Sådan skaber vi Fuldkornsfordele sammen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Flashcard-spil Kost - kostråd
Advertisements

KiMs – Maj KiMs SMAGSTEST - franske kartofler - Maj 2012.
Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Information om Nøglehullet 2011
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Lars Ovesen Sundhedschef Hjerteforeningen
Anbefalinger for sund frokost i daginstitutioner v/ Maria Haukrogh
Fedtstoffer Hvad er fedt?
Nyt projekt ”Nordisk sundere mad på farten”
Surdej til rugbrød.
Hjertevenlig kost i praksis
Kost og træning.
Tallerken-modellen til konkurrencesvømmere
Kost til triatleter.
Mad til unge på høj- og efterskoler
Et lynkursus i det gode, det onde og det virkelig grusomme
Borgernes barrierer for brug af IT
Forvandl dit liv på 90 dage
Hvorfor et Nøglehul på spisesteder?
Hvad er interessant for brødindustrien
Energiomsætning hos mennesket
VELKOMMEN ”Fælles distribution og afsætning”
Kost i hverdagen Poula Patursson Klinisk diætist, Rigshospitalet
FØDEVAREANPRISNINGER
6 om dagen 2009 Netværksmøde 27. februar 2009.
Tranum – Den digitale landsby
Information om Nøglehullet 2011
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
Tar´ sukkerstoffer livet af dig?
Præsentation af e-takeaway.dk
Webredaktør Rikke Kjærem Nielsen Small business webside til dine kunder - Session 2A og 2B.
Kantineordning. KANTINEORDNING - ET TVÆRSNIT AF EN PLAN.
Kommende mærkningsregler og GDA
Velkommen. Sund livsstil Regelmæssige mættende måltider (gerne 4-6 måltider) Kost som indeholder frugt og grønt Kost med rigt indhold af fuldkorn og.
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
Den 28. oktober 2004 v/Anna Pelvig, PELVIG & PELTZ Markedsføring i praksis -cases.
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
Fastfood Oksekødsrulle og Hakkebøf med sweet potato fritter og cashewpesto Sidstnævnte er fra Fastfood bogen – dog med mine egne ændringer.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
3.1. Hvor meget skal du spise om dagen (10 MJ) 3.2.
Varedeklaration Optagelse af mad Madens funktion Kulhydrat
VITAMINER OG MINERALER
VITAMINER OG MINERALER
Nedsætter fedtindholdet
Sund og velsmagende mad Ernæringslære.
Erhvervssammenslutningen. Velkommen Udviklingshus med fokus på digital forretningsudvikling Etableret i medarbejdere Altid selvfinansierende AAA.
Kostberegning.
”Lineær Programmering - Minimering”
Opgave 10 Erhvervsøkonomi / Managerial Economics
1. Vælger du det sunde brød? Tjek næringsdeklarationen, så kan du se, om det brød, du spiser, er sundt. Brødet er sundt, når det indeholder mange kostfibre.
+ Sukker og børns adfærd. + Hvem er vi? Mia og Michelle Ernæring og sundhedsstuderende fra VIA university collage I Århus Praktik I Randers Sundhedscenter.
Indtaget af kød og kødprodukter i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 76 g Piger år 79 g Drenge 4-9 år 90 g Drenge år 119 g Kvinder år 82.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
Diabetes Diabetes Mellitus. Hvad er diabetes? Forhøjet blodsukker pga. ingen eller relativ insulinmangel.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Reduktion af saltindtaget i DK ved Else Molander, Fødevarestyrelsen 3. oktober 2011.
Mærkning – en vigtig detalje Krav til deklarering.
Esbjerg ErhvervsKVINDER Helle Glass Kostvejleder, fitnessinstruktør, certificeret kettlebell (IKLF) instruktør, TRX instruktør, personlig træner og sundhedscoach.
Sådan skaber vi Fuldkornsfordele sammen
Hvad er fuldkorn og hvorfor fuldkorn?
Hvad er fuldkorn og hvorfor fuldkorn?
FULDKORNS SUNDHEDSGAVNLIGE EFFEKTER
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Hvordan kan jeg arbejde med fuldkorn på mit fagområde?
FULDKORNS SUNDHEDSGAVNLIGE EFFEKTER
Hvordan kan jeg arbejde med fuldkorn på mit fagområde?
Faglig regning Kostberegning.
Præsentationens transcript:

Sådan skaber vi Fuldkornsfordele sammen v. projektleder Nina Mourier nina@fuldkorn.dk

Vælg fuldkorn først Fødevareminister Eva Kjer Hansen er frivillig fuldkornsambassadør ” Vi har netop indarbejdet fuldkorn, i de otte kostråd, så kampagnen her er meget velkommen. Jeg håber, den vil være med til at gøre en forskel for vores sundhed,”

Store sundhedsgevinster ved fuldkorn Risikoen for hjertesygdomme reduceres Risikoen for diabetes reduceres Risikoen for kræft reduceres Risikoen for blodprop i hjernen reduceres Forebygger overvægt Forbedre ”mavesundheden”

75 g fuldkorn dagligt - hvad er det?

