Anvendelsesorienteret undervisning i Region Syddanmark

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
Nørremarkskolen 30. oktober 2013
Danehofskolens værdigrundlag
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Ildsjælekonferencen 2009 v. Gitte Olin Larsen, Landliv a/s.
Læge Poul Lundgaard Bak Århus Universitet
Vingsted den 4. november 2011 Peter Westmark
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Vor tids paradoks Klik for næste side  I dag har vi større huse og mindre familier. Mere bekvemmelighed, men mindre tid.
Højdevangens Skole Her er godt at lære
Det her talent foregår i nærheden af mig…
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Rehabilitering Brønderslev Kommune
Børn, bevægelse og motivation
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Å.
Virkelighedsnært Undervisning USA USA Bål Undervisning Fed fredag Klatring Aktivtur Dit eget projekt Kreativ Bål Selvtillid Maddag Teambuilding IT-baseret.
Fortæl verden om dit frivillige arbejde
Hvilken del af “vær stille” forstod du ikke??
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
En menighed, der søger enhed
Hvad gør livet så værdifuldt?
Innovation – et mindset hos ledere og medarbejdere Tina Lambrecht Danske Fysioterapeuter.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Hold fast, hold ud eller hold igen
Projektlederens rolle(r)
En tidlig morgen i februar dag var vi i piareersarfik og spurgte elever om hvad de synes om at gå i piareesarfik. Så her er deres svar:
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
- Et arbejdsredskab til videndannelse
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Alle børn er alles ansvar
John MarquardtSamarbejde og motivation Projekt: Sæt viden i bevægelse Samarbejde og motivation John Marquardt Klinisk psykolog Den 23. maj 2011 Regionsgården.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Læring i et vejledningsperspektiv
Omgangstone og kollegialitet
Virkelighedsnært Undervisning USA USA Bål Undervisning Fed fredag Klatring Aktivtur Dit eget projekt Kreativ Bål Selvtillid Maddag Teambuilding IT-baseret.
Hvis jeg havde mulighed for at fange regnbuen ville jeg have gjort det
Videoanalyse efter VIKOM´s principper:
”Et virtuelt spring over bæltet” ITMF projekt november 2003 Ella Myhring Skolebibliotekar, projektleder Højby Biblioteksbutik.
Virkelighedsnært Undervisning USA USA Bål Undervisning Fed fredag Klatring Aktivtur Dit eget projekt Kreativ Bål Selvtillid Maddag Teambuilding IT-baseret.
Workshop Motivation og fokus på målet
Projekt It for alle Projektets deltagere: Hanne Bjørn, Roskilde Bibliotekerne Susanne Kierkegaard, Roskilde Bibliotekerne Kirsten Syska, Roskilde Bibliotekerne.
Hvis du ønsker at opnå fremragende
INNOVATION I FAGENE - KONFERENCER ÅRHUS OG FREDERIKSBERG SEPTEMBER 2014 MEDIEFAG.
Det autentiske Team Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb For medarbejder i grupper og teams.
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
Robusthed Læge Poul Lundgaard Bak
Informationsmøde for forældre til kommende børnehaveklassebørn
Læreren som læringsleder
Gruppevejledning på tæt hold
1 1 Vision 2020 Sammen rykker vi verden – med vilje.
Faglige kompetencer I det følgende oplæg, vil jeg først fremhæve særlige aspekter af udviklingen af faglige kompetencer i psykologi og derefter give.
Mærk dig selv.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Politiworkshop. Humor. Præsentation. Målsætning. Hvad kan vi nå af klasser. 1., 3., 6. og gerne 8/9. klasse. Positive oplevelser med politiet. Præge børnene.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Undervisning/vejledning - Hvordan kan man gøre? 1.
At motivere til forandring
|
SAMARBEJDE giver FÆLLESSKAB og UDVIKLING
Robusthed.dk Værktøjer til livet.
Overlæge Poul Lundgaard Bak Komiteen for Sundhedsoplysning
Præsentationens transcript:

Anvendelsesorienteret undervisning i Region Syddanmark Yderst foreløbige resultater af interview med elever, der deltager i projektet Oplæg ved Lilli Zeuner

Målsætninger og bevæggrunde i uddannelsesvalget Uddannelsesorienteringen hos de unge kan være præget af to ting: Formålet med at uddanne sig – hvad skal der komme ud af det (fremtiden) De motiver, der bevæger dem – hvad har påvirket dem (fortiden)

Spørgsmålene til de unge Hvilke perspektiver har du for dit videre uddannelsesforløb? – Det faktuelle Hvem eller hvad skal din uddannelse være til gavn for? - Fremtiden Hvor kommer ideen fra? - Fortiden

Idealtyper for unges uddannelsesperspektiver Motivation: Bevæggrunde for uddannelse Formål: Hvem er uddannelsen til gavn for Ydre styring. Værdier og viden Indre styring: Følelser, Impulser Behov Fællesskabets interesser Forandrings-orientering Problemløsnings-orientering Egne Interesser Produktions-orientering Reproduktions-orientering

Forandringsorienteringen Jeg vil forske i medicin eller være leder Jeg vil gøre noget for verden. Jeg vil gøre noget, så det får betydning for andre end mig Jeg vil gerne kunne optimere tingene inden for sygehusene, så vi ikke spilder penge i systemet Har deltaget i udviklingsprojekt om it og kommunikation – er blevet trænet i samarbejde og effektivisering

Produktionsorienteringen Jeg vil gerne være arkitekt Det skal være til gavn for mig selv – og for kunderne Jeg kan godt lide at skabe ting og være kreativ. Jeg vil gerne arbejde med noget, der interesserer mig Har deltaget i udviklingsprojekt om it. Har lært at illustrere noget og lægge voice ind over

Problemløsningsorientering Jeg tror faktisk, jeg vil være psykolog – har også overvejet at blive lærer eller læse jura Jeg kan godt lide at argumentere, og jeg vil gerne hjælpe andre – fx en uskyldig dømt Jeg elsker den følelse af at have hjulpet et andet menneske Har deltaget i udviklingsprojekt om drenge – forbedring af samspil mellem fag

Reproduktionsorienteringen Jeg vil læse til sygeplejerske først og så til jordemor bagefter Det er for min egen skyld – og så for at hjælpe nye børn til verden selvfølgelig Det har altid inspireret mig at arbejde med små børn Deltaget i it-orienteret udviklingsprojekt

Yderst foreløbige tanker Udviklingsprojekterne kan fremme viden og værdier og dermed sætte forandrings- og produktionsorienterede tanker i gang Udviklingsprojekterne sætter sjældent følelser, impulser og behov i gang (måske som modreaktioner). Derfor har de tilsyneladende ingen betydning for de problemløsende og de vedligeholdelsesorienterede perspektiver