Studieretningsprojektet (SRP)

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Advertisements

Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Større Skriftlig Opgave
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. • Opgaven i studieretningsfagene.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
SRP på Faaborg Gymnasium 2013
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. • Opgaven i studieretningsfagene.
Større Skriftlig opgave •Orienteringsmøde v. Catherine Lønholdt.
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
En vigtig eksamen Tidsplan Valg af sag og fag Blanket Synopsis Pjece
Studieretningsprojekt
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. Opgaven i studieretningsfagene.
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
- Formål - Emne & produktkrav - Tidspunkt - Aflevering - Sygdom & snyd.
3g Studie Retnings Projekt
BA-projekt 2014 Krav før I går i gang Tidsfrister Eksamensbestemmelser
Elevvejledning for Studieretningsprojektet i 3.g
Temadage i kulturområdet Studieområdet del 1: 3 områder: Det samfundsøkonomisk/samfundsfaglige - område Det erhvervsøkonomiske område Sprog- og kulturområdet.
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
Studieretningsprojektet (SRP)
SRP 2014.
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
S TUDIERETNINGSPROJEKTET ÅSG H VAD ER ET STUDIERETNINGSPROJEKT ? En skriftlig opgave i typisk to fag Du skal tage udgangspunkt i et studieretningsfag.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
SRP 2014.
Eksamen.
Information omkring studieretningsprojekt I skal begynde at overveje område allerede nu 7. december skal I via blanket vælge fag og område Her skal I også.
Større Skriftlig opgave
Fordybelse og formidling. Udvælge, inddrage og anvende. Overskue, bearbejde, disponere, sammenfatte og formidle.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Det Internationale Område
Obligatorisk selvvalgt opgave
SRP-konferencen Rødkilde 2011.
Obligatorisk selvvalgt opgave
- Formål - Emne & produktkrav - Tidspunkt - Aflevering - Sygdom & snyd - Pjecen.
Eksamensorientering 2015 Eksamensorientering.
- En vigtig eksamen - Valg af fag - Valg af problem - Blanket - Pjece.
Elevvejledning for Studieretningsprojektet i 3.g Elevvejledning Studieretningsprojektet i 3.g Hvad, hvornår og hvordan! Egaa Gymnasium, september 2015.
SSO Orientering om Større Skriftlig Opgave SSO er en skriftlig eksamen SSO er en eksamen - ikke bare en almindelig opgave Rammerne for SSO er bestemt.
Eksamensorientering S16 Marselisborg Gymnasium Else Marie Gejl Hans Christian Hulvej.
STØRRE SKRIFTLIGE OPGAVE HF EFTERÅRET 2015 SS. Formål  SSO giver dig mulighed for:  At arbejde med et selvvalgt emne og med fag, der har din interesse.
Studieretningsopgaven i 2.g Formål I løbet af 2.g skal i lave en større skriftlig opgave i 2-3 af jeres studieretningsfag. Opgaven i studieretningsfagene.
Studieretningsprojektet Anette Lind. Hhx-bekendtgørelsen § 22 Studieretningsprojektet skrives i 2 eller 3 fag med udgangspunkt i et studieretningsfag,
Studieretningsprojekt. SRP Skrives i ét af de studieretningsfag, eleven har på A-niveau, samt et fag på mindst B-niveau Lærerne udleverer en opgaveformulering.
- Valg af fag - Valg af problem - Blanket - Pjece Studieretningsprojektet i 3.g.
STUDIERETNINGSPROJEKTET 2016 Marselisborg Gymnasium.
Orientering om Større Skriftlig Opgave 2017
Dansk-historie opgaven i 1.g 2017
Elevvejledning for Studieretningsprojektet i 3.g
Studieretningsprojektet
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
Større skriftlig opgave i 2.hf
Studieretningsprojektet
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
Studieretningsopgaven i 2.g 2017
Valg af fag Valg af problem Blanket Pjece
Studieretningsprojektet 2017
SSO - Større skriftlig opgave
SSO - Større skriftlig opgave
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
Studieretningsopgaven i 2.g 2018
Studieretningsprojektet
Studieretningsprojekt (SRP) 3g
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
Større Skriftlig Opgave
HAVET- livgivende, dødbringende, legendeskabende AT-eksamen 2019
Større Skriftlig Opgave
Elevvejledning Studieretningsprojektet i 3.g
AT-EKSAMEN 2019 SSM 28. januar kl
Præsentationens transcript:

Studieretningsprojektet (SRP) 3g orientering 16. september 2013 v/Helene Clemens Petersen Risskov Gymnasium

Hvad er SRP?

Disposition i dag (1) Hvorfor SRP? (om formålet med SRP) Hvad skal eleven kunne? (om målet med SRP) Hvilke rammer for projektet? (regler for SRP)

Disposition i dag (2) Vejledning med forberedelse – hvordan? Opgaveformulering – hvordan? Bedømmelse – hvordan? Obs’er!

Formålet er, at du som elev • arbejder selvstændigt med at fordybe dig i og formidle en faglig problemstilling inden for et selvvalgt område i tilknytning til din studieretning. • kombinerer forskellige faglige tilgange og discipliner, som forstærker den faglige fordybelse.

