Sigrid .

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tietgen HG - Hvor er det vi ser, at skoen trykker i overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse?
Advertisements

AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
SÆT MEDBORGERUNDERVISNING PÅ SKOLESKEMAET!
KIE-modellen på museum
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Faglig læsning Dagsorden
Struktur: ”Quiz og byt”
G OOGLE DOKUMENTER i undervisningen. I NTRO Hvad er Google dokumenterGoogle dokumenter  Netbaseret skriveværktøj  Giver mulighed for eleverne at skrive.
Elsker DU også at læse lektier?
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
1. HF Introduktionsforløb Langkær Gymnasium og HF
Dansk Prøve 3 maj/juni 2012 Tilmelding til PD3 på IA vil ske i marts
Fælles Mål 2009 – konklusioner
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Udvikling af informationskompetencer hos folkeskoleelever i 9. klasse
Præsentation af resultater fra Elevtrivselsundersøgelse Hvad stiller man op? Erfaringer fra år 1 på Fredericia Gymnasium – hvor langt er FG?
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Bytte   PowerPoint  .
Praktikprojekt 2008 Historie
Kvantitative metoder
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Evaluering af EMU Juni 2010 Undervisningsministeriet / Niras (
Naja Marie Aidt Bavian.
Elevaktiverende undervisning
Lidt om danskundervisningen Sådan skal I helst ikke se ud efter endt undervisning!
Velkommen til Hvordan fylder jeg lærerværelset ind i LærerIntra? LærerIntra kan erstatte lærerværelsets opslagstavler og fungere som skolens arkiv for.
Blogging i projektarbejde? E-learning: ”Eleverne lærer mest om IT uden for skolen.” E-learning: ”Eleverne lærer mest om IT uden for skolen.” Blogging inddrager.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Uge 7 Unge og seksualitet.
Cooperativ learning - også kaldet CL
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
Hvad er Projekt X:IT? Projekt Børn, Unge & Rygning Kræftens Bekæmpelse.
N YE ELEVTYPER – FOKUS PÅ TYDELIGHED, ANERKENDELSE OG STUDIEKOMPETENCE.
Årsplan – en kort en lang
Robin Cheesman Hvad er fleksibel uddannelse? Overblik over undervisningsformer Fleksibel Uddannelse på Bornholm Bornholms Akademi 20. januar 2003.
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Værkstedsundervisning
Stilladsering af det skriftlige arbejde i samfundsfag
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Udvid din didaktiske værktøjskasse.
Hvordan får man mest ud af Forældreintra
Fællesfagligt emne: Fra Osmannerriget til det moderne Tyrkiet
Undervisning af alle 9. klasser i Digital Post Ved Digital Vejleder Kathrine Mørcholdt Buus og Digitaliseringskonsulent Kristinna Andersen.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
”Vi gør det allerede – det handler om at gøre det mere konsekvent” Ove Christensen, DUR Midtvejsrapport.
Alt er på hjemmesiden nyfolkeskole.wordpress.com.
DANSK Intro Dagens program.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Produkt 7 IT- didaktisk design Jonas, Michael og Helena.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 1 - Frivillighed.
Flemming B. Olsen, Tornbjerg 1 Lektier - i ny didaktisk belysning.
Pressalit Sports Academy Fra perioden til
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Undervisere: Lise Kjems Knattrup Rikke Lohmann Vestergaard 1.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Forskellen mellem objektiv og subjektiv – en Padlet-opgave
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.

TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Skriftlighed i nv Skriftlighed i nv Aalborghus Gymnasium.
Mål Viden om og inspiration Kompetencer aktiviteter Evaluering
VELKOMMEN TIL B-BOX! Power Point Slides.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Hvorfor dansk på GF1?.
- og hvordan du undgår dem…
Præsentationens transcript:

Sigrid 

Intro Elevmotiverende arbejdsformer Udgangspunkt: Slutprodukt Forskellige interesser Målgrupper Slutprodukt Katalog af elevmotiverende arbejdsformer Erfaringsudveksling

Fokus Aktiviteter ved Projektarbejde IT: Blogs og Wikispaces Fordele og ulemper Elevaktivitet Aktiviteter i den daglige undervisning SMS undervisning Cooperative Learning Ny skriftlighed CL & Refleksionsskrivning

Aktiviteter ved projekt-arbejde

Blogs Projekt i Samfundsfag A IP projekt 2010 Fælles information og links placeres på forsiden. Hver gruppe har sin tydelige del af bloggen, hvor resultaterne løbende lægges ind og kan kommenteres af lærer og kammerater løbende. Besvarelsen kan underbygges af mobilfilm, billeder og links. Besværlig log in.

