Perlehønebryst Frisk blomme

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
Gryde med filter og taphane
Husk også, at du kan være med i konkurrencen om fede KU-hoodies
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B.
Slank og lækker.
Supper & Saucer: Af Thomas Buhelt..
Tilberednings - metoderne.
SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.
Supper Purésuppe Veloutésuppe Cremesuppe Consommé Kolde supper
Menu teori.
OPGAVE Lav en opskrift til 5 personer: Kødsovs med pasta
Menu i Ryttercafeen Dagens ret 45 kr.
Rødkåls indikator Gruppe navne: Amanda Frederikke Camilla Rikke.
Fonder Grundsupper Grundsky.
L’Histoire de la Cuisine Française
Carl Warner, en engelsk fotograf, lavede den følgende billedserie. Alle fotomodeller er fødevarer..
Sanser, oplevelse og beskrivelse
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
Kap. 5 Opbevaring I køleskab: • porrer • forårsløg • gulerødder
Fastfood Oksekødsrulle og Hakkebøf med sweet potato fritter og cashewpesto Sidstnævnte er fra Fastfood bogen – dog med mine egne ændringer.
Den Sensoriske rejse igennem et måltid
Sund og velsmagende mad til voksne ”Velsmag”.
Rengør og desinficér en gærtank med horolith
Velkommen til uge 8 Ugens emner: Søvn – får du nok? Sult – mærk efter
Perspektiverende Datalogi 2011 Klassiske Algoritmer Gerth Stølting Brodal.
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Sensorik Struktur: Møde på midten. Opgaven er :”Hvad er sensorik ?”
Svaleredeøregryde KvK v. Oleflemming Nielsen Svaleredeøregryde KvK v. Oleflemming Nielsen Vikingernes suppegryde Vikingernes suppegryde Har navn efter.
Opgave Nårvarerne modtages. Hvad bør du gøre af overvejelser, når du skal placere dine produkter på den mest hygiejnemæssige forsvarlige måde inde i køleskabet.
Blanchering. Kim & Mikkel. Regler for tilberedning samt hvordan man gør i praksis ch?v=CU6jnNtcsQk At blanchere er at sænke.
Morgenmad Ligesom vi fylder det rigtige brændstof på vores biler, er det lige så vigtigt, at vi fylder det rigtige brændstof på os selv og vores børn.
Fødevarer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Mineraler – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Frokost Hvor kommer protein fra? Skummetmælk 7 g Bolle 6 g Røget laks 4 g Resten < 0,5 g I alt 28 g protein 40 g råt kyllingebryst, 25 g salat, 50 g peberfrugt,
Vitaminer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Underoverskrift 17 pkt bold hvid MAX 4 linjer Overskrift her Størrelse 49 pkt hvid MAX 2 linjer Landbrug & Fødevarer Mørt eller tørt?
Landbrug & Fødevarer VIDSTE DU, AT… 2895 KJ = 690 kcal2961 KJ = 705 kcal 150 g popcorn indeholder flere kalorier end en stor portion brunch, som vist på.
Mette, Karina og Zarah GRILLSTEGNING. Grillstegning Ved grillstegning eller spidsstegning (også kaldt tørstegning) anvendes så lidt fedtstof så muligt.
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Crystalwave Generation II
Blomkål/gulerods-salat Kikærte broccoli tagine
Bouilloner Okse consomme, kogning af oksekød
Aftenmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Gammeldags stegt kyllingelår
Mild champignon- suppe
Aftenmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Gammeldags stegt kyllingelår
Blomkål/gulerods-salat Kikærte broccoli tagine
Mild champignon- suppe
2 sp.s. barbecuekrydderi el. lign.
HOTDOG.
HOTDOG.
Året tema: Konserver din køkkenhave.
Pølsebrød af surdej Ingredienser 5 g gær 150 g surdej 12 g salt
Tema 2, Workshop 2 – opgave 3:
Mild champignon- suppe
Året tema: Konserver din køkkenhave.
Blomkål/gulerods-salat Kikærte broccoli tagine
Frokostmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Frokostmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Aftenmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Mild champignon- suppe
Professionelle opskrifter og Svindberegning: 2 skoleperiode
Tilberedningsmetoder
HVAD KAN MAN BRUGE SVINEKØD TIL
Tilberedningsmetoder
I uge 5 tilbyder køkkenet
Præsentationens transcript:

