Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Livets Ord Juli 2009.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Livets Ord Juli 2009."— Præsentationens transcript:

1 Livets Ord Juli 2009

2 "Sælg jeres ejendele og giv almisse
"Sælg jeres ejendele og giv almisse. Skaf jer punge, som ikke slides op, en uudtømmelig skat i himlene, hvor ingen tyv kommer, og intet møl ødelægger" (Luk 12,33).

3 Er du ung og opsat på et ideelt, helstøbt og fuldt liv. Lyt til Jesus
Er du ung og opsat på et ideelt, helstøbt og fuldt liv? Lyt til Jesus. Der er ingen på jorden, der kræver så meget af dig. Han giver dig chancen for at vise din tro og din gavmildhed, og dit heltemod.

4 Er du voksen og ønsker at leve livet seriøst, engageret, men sikkert ?

5 Eller er du gammel og ønsker at leve dine sidste år i hengivelse til én, der ikke bedrager dig, fri for bekymringer, der tærer på kræfterne? Så gælder disse Jesu ord også for dig.

6 Disse ord er afslutningen på en række formaninger, hvor Jesus inviterer dig til ikke at bekymre dig for, hvad du skal spise eller tage på, ligesom luftens fugle, der ikke sår og markens liljer, der ikke spinder.

7 Så kan du drive enhver ængstelse for jordiske ting ud af dit hjerte
Så kan du drive enhver ængstelse for jordiske ting ud af dit hjerte. Fordi Faderen elsker dig meget mere end fugle og blomster. Han selv tænker på dig. Derfor siger Han til os:

8 "Sælg jeres ejendele og giv almisse
"Sælg jeres ejendele og giv almisse. Skaf jer punge, som ikke slides op, en uudtømmelig skat i himlene, hvor ingen tyv kommer, og intet møl ødelægger” (Luk 12,33).

9 Hele Evangeliet og hvert enkelt ord indebærer en invitation til at give slip på hvad vi har og hvad vi er.

10 Før Jesus kom til jorden forlangte Gud ikke så meget af os
Før Jesus kom til jorden forlangte Gud ikke så meget af os. I Det Gamle Testamente anses jordisk rigdom som et gode, en Guds velsignelse, og opfordringen til at give almisse var mest til for at opnå den Almægtiges velvilje.

11 Først sent i jødedommens historie bliver tanken om det hinsides og den belønning, der venter dér, mere almindelig. En konge, der blev bebrejdet, at han bortødede sine skatte, svarede: "Mine forfædre samlede skatte her på jorden, men jeg samler skatte til det hinsides."

12 Det nye i Jesu ord er, at Han kræver alt af dig, hele dig
Det nye i Jesu ord er, at Han kræver alt af dig, hele dig. Han ønsker, at du er en sorgløs søn eller datter, uden bekymringer for verden, et barn, der alene stoler på Ham.

13 Han ved, at rigdommen kan være en enorm hindring for dig, fordi den fylder dit hjerte, hvor Jesus ønsker at have al pladsen til sin rådighed. Derfor denne opfordring:

14 "Sælg jeres ejendele og giv almisse
"Sælg jeres ejendele og giv almisse. Skaf jer punge, som ikke slides op, en uudtømmelig skat i himlene, hvor ingen tyv kommer, og intet møl ødelægger" (Luk 12,33).

15 Og hvis du ikke kan skille dig af med dine materielle goder, fordi du er bundet til andre, eller fordi din position kræver passende og værdige rammer; så kan du helt sikkert åndeligt frigøre dig fra dine ejendele og kun være deres forvalter.

16 Hvis du omgås dine rigdomme på den måde og forvalter dem for andre, elsker du, og samler du dig en skat, som rust ikke ødelægger, og tyve ikke stjæler.

17 Men skal du virkelig beholde det hele
Men skal du virkelig beholde det hele? Lyt til Guds stemme indeni dig, rådfør dig med andre, hvis du ikke kan bestemme dig.

18 Så vil du se, hvor mange overflødige ting, du ejer. Behold dem ikke.
Giv, giv til dem, der ikke har. Lev Jesu ord: "Sælg ... og giv". Sådan vil du skaffe dig punge, der ikke slides op.

19 For at kunne leve i verden er det klart at du omgås penge og materielle goder.
Men Gud ønsker, at vi tager os af det, ikke at vi er optagede af det. Tag dig af det minimum, der er nødvendigt for at leve ifølge din position, dine specifikke omstændigheder. Hvad resten angår:

20 "Sælg jeres ejendele og giv almisse
"Sælg jeres ejendele og giv almisse. Skaf jer punge, som ikke slides op, en uudtømmelig skat i himlene, hvor ingen tyv kommer, og intet møl ødelægger" (Luk 12,33).

21 Det er det, vi skal gøre: pakke kuffert.
Pave Paul VI var virkelig fattig. Derom vidner den måde han ville begraves på, nemlig i en enkel kiste, på den bare jord. Kort før han døde, i 1978, sagde han til sin bror: "Jeg har for længst pakket kufferten til denne vigtige rejse.” Det er det, vi skal gøre: pakke kuffert.

22 På Jesu tid hed de måske punge. Pak din kuffert dag for dag
På Jesu tid hed de måske punge. Pak din kuffert dag for dag. Fyld den, alt hvad du kan med det, der kan være til gavn for andre. Du ejer nemlig virkelig det, du giver. Tænk på hvor megen sult der er i verden, hvor megen lidelse, hvor mange behov...

23 Gør alt dette for Ham. Sig Ham det i dit hjerte: ”For Dig”.
Pak også enhver kærlighedsgerning, enhver tjeneste du kan gøre dine medmennesker. Gør alt dette for Ham. Sig Ham det i dit hjerte: ”For Dig”. Og gør dem godt, omhyggeligt. De er bestemt for Himlen og vil forblive dér for evigt.

24 “Livets Ord”, månedlig publikation af Focolare-bevægelsen.
"Sælg jeres ejendele og giv almisse. Skaf jer punge, som ikke slides op, en uudtømmelig skat i himlene, hvor ingen tyv kommer, og intet møl ødelægger" (Luk 12,33). “Livets Ord”, månedlig publikation af Focolare-bevægelsen. Tekst af: Chiara Lubich, marts Grafik af Anna Lollo i samarbejde med Placido D’Omina (Sicilien - Italien)


Download ppt "Livets Ord Juli 2009."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google