GL-konference 21.9.11 Attraktive Arbejdspladser eller Hvorfor er det så skønt at være gymnasielærer og -leder? Trine Ladekarl Nellemann rektor,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Advertisements

Set i forældreperspektiv
HHX – HANDELSGYMNASIET HERNING
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
SFO Nydamskolen Medarbejderundersøgelse i Sønderborg Kommune 2012
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Fremtidens folkeskole i Aalborg
Klarup Skole Hellasvej Klarup Tlf:
SOCIAL KAPITAL - EN FÆLLES SAG
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
E g e s k o l e n E g e s k o l e n ForsideHvem er vi/IFagSkoleåretPrøverAndre aktiviteterSkole/hjemForventningerVelkommen.
Pædagogikum for ungdomsuddannelsesbibliotekarer værktøjer, viden eller ny identitet? Lise Alsted Henrichsen Bibliotekar DB og stud.cand.pæd.
Hierarki for styringsredskaber
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Kompetenceudvikling set med erhvervslivets øjne. • Bodil Vilmand-Olsen • Adm. Direktør hos Midt Marketing • 6 års erfaring med personale- og kompetenceudvikling.
Styrket kundebetjening gennem et kompetent arbejdsfællesskab
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Mulernes Legatskole Trivselspolitik – attraktive arbejdspladser
Hold Fast Konsortiemedlemmer i UU Ringkøbing Fjords område: Deltagere:
Handelsgymnasiet JTP Idrætslinjen
Den anerkendende tilgang fra ord til handling
Græsrødderne Julie Westh Lauritsen Sosu-assistent
Arbejde med kvalitet i hverdagen
Dansk HTX 1.c.
Informationssøgning for ungdomsuddannelserne
Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
Årsmøde på Husum Skole - En skole i bevægelse. Program – Beretning for spørgsmål Arbejdet i skolebestyrelsen Pause
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
De naturvidenskabelige kompetencer og erhvervsudviklingen – et samspil v. Udviklingschef Søren Ring, Region Hovedstaden.
Susanne Minds Evaluator VIA University College
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
”Styrkelse af overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse” Garantiskolen i Silkeborg Scandic den 28. oktober 2013.
IMODUS konference Campus Roskilde 20. Marts Lene Smith, EUC Norvestsjælland1.
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
UVM-konference 3. december 2008 Planlægning og organisering på hhx Erfaringer fra hhx, CPH WEST Trine Ladekarl Nellemann udd.chef, CPH WEST.
DET GODE UNDEVISNINGSMILJØ Al magt til eleverne. Undervisningen Indflydelse Store rammer Den enkelte elev - fællesskabet Indlæringsformer Boglig - erhvervsfaglig.
Indsigt og udvælgelse – forstå hvad det betyder for jer
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
DANSK SUPERMARKEDHR-AFDELINGEN Unge på tværs Børnerådet og DE Konference 25. november 2010 Annette Vittrup HR-partner, Dansk Supermarked 1.
Et fagligt løft af folkeskolen.
ELEV-RELATIONER OG KROPPEN I LÆRINGSRUMMET. HVAD HAR VI GJORT?
Forsøget begyndte d. 1.januar 2005 og bygger bl.a. på
Reflektioner og erfaringer samt aktuel rapport fra DEA Genemførelse på erhvervsuddannelserne.
- et bedre sted at lære ”EUD-banditten… …..en kommende studerende”
Projekter og netværksdannelse på FG Fredericia Gymnasium 7. februar 2015 Orienteringsmøde om Udviklingsplanen fase 2.
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
Arbejdsglæde Jon Kjær Nielsen. Hvad er arbejdsglæde? Hvorfor er det vigtigt? Hvordan gør vi? (Masser af konkrete tips!) ‏
ÅRSMØDE 2011 NETVÆRK maja bødtcher-hansen. KULT 4 KØBENHAVNSKE GYMNASIER EKSPERIMENTERENDE UNDERVISNING NY EFTERUDDANNELSE SAMARBEJDE PÅ TVÆRS AF SKOLER.
Gymnasierådet – 11. marts 2008 Evalueringer af gymnasiereformen Forsøg med digitale eksamensopgaver Forsøg med nyt bioteknologifag i stx og htx.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Gruppevejledning på tæt hold
Arbejdsglæde Alexander Kjerulf. Chief Happiness Officer. Cand. scient. i datateknologi, Odense Universitet, Medstifter af IT-firmaet Enterprise.
Fundament: Ligeværdigt samarbejde LauRie’s Mening, Vision og Værdier At skabe glæde og trivsel for mennesker, som ikke kun har modelmålene At skabe glæde.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Vision mission værdier handleplaner
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
Evaluering på EGY Disposition: - Fra evalueringsplan til evalueringsstrategi - konkrete evalueringer og ”værktøj” - perspektivering ”Man kan ikke måle.
Grundlaget  Hvad skal der til? Eleven i centrum Vejlederviden og ledelseskompetence Fællesskab, tillid – og pengene gider vi ikke tænke på Samarbejdsaftaler.
KAB’s målsætningsprogram 2015 – en støtte til jeres lokale arbejde.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
Kodeks for godt arbejdsmiljø
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Arbejdspladsernes Motionsdag, Formandsmøde 2018
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

GL-konference 21.9.11 Attraktive Arbejdspladser eller Hvorfor er det så skønt at være gymnasielærer og -leder? Trine Ladekarl Nellemann rektor, CPH WEST

Hvorfor? Vi gør en forskel! Vi har stort ansvar og indflydelse! Vi kan blive ved med at udvikle os selv, undervisningen og skolen! Vi samarbejder med mange dygtige og forskellige kolleger! Dagene ligner ikke hinanden, så det bliver aldrig kedeligt!