Værklæsning Religion B Som opsamling Fælles noter

Wikispaces

Wikispaces 2u rejsewiki i wikispaces.com Wikispaces Hjemmeside i wikispaces, hvor eleverne skal samle op på deres studietur: Collage/mosaik som består af gruppeoplæg, Billeder små filmsekvenser små stemningsbilleder i ord etc.

Wikispaces fortsat 2g Engelsk A-niveau Selvstændigt projekt Eleverne har ansvar for undervisningen Wikispaces – til at samle materialet Wikispaces

Aktiviteter i den daglige undervisning

Som elevaktiverende arbejdsform SMS undervisning Som elevaktiverende arbejdsform

SMS-undervisning http://www.smsundervisning.dk Kortlægning af elevernes viden eller holdninger Arbejdsspørgsmål Anonym evaluering

Cooperative Learning

Cooperative Learning Udgangspunkt: Vil brug af CL kunne øge elev-aktiviteten i en 1. hf med 33 elever? Klassens teamlærere enes om at prøve at besvare dette spørgsmål. Aftaler Bordopstilling med 4-mandsborde Inddragelse af CL strukturer Tiltagene skal være aktiverende og ikke begrænsende, så der er frihed til at gå egne veje.

CL - Hvad virkede, hvad virkede ikke CL-gruppearbejde i rendyrket form ikke lige sagen. Bordopstillingen: De mange små grupper på (for) lidt plads medførte en ukoncentreret dagligstuestemning. Spredt fravær betyder, at faste grupper ikke fungerer Uhensigtsmæssigt at så mange sidder delvist med ryggen til tavle Stor træghed ved overgang fra en aktivitet til en anden Bordopstillingen spænder ben for mobiliteten i klasserummet Efter et par måneder: teamet vælger hesteskoopstilling og angiver faste pladser  Stor tilfredshed i klassen og blandt lærerne, der oplever øget koncentration og arbejdsro.

Generelt om CL arbejdsformer Alt hvad der involverer elementer af ”hands on” fysisk aktivitet synes at virke positivt. Det kunne være: Tegn den situation en handling i en novelle udspiller sig ivælg bedste forslagforslaget scannes og lægges som notedokument til klassen Dramatiser en scene i en novelle Værdilinje – stillingstagen til emne eller tolkning, der efterfølgende skal argumenteres for CL fungerer godt som afvekslende element sammen med refleksionsskrivning

Generelt om CL arbejdsformer fortsat Paneldiskussion: debattér modsatrettede synspunkter med udgangspunkt i tekst Svar-bazar øvelser Sorter ord efter overordnede begreber Match ord parvis Udarbejdelse af spørgeskemaer: sammenligne elevernes liv og holdninger med britiske unges Dobbeltcirkeløvelser til træning af grammatik + til at arbejde med begreber og forforståelse af tekst/tema.

Konklusion Ofte møder eleverne uforberedt, men øvelser som disse virker igangsættende for arbejdet i timerne. Andre problemer kan være svingende fremmøde og at bruge CL til den nære tekstanalyse.

Ny Skriftlighed

Ny Skriftlighed Ny skriftlighed og reflekterende skrivning Hvad har jeg lært og hvad har jeg ikke fået styr på? Skriv i prosa om graf. Brug så mange fagbegreber som muligt. Synsvinkel-skrivning (Skriv et brev fra en muslim som…)

Samarbejde mellem dansk og engelsk Skriftlige opgaver til støtte for genrebevidsthed: artikellæsning i dansk remediering i engelsk: skriv en nyhedsartikel på baggrund af læsning af novelle Novellelæsning skriv en novelle, der tematisk ligger i forlængelse af læste tekster Referat, resume><summary på engelsk. Små og større øvelser, der f.eks. opsummerer tidligere eller kommende arbejde.

Samarbejde mellem dansk og engelsk fortsat Essaybegrebet i dansk><engelsk Hyppig brug af hurtigskrivning, så det mundtlige arbejde knyttes til det skriftlige Før-læsning øvelser på skrift fokusering på og personlig involvering i emne. ’Lav egen avis’ i dansk

CL, refleksionsskrivning & Wikispaces

CL & refleksionsskrivning CL: vælg fra viften (begrebsafklaring) som optakt og afslutning på et forløb. Refleksionsskrivning – hvad ved vi nu om…? kombineret med CL: Mødet på midten Oversigtskatalog på wikispaces: Eleverne står for opsamlingen af et forløb om romantikken ved på baggrund af CL-øvelserne og refleksionsskrivningerne at skrive et oversigtskatalog i grupper. Grupperespons