Værktøjskasse Skoleledelse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Aktivitet – hvor/hvornår: Videns- og erfaringsseminar i Middelfart, lørdag den 19. marts. MKR var der sammen med Pia fra Herredsåsen og Claus fra Rynkevangen.
Kredsen i centrum En gennemgang af din kreds!. Kredsen i centrum, intro • Undersøgelsen består af 6 emner med 2-3 underemner • Vi diskuterer et underemne.
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
V./ Leif Tøfting Kongsgaard, Væksthuset
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Arbejdsgruppens og mødernes formål ARBEJDSGRUPPENS FORMÅL Det er os, der sørger for at vi her på skolen: • Stiller skarpt på vores skole-hjem samarbejde,
Når lærere samarbejder med forældre
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Børnemiljøvurdering 2013 Trinitatis Menigheds Børnehus
Læringsstile og lektier
Unge Hjælper Unge. Projektmål Fastholde elever. Mindske frafaldet med 7,4%
Afdelingsleder Pia Kofoed Jacobsen
Den urolige chef kigger på uret,
Frøslev-Padborg skole
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Forældremøde X årgang.
BUDSKABER TIL FORÆLDRE:
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Positivt lederskab Hvad er det særlige ved ledelse af frivillige?
SPØRGESKEMA-UNDERSØGELSE FTK (KUN SENDT TIL SENIORER) 36 besvarelser 29 seniorer 6 junior forældre 1 junior.
Skolebestyrelsens årsberetning 2012
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet
Line Holst Jensen Mette Wybrandt Forældre, børn & læring
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
Projektlederens rolle(r)
Fodbolddrengene. Her kommer Jes løbende hen til John, fordi de har aftalt at spille fodbold. Hej John. Undskyld, jeg kom for sent. Det gør ikke noget.
En ambition for skolerne i Hillerød SB formændene i Hillerød Materiale fra mødet
Kontaktforældremøde 20. marts maj 2012OS - Kontaktforældremøde: Støtte læring2 Mål og agenda Mål Kontaktforældrerne har opdateret viden og forståelse.
1 Vejlednings- opgaven Tirsdag aften v. Adjunkt Martin Finderup Andersen.
Velkommen. Psykoedukation... betyder undervisning (om psykisk sygdom). Film Dias Spørgsmål og svar Opgaver Varighed: 1 time.
30. maj 2013Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole V/ Pierre Vernet, Bestyrelsesformand.
Roller og ansvar i forandringsnetværket
Vellykket og visionær rehabilitering Hvad kræver det… mere? Åben opgavefordeling og systematisk pårørendeinddragelse 1.
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
EUD-reformkonference 17 sep Talentarbejde i Praksis.
Formålet med mødet 1.Drøfte vores motivation for at stille skarpt på skole-hjem samarbejdet 1.Lægge en tidsplan for dialogprocessen 2.Forberede, hvordan.
Vejlederens kommunikation
Jørn Iversen, Politiassistent
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
Formålet med mødet Gennemgå og samle de input vi fik fra møderne
Fra barneliv til elevliv impulsivt normforvirret egocentrisk ”snakkende” målrettet normsikkert arbejdsmoral lyttende socialt forpligtet interesse for.
Resultatet af miljøundersøgelsen Forældre. 27 familier svarede For hvert udsagn bedes du svare, i hvor høj grad udsagnet passer på en skala fra 1 til.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
Skolen og den sociale arv
Michael Elbo Ditte-Lene Betina
Handlings- plan x Hvordan kan centralbiblioteket understøtte initiativerne? Bibliotekernes fremtid Værdi for samfundet Tid Handlings- plan x Handlings-
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Værktøjskassen Skoleledelsen. Baggrund Amondo og AZENA har udviklet værktøjskassen for Integrationsministeriet Værktøjskassen er en i en serie af 5 værktøjskasser,
Grundtanke Børn der trives kan lære, voksne der trives kan undervise.
Det vi skal de næste tre kvarter Tale om hvorfor vi i ledelsen foreslår, at vi stiller skarpt på skole-hjem samarbejdet Tale om den tidsplan vi foreslår.
Ahlmann-Skolens vision Trivsel og læring - i et trygt miljø med gode traditioner og engagerede og anerkendende medarbejdere, elever og forældre. 8 pejlemærker.
Evaluering af Aktiv rundt i Danmark lærernes observationer Følgende resultater er på baggrund af 1215 lærerbesvarelser af vores elektroniske spørgeskema.
Etablering og drift af faciliteter – sammen med frivillige Friluftsrådet V/Julia Bjerre Hunt, Ingerfair.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Skolebestyrelsens beretning Søgårdsskolen.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
- Kom tættere på dit barns skolegang
Når alle er forskellige er ingen anderledes
Åbent hus Skolens navn Dato.
- Kom tættere på dit barns skolegang
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Det vi skal de næste tre kvarter
Arbejdsmiljøgruppens ansvar, etik og samarbejde
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Præsentationens transcript:

Værktøjskasse Skoleledelse AVNBJERG SKOLE Værktøjskasse Skoleledelse Skab en anerkendende skole-hjem samarbejdskultur Skolevej 4 6430 Nordborg 8872 4372 tper@sonderborg.dk

Involvering af aktører for at afdække Udviklingspotentiale AVNBJERG SKOLE Muligheder Involvering af aktører for at afdække Udviklingspotentiale hvor vil vi hen? Skolevej 4 6430 Nordborg 8872 4372 tper@sonderborg.dk

Gevinster Ledelse Medarbejdere Skolebestyrelse Elever Overblik Ejerskab Retning Tegn Resultater Ledelse Medarbejdere Skolebestyrelse Elever Åben dialog om mål og muligheder

Lav en plan Lav en plan for fælles mål og indsatser Keep it simple Involvering

Hvad siger bestyrelsen Tydelig rollefordeling Løbende forventningsafstemning Fælles ansvar Forpligtende og åben kommunikation

Hvad siger eleverne Er skolen sjovere: nej Vi taler om: lektier, sociale relationer og om vi har spist madpakken Vi kunne tænke os at forældrene deltog i: arrangementer, aktiviteter, hjælpe i skolen, deltager i udflugter.

Forældreinvolvering Forældre er en resurse og børnenes vigtigste rollemodel Fælles hjemmeopgaver Åbent hus Kampen om den gyldne spand

Rimtrolden Rimus Hej Rimus Din kuffert den er blå Har du et rim jeg må få Rimus du er den bedste, dig kan ingen tæske. Du er så rød og bleg, for du er min steg. Du hedder Rimus og er sej, for du er nemlig opkaldt efter mig. Husen

Gevinster &Udfordringer AVNBJERG SKOLE Gevinster &Udfordringer Overblik Retning Tid Timing Tålmodighed Skolevej 4 6430 Nordborg 8872 4372 tper@sonderborg.dk

Konklusion Involver aktører - Lav en plan Start med det vigtigste Følg op og juster

Trine Petersen tper@sonderborg.dk