CPH WEST – hvem er vi? En kæmpestor uddannelsesinstitution – resultat at mange fusioner Ishøj og Vestegnens Handelsskole, Teknisk Skole og Frisørskolen TeSe og Handelsskolen CPH WEST og Ishøj Amtsgymnasium! CPH WEST og BEC Business Vi uddanner bl.a. ledere, frisører, smede, mg-elever, lokomotivførere, fitnessinstruktører, hhx, htx og stx. Ca. 3800 elever og 500 medarbejdere Vi ligger i et område uden lange uddannelsestraditioner! Vi har afdelinger i Ishøj, Høje Tåstrup, Ballerup og København NV

CPH WEST - gym Det store gymnasium med det nære miljø Ca. 1500 gym-elever i Ishøj Ca. 25-30% tosprogede, mange piger på stx og drenge på htx. Ca.140 medarbejdere. Ledelsesgruppe med 1 rektor og 4 ledere (ej fuld tid). Profiler indenfor bioteknologi, innovation, internationalisering og elitesport.

Behov for mønsterbrydning! Figur 1. Karaktergennemsnit fra folkeskolen i 2008. Behov for mønsterbrydning!

Rammerne Vi tager penge fra undervisningen for at kunne finansiere kvadratmetre. Vi skal bruge mange ressourcer på at få flere til at gennemføre og flere til at blive bedre.

Hvorfor er vi her så? Uddannelsesniveauet skal højnes på Vestegnen! Flere igennem og med endnu bedre resultater - og vi skal have det rart imens!

Baggrund for projektet -interne og eksterne faktorer Fusionsproces fysisk sammenlægning selveje presset økonomi lederskift/nye kolleger gymnasiereform Polarisering stærke, sjove og svage elever på skolen små/hel-kriminelle unge udenfor skolen DET ER VILKÅR, SOM VI SKAL ERKENDE!

Formål med projektet: Kortlægge interne og eksterne faktorer, der er afgørende for medarbejdernes tryghed og trivsel og på den baggrund opstille handlingsplaner og afprøve initiativer, der kan fremme det gode skole- og undervisningsmiljø – og dermed den attraktive arbejdsplads.

Aktører og aktiviteter Gym-samu som omdrejningspunkt Elevrådene UU og politi Arbejdsmiljøgruppen Lærere Ledelse Medarbejderevalueringer – store og små Tværgående elevrådsseminarer Lærermøder Efteruddannelse Erfaringer fra andre

Den gode skole - sammen og hver for sig Medarbejderne trives, NÅR ELEVERNE HAR DET GODT! Lærere med stort mentalt overskud Voksenkontakt Nye profiler Masser af knus og krav Klare spilleregler

Værdier – også i praksis Samarbejde ex lærerteam, bibliotek Glæde ex rosekultur og godmorgensmil Udvikling ex nye forsøg og aktiviteter Resultater ex stolthed over hinandens succes – på alle niveauer

Konkrete aktiviteter Fællesskab og individ Inspiratorium og inno-camps Kommunikation internt og UU Pædagog før lærer Begyndende nytænkning af vores organisering Inspiration fra Kunskapsgymnasiet

Krav til gymnasielærerne? Den inspirerende underviser Den innovative lærer Den empatiske mentor Den gode kollega Det kulturskabende og –bærende menneske

Krav til lederne? Lærerne skal have fokus på det de er bedst til – undervisningen! Lærerne skal have udviklingsmuligheder fx efteruddannelse og forsøg! Lærerne skal ikke altid være på skolen! Organiseringen skal være fornuftig – og ubureaukratisk! Der skal være klare mål og opbakning i praksis – husk mus! Vi skal have det sjovt og rart!

Gensidig respekt og anerkendelse - i praksis Det går begge veje! Lærer-leder, lærer-lærer, elev-lærer,elev-leder Lederskab på alle niveauer! Lederne skal selv gå forrest! Lederne skal være troværdige! Husk at underviserne er stærke og kompetente! HUSK AT SYNLIGGØRE RESULTATER - OG ROS

Drømmene……. Det vi vil have endnu mere af  God undervisning tilpasset eleverne og de videre uddannelsesforløb: Innovation/læringsstile (flere veje til målet - alle skal ikke det samme, praksisnær) Klare mål og tilbagemeldinger samt voksenkontakt (vejledning 24-7, fællesskab og individ)

Bedre uddannelse til alle – også de dygtigste! ”Når de forventer mere, så yder man automatisk mere!” Hashim, hhx-student, 08

Hej Martin Er netop begyndt at læse Markedsføringsøkonom på København Nord. Og du har fandme forberedt mig godt! - I både økonomi, og Markedsføring er jeg super godt forberedt på alt de har i bogen og de gennemgår fordi du har kørt så hårdt på os :) så tak for det! - Håber du holder skansen ude på skolen ;) Hilsen Nicklas (student 2011)