommer, er én.

Og eftersom de forskellige gaver er udtryk for den samme Helligånd der giver os dem gratis, kan de ikke andet end at være i samklang med hinanden, de kan ikke andet end supplere hinanden.

De kan altså ikke være ophav til rivalisering eller forvirring. De tjener ikke den personlige tilfredsstillelse, de kan ikke være årsag til forfængelighed eller selvbekræftelse, men er blevet givet med et fælles mål for øje: at opbygge fællesskabet, deres formål er tjeneste. De kan altså ikke være ophav til rivalisering eller forvirring.

Selvom Paulus her taler om de særlige nådegaver der handler om fællesskabets liv, mener han, at ethvert menneske har sin særlige evne, sit særlige talent for at handle til fælles bedste, og enhver bør være tilfreds med sit eget.

Han beskriver fællesskabet som é legeme og spørger sig selv: Hvis legemet kun var øjne, hvad så med hørelsen? Og hvis den kun var ører, hvad så med lugtesansen? Altså, Gud har givet legemsdelene deres forskellige opgaver i legemet, sådan som Han har villet det. Hvis alle var den samme legemsdel hvad ville der så blive af hele legemet? (jf. 1 Kor 12,17-19)

“Nu er der mange lemmer, men ét legeme“

Hvis alle er forskellige, kan alle være en gave for hinanden, og dermed være sig selv og virkeliggøre den plan Gud har med os i mødet med andre. Paulus ser i det fællesskab, hvor de forskellige gaver virker, en virkelighed som han giver et herligt navn: Kristus.

Faktum er at dette enestående legeme der omfatter fællesskabets legemsdele, er Kristi Legeme. Kristus fortsætter virkelig med at leve i sin Kirke og Kirken er Hans legeme.

I dåben indlemmer Helligånden jo den troende der indføjes i fællesskabet, i Kristus. Og dér er alle Kristus, enhver adskillelse er ophævet, enhver diskrimination er overvundet.

“Nu er der mange lemmer, men ét legeme“

Det kristne fællesskabs medlemmer vil kunne praktisere denne nye livsstil på en god måde, hvis de danner ét legeme, med andre ord hvis de virkeliggør enheden blandt dem, den enhed der forudsætter forskelligheden og mangfoldigheden. Fællesskabet er ikke en ubevægelig klump stof, men en levende organisme med forskellige legemsdele. Når kristne sår splid, handler de stik imod det de bør gøre.

“Nu er der mange lemmer, men ét legeme“

Hvordan skal vi så leve dette nye Ord fra Bibelen Hvordan skal vi så leve dette nye Ord fra Bibelen? Det er nødvendigt at have stor respekt for de forskellige funktioner, for det kristne fællesskabs gaver og talenter.

Det er nødvendigt at gøre hjertet så stort at det kan rumme Kirkens brogede rigdom og ikke kun den lille del af Kirken man kender og kommer i, vores egen menighed, forening eller bevægelse, men hele den universelle Kirke i dens mangfoldige former og udtryksmåder.

Alt skal vi opfatte som vort eget, for man er en del af dette ene legeme. Og på samme måde som vi beskytter og drager omsorg for hele vores fysiske legeme, bør vi også gøre det for vores åndelige legeme. Vi bør værdsætte alle og gøre vores bedste for at være nyttige for Kirken.

Vi bør ikke agte det Gud beder os om, dér hvor vi er, ringe, lige meget hvor ensformigt, monotont og betydningsløst det daglige arbejde forekommer os. Vi tilhører alle det samme legeme og - ligesom legemsdelene - deltager enhver i hele legemets aktivitet ved at blive på den plads, Gud har udvalgt til ham eller hende.

Det vigtige er at have den nådegave der, som Paulus fortæller, overgår alle andre, nemlig kærligheden: kærligheden til ethvert menneske du møder, kærlighed til alle mennesker på jorden. Det er i kærligheden, i den gensidige kærlighed, at alle de mange lemmer kan være ét legeme. “Livets Ord” er en månedlig publikation fra Focolare-bevægelsen. Tekst af: Chiara Lubich (1981) Grafik af Anna Lollo i samarbejde med Placido D’Omina (Sicilien - Italien)