Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Livets Ord Juli 2010 "Himmeriget ligner en købmand, der søgte efter smukke perler; og da han fandt én særlig kostbar perle, gik han hen og solgte alt,

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Livets Ord Juli 2010 "Himmeriget ligner en købmand, der søgte efter smukke perler; og da han fandt én særlig kostbar perle, gik han hen og solgte alt,"— Præsentationens transcript:

1

2 Livets Ord Juli 2010

3 "Himmeriget ligner en købmand, der søgte efter smukke perler; og da han fandt én særlig kostbar perle, gik han hen og solgte alt, hvad han ejede, og købte den." (Mt 13, 45-46 ).

4 Med denne korte lignelse bruger Jesus et billede, der fanger tilhørernes opmærksomhed med det samme. Alle kendte værdien af perler, der - sammen med guld - var det mest kostbare, man kendte.

5 Endvidere taler skriften om visdommen og altså om kundskaben om Gud som noget, der ikke kan sammenlignes med noget andet, ikke engang med en "nok så uvurderlig ædelsten" (Visd 7, 7-9)

6 I denne lignelse ser vi et usædvanligt, overraskende og uventet forløb. På et marked fik en købmand øje på en perle, der for hans ekspertblik havde en enorm værdi. Han vurderede at han kunne tjene meget på den.

7 Da han havde regnet lidt på det, besluttede han, at det var det værd at sælge alt, hvad han ejede, for at købe perlen. Hvem havde ikke gjort det samme i hans sted?

8 Og her har vi lignelsens dybeste betydning, nemlig mødet med Jesus, eller med andre ord med Guds rige iblandt os - her har vi perlen! Den enestående chance, som vi skal sætte al vor energi, og hvad vi ellers har, ind på for at gribe den.

9 "Himmeriget ligner en købmand, der søgte efter smukke perler; og da han fandt én særlig kostbar perle, gik han hen og solgte alt, hvad han ejede, og købte den” (Mt 13, 45-46 ).

10 Det er ikke første gang, at disciplene føler sig stillet over for et radikalt valg, nemlig dette alt, man skal forlade for at følge Jesus. Dette alt indebærer det mest værdifulde i livet, som f.eks. familiære bånd, økonomisk tryghed, sikkerheden for fremtiden…

11 Men det han beder om er ikke absurd og ubegrundet. I stedet for det "alt", man forlader, er der et "alt", man finder. Og det sidste er uendeligt meget mere værd. Hver gang Jesus beder os om noget, lover han også at give meget, meget mere, i overstrømmende mål.

12 Således vil han med denne lignelse forsikre os om, at vi i vore hænder holder en skat, der vil gøre os rige for evigt. Og hvis vi synes, det er dumt at forlade det sikre for det usikre, et gode vi har, for et andet, vi kun har fået lovning på, så skal vi tænke på købmanden i lignelsen. Han vidste, at perlen var meget værdifuld, og han så tillidsfuldt frem til den gevinst, han ville få ved at købe den.

13 Den, der vil følge Jesus, vil således med troens øjne se den enorme gevinst han får: at arve Himmeriget, ved i det mindste åndeligt at have forladt alt.

14 Ethvert menneske får i sit liv en sådan chance af Gud. Og det er op til os at gribe den.

15 "Himmeriget ligner en købmand, der søgte efter smukke perler; og da han fandt én særlig kostbar perle, gik han hen og solgte alt, hvad han ejede, og købte den” (Mt 13, 45-46 ).

16 Det er en konkret indbydelse til at skubbe alle de afguder til side, der tager Guds plads i vore hjerter: karriere, ægteskab, studium, et smukt hus, job, sport eller fornøjelser.

17 Det er en indbydelse til at give Gud førstepladsen, såvel i alle vore tanker som i vore følelser, for hele livet skal orientere sig mod Ham, og alt bør udgå fra Ham.

18 Ved at gøre sådan, ved at søge Guds rige, vil alt andet gives os i tilgift, som Evangeliet lover (Luk 12,31). Ved at sætte alt til side for Himmeriget vil vi få hundredfold igen af både hjem, søskende, fædre og mødre (Matt 19,29). For Evangeliet har en klar menneskelig dimension: Jesus er Gud-mennesket, og sammen med den åndelige føde lover han os brød, tag over hovedet, klæder og familie.

19 Måske skal vi lære af de "små" at stole mere på Faderens forsyn, der ikke lader dem mangle noget, der giver det lidt, de har bort, af kærlighed.

20 I Congo har en gruppe unge i nogle måneder fremstillet kunstfærdige postkort af bananblade, som så bliver solgt i Tyskland. I begyndelsen beholdt de hele overskuddet (nogle af de unge kunne dermed underholde hele deres egen familie). Nu har de besluttet at give 50% videre og således med denne sum hjælpe 35 arbejdsløse.

21 Men Gud lader sig ikke overgå i gavmildhed. To af disse unge har givet et sådant vidnesbyrd i den forretning, hvor de er ansat, at forskellige handlende, der søger efter arbejdskraft, er begyndt at henvende sig til dem. Mere end elleve personer har på denne måde fundet et fast arbejde.

22 “Livets Ord”, “Livets Ord”, månedlig publikation fra Focolare-bevægelsen. Tekst af: Chiara Lubich, Publiceret Juli 1999. Grafik af Anna Lollo i samarbejde med Placido D’Omina (Sicilien, Italien)Anna LolloPlacido D’Omina Livets Ord udkommer på 96 sprog og når frem til millioner af mennesker i hele verden gennem presse, radio, TV og Internettet For mere information www.focolare.org Denne PP er oversat til flere sprog og findes påwww.focolare.org www.santuariosancalogero.org "Himmeriget ligner en købmand, der søgte efter smukke perler; og da han fandt én særlig kostbar perle, gik han hen og solgte alt, hvad han ejede, og købte den” (Mt 13, 45-46 ).


Download ppt "Livets Ord Juli 2010 "Himmeriget ligner en købmand, der søgte efter smukke perler; og da han fandt én særlig kostbar perle, gik han hen og solgte alt,"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google