Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Gennemgang af dåbsritualet

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Gennemgang af dåbsritualet"— Præsentationens transcript:

1 Gennemgang af dåbsritualet
Se dåbsritualet bagerst i salmebogen. Disse billeder gennemgår en dåb fra Aarhus Bykirke, januar Her skal Morten og Kirsten Vinther have deres dreng, Lukas, døbt af præsten Daniel Lind.

2 Velkommen til dåb i kirken.
Lovprisning og bøn Læsning fra Matt 28,20 Læsning fra Mark 10,13-16

3 Korstegnelsen Præsten tegner derefter med hånden kors for ansigtet og brystet af den, der skal døbes, og siger: Modtag det hellige korses tegn både for dit ansigt og for dit bryst, til et vidnesbyrd om, at du skal tilhøre den korsfæstede Herre Jesus Kristus.

4 Hvad er barnets navn, spørger præsten?

5 Trosbekendelsen: Den, som bærer barnet, svarer JA på barnets vegne til at ville bekende sig den kristne tro. Til sidst siger man JA til spørgsmålet, Vil du døbes på denne tro?

6 Dåbshandlingen: N.N Jeg døber dig i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn, Amen.

7 I dåbsgave får barnet fadervor som gave
I dåbsgave får barnet fadervor som gave. Den bedes af menigheden sammen med forældrene og fadderne efter dåbshandlingen. Nogle steder lægger fadderne hånden på barnet, mens der bliver bedt. Præsten henvender sig derefter til forældrene og fadderne og fortæller om deres rolle.

8 I nogle kirker bydes barnet velkommen til menigheden, ved at præsten løfter barnet op.

9 Det er en stor gave at blive døbt, og derefter bliver der holdt fest.

10 Selvom et lille barn ikke forstår, hvad der sker, når det døbes, har det modtaget en kæmpe gave, som det skal ”pakke” op i tro. Dertil har barnet brug for, nogle der vil hjælpe dem med at fortælle om, hvad der skete, den dag de blev døbt. Og hvad dåbsgaven indeholder.

11 Dåben sætter spor af glæde, taknemmelighed, tryghed, del i Jesu gerning – død og opstandelse osv.

12 1. Fyldt af glæde over livets under, med et nyfødt barn i vore hænder, /: kommer vi til dig, som gav os livet.:/ 2 Fyldt af bæven foran ukendt fremtid lægger vi vort barn i dine hænder. /: Det, som sker i dåben, gør os trygge.:/ 3 Fyldt af undren er vi i din nærhed. Du, som bærer verdensrummets dybder, /: venter på de små og ta’r imod os.:/ 4 Ved dit værk, ved kærlighedens vilje, er vi født på ny til liv i Kristus, /: til et åbent liv i tro og tillid.:/ 5 Og ved tidens grænse lever fortsat dine løfteord ved døbefonten, /: dåbens lys er tændt, når livet slukkes.:/ 6 Større rigdom, end hvad ord kan rumme, har du givet os ved dåbens gave. /: Herre, skænk os troen fuld af glæde!:/ Syng Med nr. 173


Download ppt "Gennemgang af dåbsritualet"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google