HOLD SIKKERHEDEN VED LIGE Sted, dato Kampagnen Et sikkert og sundt arbejdsmiljø 2010 - 2011.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fortolkning af AMO reformen
Advertisements

Talerens navn og stilling
Dr. Wenceslaus Kilama, Chairman, Malaria Foundation International
Psykisk arbejdsmiljø.
FN’s konvention om rettigheder for personer med handicap
At forholde sig professionelt Anne Skov
informationsflowet for kemiske stoffer og blandinger
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
En europæisk kampagne om arbejdspladsvurdering
Roskilde Handelsskoles APV-procedure
Talerens navn og stilling
Organisering af arbejdsmiljøapparatet
Arbejdsmiljø i uddannelserne Seminardag for ambassadører for arbejdsmiljø og sundhed Middelfart, den 9. Februar 2006.
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
LinkedIn Intro.
Sikkerhed og sundhed er godt for alle – både dig selv og din arbejdsplads. Medarbejderdeltagelse Kampagnen for et sikkert og sundt arbejdsmiljø
Egenkontrol.
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
3F vidensdag om ultrafine partikler fra køretøjer og fly i Københavns Lufthavn 8. sept
Ledelsens lederskab inden for arbejdsmiljø Kampagnen for et sikkert og sundt arbejdsmiljø Talerens navn og stilling Dato | Begivenhedens titel.
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Sikkerhed og sundhed er godt for alle – både dig selv og din arbejdsplads. Samarbejde om forebyggelse Kampagnen for et sikkert og sundt arbejdsmiljø
Introduktion til kriterium 4 Partnerskab og ressourcer Excellence netværk 2004 Jørgen Kjærgaard.
Arbejdsmiljøcertificering
Velkommen til en rejse gennem den nye Arbejdsmiljølov
Opgaven jeg fik stillet
Ændring i lov pr Uddannelse Kompetenceplan Årlig drøftelse
Ændring af arbejdsmiljøloven
Gode arbejdspladser tager hånd om stress Håndtering af stress og andre risikofaktorer i det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen.
HOLD SIKKERHEDEN VED LIGE Sted, dato Kampagnen Et sikkert og sundt arbejdsmiljø
Skabelon til strategisk plan
SSID Årskonference 28. april 2009 Sikkerhedsledelse i virksomhedsledelse - brikker til en ny sikkerhedsorganisation.
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Den Internationale Arbejdsmiljødag
PSS-Promoting Social Skills
– Om formidlingen af afgørelser i offentlige breve
Velkommen. Psykoedukation... betyder undervisning (om psykisk sygdom). Film Dias Spørgsmål og svar Opgaver Varighed: 1 time.
TUR’s truckkonference 2012 Indlæg fra Arbejdstilsynet
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Farlige stoffer og arbejdspladsvurdering
Forebyggelse af ældres selvmordsadfærd – Indsatsområder og anbefalinger National Konference om selvmordsforebyggelse 1. november 2005 V/ Konsulent Elene.
Det Sociale Kapitel
Lærerkompetencer 6. oktober 2014 Caroline Kearney Projektleder & Uddannelsesanalytiker.
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Efter konsensus. Det er spild af tid at gennemføre en selvevaluering uden at følge den op med klare forbedringsprojekter! Prioritering Alle forbedringsområderne.
Hvad er mål/resultat (output)?
Sikkerhedsrepræsentantens arbejde set med 3Fs øjne
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
1 Quiz om de kønsbestemte lønforskelle Velkommen til quizzen om de kønsbestemte lønforskelle! Denne korte quiz bruger multiple choice-spørgsmål til at.
Udviklingen i Nalunnguarfiup Atuarfia Nalunnguarfiup Atuarfia Atuarfimmik inerisaaneq QANOQ ? SOOQ ? KIMUT ? KIKKUT ? Skoleudvikling HVORDAN? HVORFOR ?
Landbrugets arbejdsskader og deres forebyggelse
Arbejdstilsynet – indeklima v./ Tommy Kjær, Arbejdstilsynet, TC-Nord
Hvad er en APV og en arbejdspladsbrugsanvisning?
Organisering Som vi plejer…… eller????.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Stress En folkesygdom?.
Stenderup Kirke Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål.
Kom godt i gang med dit EU- projekt. Step 1: Lav en projektskitse Step 2: Undersøg støttemulighederne Step 3: Læs program-dokumenterne +tidl. støttede.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Fælles fremtid – fælles ansvar Ledelsens strategi Hoved-MED 27. februar 2013.
Tekniske hjælpemidler Bekendtgørelse Anvendelse af tekniske hjælpemidler § 1. Bekendtgørelsen omfatter: anvendelsen af tekniske hjælpemidler ved.
Præsentation 4: Hvordan ved jeg, om der bruges nanomaterialer på min arbejdsplads?
Seminar Per Stig Jørgensen. Dansk Byggeri..
Præsentation 6: Udveksling af viden og erfaringer.
Kampagne for et sikkert og sundt arbejdsmiljø
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Flere gode år på arbejdsmarkedet
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
Eksempel på mål Inspiration Handlinger / opgaver Ressourcer Refleksion
Præsentationens transcript:

HOLD SIKKERHEDEN VED LIGE Sted, dato Kampagnen Et sikkert og sundt arbejdsmiljø

Vedligeholdelse: er med til at sørge for, at arbejdspladserne fungerer sikkert og effektivt påvirker enhver arbejdsplads i alle industrisektorer vedrører alle i en organisation - på alle niveauer

Vedligeholdelse kan være inspektion af udstyr og faciliteter samt service på, reparation eller udskiftning af disse. Dette omfatter: handling, når udstyret svigter (afhjælpende vedligeholdelse) eller (ideelt) – forebyggelse af udstyrssvigt (forebyggende vedligeholdelse)

Vedligeholdelse overses let. Men manglende regelmæssig vedligeholdelse på arbejdspladsen: kan få katastrofale følger enten i form af ulykker eller eksponering for skadelige stoffer med erhvervssygdomme, alvorlige skader eller dødsfald til følge

MEN: Vedligeholdelsesarbejdet kan være risikofyldt i sig selv. På arbejdspladsen sker: % af alle dødsulykker % af alle ulykker i forbindelse med vedligeholdelsesarbejde.

Vedligeholdelsespersonale er særligt udsat for farer, bl.a. fysiske farer såsom støj, vibrationer, stærk varme og kulde kemiske farer eller skadelige stoffer såsom asbest biologiske farer såsom bakterier psykosociale farer såsom stress

Derfor er det afgørende, at vedligeholdelsesarbejdet udføres korrekt. De europæiske organisationer: har først og fremmest et juridisk ansvar for at holde sikkerheden ved lige Rådets direktiv 89/391 – ‘Rammedirektivet’ den moralske forpligtelse til at beskytte arbejdstagerne de økonomiske omkostninger, som forkert vedligeholdelse medfører for arbejdstagerne, de organisationer, de arbejder for, og samfundet generelt Hertil kommer:

De nærmere detaljer ved vedligeholdelsesarbejdet varierer for de enkelte industrisektorer. Men i samtlige tilfælde skal dette omfatte: planlægning en struktureret tilgang baseret på arbejdspladsvurdering klare roller og ansvarsområder tydelige retningslinjer passende uddannelse og udstyr regelmæssig kontrol for at sikre, at alt foregår korrekt

De fem grundregler for sikker vedligeholdelse: 1: Planlægning: Indsamle oplysninger Sikre, at vedligeholdelsesarbejderne er kvalificerede til arbejdet Præcisere, hvem der har ansvaret Vurdere de pågældende risici

De fem grundregler for sikker vedligeholdelse: 2. Afsikring af området: Afbryde strømforsyningen Sørge for at sikre maskinerne Sørge for at holde uvedkommende personer på afstand

De fem grundregler for sikker vedligeholdelse: 3. Brug af korrekt udstyr – inklusive personlige værnemidler.

De fem grundregler for sikker vedligeholdelse: 4. Arbejde efter planen – undgå improvisationer eller “smutveje” på grund af tidspres.

De fem grundregler for sikker vedligeholdelse: 5. Foretage afsluttende kontrol – så alt er sikkert, inden arbejdsprocesserne startes igen.

Den europæiske kampagne Et sikkert og sundt arbejdsmiljø sigter derfor mod at øge bevidstheden: om betydningen af vedligeholdelse om risiciene, hvis vedligeholdelsesarbejdet ikke udføres korrekt

Vigtige datoer: Kampagnens start: 28. april 2010 på den internationale arbejdsmiljødag Den Europæiske Arbejdsmiljøuge: Oktober 2010 og oktober 2011 Prisudddeling for god praksis: 28. april 2011 Kampagnens afslutningsarrangement: November 2011

Hvem kan deltage? Kampagnen er åben for alle organisationer og enkeltpersoner : arbejdsgivere i den offentlige og private sektor, herunder SMV’er erhvervsledere, tilsynsførende og arbejdstagere fagforeninger arbejdsmiljøfagfolk

Du kan medvirke aktivt ved at: formidle kampagneoplysninger og -materialer i din egen organisation og blandt dem, du arbejder med deltage i kampagnens aktiviteter og arrangementer, f.eks. prisuddelingen for god praksis, der fremmer innovative indfaldsvinkler til sikker vedligeholdelse organisere dine egne aktiviteter, f.eks. kurser, konferencer, konkurrencer, quizzer, forslagsordninger og reklamekampagner

De organisationer, der deltager i kampagnen, modtager et deltagercertifikat. Paneuropæiske organisationer kan også ansøge om at blive kampagnepartnere og modtage: anerkendelse (angivelse af deres logo og kontaktoplysninger på kampagnens websted) reklame for de begivenheder, de organiserer som led i kampagnen

Agenturet formidler mange ressourcer til støtte for kampagnen: en kampagnevejledning og faktablade casestudier af god praksis præsentationer og animerede videoklip nyheder om kampagnebegivenheder på alle 22 officielle EU-sprog.

Sådan finder du oplysninger om de lokale kampagnebegivenheder: Besøg kampagnewebstedet på Få oplysninger om arrangementerne på Arbejdstilsynets hjemmeside Kontaktperson: Tove Loft Telefon:

ET SIKKERT OG SUNDT ARBEJDSMILJØ GODT FOR BÅDE DIG OG DIN ARBEJDSPLADS Hold sikkerheden ved lige – en europæisk kampagne