Vi får for lidt – vidensgrundlag fra DTU Mindre end 9 ud af 10 forbrugere (voksne) får IKKE den anbefalede mængde på 75 g om dagen! Får ikke 75 g fuldkorn om dagen Spiser 75 g fuldkorn om dagen

Fuldkorn er hele pakken! Hvad er fuldkorn? Fuldkorn er hele pakken! Skal; beskytter kimen Fiber B - Vitaminer Mineraler Frøhvide; tilfører energi Kulhydrater/stivelse Protein og vand Vitaminer – B, E Kim; nærings”bank” B Vitaminer Vitamin B-E Mineraler Phytokemikalier

Hot and not – anatomisk definition Er fuldkorn Ikke fuldkorn Byg Hørfrø Havre Sesamfrø Hvede Græskarkerner Rug Boghvede Ris Vilde ris Hirse (alm. hirse) Majs (tørret) Sorghum/durra

Fuldkornspartnerskabet Erhverv og detailhandlen Fuldkorns partnerskabet Inte Myndigheder Sundheds organisationer

Partnerne indtil videre…. Skal FDB ikke også være med?

Støtter indtil videre…

Vision & Mission Vision ”Partnerskabet fremmer folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn” Mission ”Partnerskabet øger tilgængeligheden af fuldkornsprodukter og udbreder kendskabet til fuldkorns gavnlige virkning”

Fuldkornsstrategier Gøre fuldkorn mere tilgængeligt Tilgængelighed Produktudvikling Logo og kommunikation Events og nye normer Gøre fuldkorn mere tilgængeligt Berige eksisterende produkter Skabe nye sociale normer og nye markeder Udvikle nye og mere velsmagende produkter med fuldkorn Gøre det nemmere at finde produkter med fuldkorn Involvere flere partnere

Ideer om fuldkorn Fuldkorn er det tunge brød Kulturanalyse, Kræftens Bekæmpelse nov. 2007 Ideer om fuldkorn Fuldkorn er det tunge brød Fuldkorn er kun hele kerner Mørkt brød indeholder meget fuldkorn Grovbrød og fuldkornsbrød er det samme Fuldkorn er synlige kerner Alle kerner er fuldkorn

Hurtige successer Kulturanalyse, Kræftens Bekæmpelse nov. 2007 Lækkert smørrebrød Hjemmebag – Frisk bagt Nye normer/sociale anledninger

Find fuldkorn - nyt ernærings- og fuldkornslogo Myndigheder High–end logo, der markedsfører 1 af de 8 kostråd Høj troværdighed Findes på over 150 varer i detailhandlen og til foodservice Hver 5. dansker kender logoet og forbinder det med sundhed

Krav og ernæringsprofil Produktgruppe Fuldkorn Øvrige vilkår Mel, gryn og ris 100% fuldkorn regnet på produktets tørstof (% TS) kostfiber mindst 6 g/100 g Brød Mindst 50 % fuldkorn regnet på produktets tørstof (% TS ) og mindst 30 % fuldkorn regnet som QUID. Begge dele skal være opfyldt. fedt højst 7 g/100 g sukkerarter totalt højst 5 g/100 g natrium højst 0,5 g/100 g kostfiber mindst 5 g/100 g Knækbrød Mindst 60% fuldkorn regnet på produktets tørstof (% TS) Morgenmadscerealier renfremstillede sukkerarter højst 10 g/100 g sukkerarter totalt højst 13 g/100 g - kostfiber mindst 6 g/100 g

Udvalgte resultater Mindst 10 nye produktlanceringer Monitoreringsprogrammet har vist; Kendskab til logo 20% efter 1 måned! Salg af hvedebrød med fuldkorn +20-35% Fuldkorn som trend – fx grød

Aktiviteter 2009 Øget tilgængelighed Løfte bundniveauet på alt mel til hvedeprodukter Flere produkter med fuldkornslogo på – nye opskrifter, nye produkter i detail og food- service

Etablering af ny viden og best practise Indsats i daginstitutioner – opfølgning på vejledning fra FVST Indsats for at skabe nye normer på arbejdspladsen – bl.a. i forbindelse med Mens Health Week Indsats på en teknisk skole samt skolebørn – indlæring og morgenmad

www.fuldkorn.dk og partnernes kanaler Kommunikation I detailhandlen I skrevne og elektro- niske medier I uge 25- Mens Health Week- produktion af opskriftshæfte med opskrifter til mænd Food Expo – eksponering med fokus på arbejdspladser og kantiner www.fuldkorn.dk og partnernes kanaler Facebook ”Fuldkorn er guldkorn”, ”FUC!”

Sådan kan I være med Spørg efter fuldkorns varianter i forbindelse med jeres indkøb Gør opmærksom på hvor kunderne finder fuldkorn (f.eks. med skiltning med fuldkornslogoet) Bliv støtter eller partnere i partnerskabet Kontakt projektleder Nina Mourier på nina@fuldkorn.dk

Citat Ja, fuldkorn er skønt! Mine unger er bl.a. vilde med fuldkornspasta. Det er utroligt, hvor stor forskel der er på den mængde, man kan indtage afhængigt af, om det er fuldkorn eller ej. Vi spiser væsentligt mindre portioner, når vi vælger fuldkorn. Det mætter bare mere..... Jeg synes, det er en genial kampagne! Tak for det! Pia Reidel Mygdam

www.fuldkorn.dk nina@fuldkorn.dk