Konference d november 2007 varme hænder og køligt overblik

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Advertisements

Nye sundhedsfremmende strategier for et aktivt ældreliv – erfaringer og ideer Landsmøde for Ældre Råd 7. maj 2009.
Samspil med den offentlige sektor er afgørende
Fredericia Former Fremtiden Længst muligt i eget liv
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
Faldforebyggelsesprojekt
Erfaringer fra Danmark efter 15 år
Sundhed på arbejdspladsen
Sundhedsfremme København 27. maj 2010 Debatarrangement om
Udviklingsplaner Sønderborg
Netværk af forebyggende sygehuse
Programindsats og effektmålinger i den regionale erhvervsudvikling Debatoplæg v/Martin Eggert Hansen Teknologisk Institut.
Omsætning af viden til handling
“Fra sygefravær til arbejdsevne”
- Hvad kan I forvente som forældre?
Projekt om forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser i planlægningsområde Nord, Juni 2010-februar Halsnæs, Frederikssund, Allerød, Hillerød.
Opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse fra hospital
TEMA: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer. Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges større.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
BRO Kompetenceudvikling Brugerinddragelse, Relationelle kompetencer og Overgange Winnie Lund BRO Nord Navn (Sidehoved/fod)
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Forebyggelse af ældres selvmordsadfærd – Indsatsområder og anbefalinger National Konference om selvmordsforebyggelse 1. november 2005 V/ Konsulent Elene.
Medalje til Høje-Taastrup
Mål på flere niveauer Centralt niveau: Klare politiske mål for centrale velfærdsområder – og mindre detailstyring. Kommuneniveau: Kommunale mål og ansvar.
1 Resultater og perspektiver – Samordningsudvalg Syd
Projekt om forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser i planlægningsområde Nord Resultater, erfaringer og læringspointer Karen Gliese Nielsen Patientforløbsenheden,
Samarbejde om forebyggende hjemmebesøg – hvordan spiller de forskellige aktører sammen? Ved SUFO (Landsforeningen for ansatte i Sundhedsfremmende og Forebyggende.
Usammenhængende og sporadisk landdistriktsudvikling i Rebild kommune såvel i lokalsamfundene, som på forvaltningsplan. En del ildsjæle brænder ud, flere.
Landsforeningen for ansatte Sunhedsfremmende Forebyggende hjemmebesøg. Sufo`s anbefalinger: SUFO.
Anne-Mette Sørensen, Allerød Kommune
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
OPI EFFEKTMÅLINGSVÆRKTØJ
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
21. marts 2015Vibeke Reiter, Aleneboende demente Usynlighed – erfaringer fra forebyggende hjemmebesøg. Oplæg ved: Vibeke Reiter, forebyggende.
Visitation i SUF Den Centrale visitation 24. november 2009
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Netværk og lokalsamfund - som ressource i landdistrikterne Formål blandt andet at styrke: de frivillige ildsjæle i lokalområderne samarbejdet på tværs.
KL´s visioner for kroniske patienter
Ringkøbing-Skjern kommune
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Hvad er Frederiksberg Kommune for en størrelse – og SSA?
1 DET KOMMUNALE SAMARBEJDE Jesper Lundh Almen praktiserende læge 17/09/2016.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
1 Rehabiliteringsteam – består af: Jobcenteret: 2 beskæftigelsesmedarbejdere 5 deler posterne imellem sig og går på skift Tilstræber, at den ene er repræsenteret.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
”…risikoen for at falde mellem to stole blev minimeret for den ældre borger i Odder; man tilbød og realiserede ”det gode patientforløb” fra første symptom.
Lægeforeningen Lægemøde 2007 Tilbagemelding på workshops om forebyggelse.
FREMTIDENS INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER EMNE:FREMSKUDT VISITATION.
DET KOMMUNALE SAMARBEJDE
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Sammenhæng i hjerterehabilitering
Marselisborg rapporten
Orienteringsmøde om kronisk sygdom den 5. oktober 2007 i Kolding.
Chefsygeplejerske Judith Mølgaard, Sygehus Fyn
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

Konference d. 29-30.november 2007 varme hænder og køligt overblik Tove Madsen, SUFO, Landsforeningen for ansatte i Sundhedsfremmende Forebyggende hjemmebesøg