Perlehønebryst Frisk blomme Perlehønebryst i ovn Perlehønebryst Frisk blomme Hvidløg Italiensk bacon Kartofler Salt Fløde Peber Timian Rødvin Frisk figen Kulør Bouillon Olivenolie Hak figen & blomme og bland med timian, salt og peber. Fordel figen/blomme blandingen under skindet på perlehønebrystet, som anbringes i et ovnfast fad. Hæld fløde, rødvin og lidt bouillon i fadet. Dæk med italiensk bacon øverst. Giv perlehønebrystet 25 minutter ved 200 grader i ovn. Til sovsen bruges saften fra fad i ovn, som hældes i sovsegryden, når hvidløg er svitset i olien. Tilsæt mere rødvin, fløde og bouillon til sovsen. Brun med kulør og kog ind til rette konsistens. Kartofler er kogt færdige, idet sovsen er færdig. Imens har perlehønebrystet holdt sig varm ved eftervarmen fra ovn.

Stegt courgette Courgette Grøn peberfrugt Hvidløg Olivenolie Paprika Grøntsagsbouillon Tomatkonc. Peber Spaghetti Revet parmasanost Snit courgette i tern og svits ca. 10 minutter i olivenolie (svag varme). Kom dernæst courgette i et dueslag og mas den. Svits hvidløg i olie. Tilsæt stegte & moste courgette og peberfrugt i tern. Tilsæt ½ liter bouillon, peber, paprika og tomatkoncentrat. Lad gryden koge ind til rette konsistens. Kog spaghetti. Bland courgettesovs og spaghetti. Parmasanost på toppen og gerne bacon også.

Carry paste soup Yellow Curry Paste Hvidløg Kartofler Peber Bouillon Olivenolie Selleriknold Suppepasta Tomatkonc. Karrypulver Svits rigeligt hvidløg i rigeligt olivenolie i suppegryde. Tilsæt kartofler og selleri, som skal være skåret i meget små tern. Tilsæt 1 stor teskefuld yellow curry paste og fordel godt. Tilsæt vand, bouillon, tomat, karry og peber. Lad suppen småkoge under låg i en 1½ time. Tilsæt pastaen, som skal være på størrelse ris. Småkog yderligere ca. 10 minutter.

Grøntsagslasagne Olivenolie Hvidløg Tomatkoncentrat Courgette Gulerødder Peberfrugter, porrer Lasangeplader Grøntsagsbouillon Cayennepeber Sort peber Paprika Revet mozzarella Vand Balsamico, cremo Varm olie og svits hakket hvidløg. Tilsæt Tomatkoncentrat og vand. Kog op. Tilsæt alle grøntsager skåret i tern, alle krydderier, balsamico og bouillon. Porrer skal skilles til ringe. Lad sovsen koge ind til passende konsistens. Smag til. Belæg et ovnfast fad med sovsen, dernæst et lag lasangeplader og endnu et lag sovs. Revet mozzarella på toppen. 180 grader midt i ovn til osten er gyldenbrun.

Kyllingesuppe Hvidløg Tomatkoncentrat Rød peberfrugt red curry paste Gulerødder Majsmel Paprika, peber Olivenolie Cayennepeber Kyllingebryst Frisk persille Tagliatelle pasta Bouillon Aspargeskartofler Varm olien i en stor suppegryde og svits masser af hakket hvidløg. Tilsæt gulerødder, rød peber, kylling og kartofler i små tern. Bland en lille ds. tomatkoncentrat og en stor t.sk. fuld red curry paste i gryden. Tilsæt lidt vand, rør godt og lad den stå på svag varme med låg 5-10 minutter. Så tilsættes vand, bouillon, peber, paprika, cayennepeber og lad suppen småkoge i ca. 40 minutter. Tilsæt pasta brækket i små stykker og kog den mør. Endelig tilføres majsmel/vand blanding og til sidst persille på toppen. Info: erstat kartofler, gulerødder, rød peber og pasta med pastinak og broccoli til gæster.

Fiskefad i ovn Porrer Fiskefilet Gulerødder Pastinak Salt Citron Peber Dybfrossen spinat i kugler Anbring fisken i et ovnfast fad og der krydres med salt, peber og citronsaft. Revet gulerod/pastinak og porrer i ringe lægges over. Dernæst et lag af den optøede spinat. Giv retten 35-40 minutter ved 200 grader.