Forebyggende hjemmebesøg Formål: 1) øge borgerens viden i forhold til at rette henvendelse til rette sted på rette tid 2) ajourføre kommunens ældre forvaltning med behov og efterspørgsel www.SUFO.dk

at fremme borgernes tryghed og trivsel økonomisering af udgifter Mål for hjemmebesøg at fremme borgernes tryghed og trivsel økonomisering af udgifter www.SUFO.dk

Metoder for/i hjemmebesøg Skema til illustration af hvilke metoder der kan anvendes og herved bør inddrages ved effektmåling, samt illustration af de tre primære arenaer forebyggende hjemmebesøgere er aktører i for at opfylde loven om ”direkte kontakt til borgeren i hjemmet”, tilbagemelding og ajourføring af forvaltningens viden til udarbejdelse af ældreservice niveau der afspejler behov og katalysator funktion for at borgeren motiveres til benytte lokale tilbud og lokale tilbud afspejler de behov de ældre har. Borger Forvaltning Lokal samfundet Samtale teknik Spørgeskema Ajourføring i kendskab til lokale aktiviteter Spørgeguide Afrapporteringl Kombineret individuel og gruppe intervention Test – eks. Balance test eks. Temaindsats temaindsats Instruktions kompetence eks. venepumpeøvelse Samarbejde på tværs af forvaltningen Samarbejde med frivillig området Temaindsats eks. Enker, pårørende til syge samlevende Henvisningsmulighed til demensudredning, hjælpemiddel ansøgning, madservice etc. Samlet fokusindsats med øvrige forvaltninger på tværs af afdelinger og sektorer Oversigt over kommunale og private tilbud m. tlf. nr. og adresse samt indsatsområde www.SUFO.dk

Forventet effekt Skema til illustration af forrige illustrerede metode intervention Borger Forvaltning Lokal samfundet Få dialog med borger på borgers præmisser og ud fra borgerens værdier/livssyn og mestringskapacitet/strategi Indsamle data til prioritering af forvaltningsindsats Borgeren har kendskab til samtlige relevante tilbud Nå rundt i de temaer der vedrører det brede menneskesyn og det brede sundhedsbegreb m.h.p. opsporing Vidensformidle erfaringer og dat til embedsmænd og politikere til øget kvalitativ ressorucefordeling Øget motivation for social deltagelse og individuel forståelse af budskaber Motivation til at styrke eller fortsætte livsstil Sikre optimal kendskab til relevante områder at sundhedsindsats temaer Inddrage lokale private aktører og kommunale aktører i et fælles indsats område m.h.p. at øge budskab til borgeren og optimere og kvalificere de tilbud der ydes fra lokalsamfundet via fagekspertise fra forvaltningen Motivation og vidensformidling Sikre fælles fokus på tværs og øge forståelighed og kendskab til hinandens områder og primære fokus og herved øge brug af hinandens ressourcer Se ovenfor Komme grundigere ind på forskellige områder over tid og fagligt selv blive opgraderet og herved øge videns formidling til borgeren At borgeren komme hurtigere og lettet til specialist funktion mens motivation er der Opnå større troværdighed og større motivation til at tilrette livsstil i forebyggende og sundhedsfremmende retning Borger er ajourført med kontaktmuligheder og tilbudsform – lettere tilgang www.SUFO.dk

Hvad skal der måles på: Tryghed og trivsel og økomonisering af samfundsudgifter Katalysator funktionen til at bevarer mobilitet og egne handlestrategier – Identitetsdannelse som mestringskapacitet Tidlig indsats/ henvisningskompetence gruppepædagogiske processer Motivation Koordination www.SUFO.dk

Hvad kan der måles på/evaluerings metoder Opfølgning via dataopsamling fra besøg 1 til besøg 2 og måske fortløbende? Registrering i andre praksisområder m.h.p. hvem der har henvist til brug af ældre klub, gå til lægen, blive demnes udredt? Registrering på genhenviste borgere til genoptræning i forhold til om de er modtagere af hjemmebesøg Nyblevne enker – forskel Borgere der akut ”opdages” som mistrivsel? www.SUFO.dk

Krav til vellykket intervention Samarbejdsstruktur m.h.p.: videns deling kendskab til hinandens specialist områder ledelsesmæssig involvering rammestruktur evaluering www.SUFO.dk

Udfordringer m.h.p tidlig intervention Samarbejde med skadestuer, hjemmeplejen, praktiserende læger, sagsbehandler området, ældre klubber og dagcentre m.v. Fælles titel m.h.p. synlighed Fælles bemyndigelse www.SUFO.dk