…formålet er … (fortsættelse) • demonstrerer, at du er i stand til selvstændigt at udvælge, inddrage og anvende relevant baggrundsstof. • gennemfører en kritisk vurdering på et fagligt og metodisk grundlag.

De 7 mål er, at du som elev skal kunne… 1) demonstrere evne til faglige fordybelse og til at sætte dig ind i nye faglige områder, 2) udvælge, anvende og kombinere forskellige faglige tilgange og metoder 3) beherske relevante faglige mål i de indgående fag

… de 7 mål…(fortsættelse) 4) udvælge, bearbejde og strukturere relevant materiale 5) demonstrere evne til faglig formidling 6) besvare en stillet opgave fyldestgørende; herunder overensstemmelse mellem opgaveformuleringen og opgavebesvarelsen

… de 7 mål (fortsættelse) 7) Beherske fremstillingsformen i en faglig opgave, fx citatteknik, noter, kilde- og litteraturfortegnelse.

Hvilke rammer for SRP? (1) Du skal skrive inden for et område og en faglig problemstilling: i et studieretningsfag på A-niveau (kan også være et studieretningsfag på B-niveau, som opgraderes til A-niveau i 3g) + i et fag på mindst B-niveau (blandt øvrige fag) Obs1: Vigtigt, at du sikrer, at fagkombinationen lægger op til fagligt samspil og fordybelse i fagene og området. Tal med dine lærere og vejledere. Obs2: Til elever, hvor helt særlige forhold gør sig gældende: Du kan rådføre dig med dine lærere og ansøge mig om at skrive i ét fag (studieretningsfag A).

Hvilke rammer for SRP? (2) Et fag indgår altid på det højeste niveau, som eleven har eller har haft ved udgangen af 3g. Eksempel: Eleven har i 1g og 2g haft Ma. Eleven vælger MA i 3g. I SRP indgår så MA.

Hvilke rammer for SRP (3) Besvarelsen af SRP skal udarbejdes i løbet af i alt 10 skoledage. Opgaveformuleringen udleveres ved skriveperiodens start. Der er obligatorisk SRP-vejledning på RiG. Skemalægning heraf v/skemalægger i lectio.

Hvilke rammer for SRP (4) Elevens forberedelse af vejledningsmøderne er obligatorisk. Indgår ét eller flere fremmedsprog, skal en del af de anvendte kilder være på det / de fremmede sprog. Opgaven skal udarbejdes på dansk. I ganske særlige tilfælde kan andet komme på tale. Kontakt vejlederne, som I givet fald drøfter sagen med mig.

Hvilke rammer for SRP (5) Opgaven skal indeholde et kort resumé (10-12 linjer) på engelsk: abstract.

Hvordan bedømmes SRP? Der gives én karakter ud fra en helhedsbedømmelse.

Hvordan arbejder du med SRP? - kom i gang  -

”SRP optakt” i morgen den 17. september – godt i gang! Undervisningsdag, hvor I i klassen sammen med to af jeres studieretningslærere tager hul på, hvordan man arbejder med SRP.

Datoplan : BLANKET 1/ FAGVALG Frem til fredag 27. september: Du skal afklare, hvad du ønsker at skrive SRP om, så du kan vælge fag. Fredag 27. september inden kl. 12.00: Du afleverer blanket 1 om dit valg af 2 fag på kontoret. Obs! Du skal printe blanket 1 ud fra lectio. Blanketten er vedhæftet i 3g’ernes lectioskema for 17. sep. og 27. sep.).

Vejledningstidspunkter i lectioskema Torsdag den 10. oktober udmelder skemalægger, hvilke vejledningstidspunkter du får. Det vil også fremgå, hvilke vejledere du får. Vejledningerne kan ligge på disse datoer: ma. 21. og ti. 22. oktober (kl. 11.30-16.30) ti. 5. og to. 7. november (kl. 11.30-16.30) to. 12. og fr. 13. december (i løbet af dagen / frem til kl. 16.30)

Vejledningsmøder er obligatoriske, og du skal forberede dig - aftal før første vejledning med en af dine vejledere, hvad der forventes af dig Tænk og skriv: Empiri, data, litteratur:

Datoplan : Første vejledning og så Blanket 2 om valg af område Mandag 21. okt. 11.30-16.30 eller tirsdag 22. okt. kl. 11.30-16.30: Din første individuelle vejledning (15 min.): Begynder med 5 min., hvor du præsenterer dine idéer om fagligt område og de to fags samspil for dine vejledere. Mandag 28. okt. Inden kl. 12.00: Du skal aflevere blanket 2 om område på kontoret. Blanketten er vedhæftet i 3g-skemaet under 21. og 28. oktober.

Datoplan: Anden vejledning – Udlevering af opgaveformulering Tirsdag 5. november kl. 11.30-16.30 eller torsdag 7. november kl. 11.30-16.30: Anden vejledning. Du forbereder dig som aftalt med vejlederne. Sender forinden de aftalte ting elektronisk. Fredag 22. november kl. 13.30: Udlevering af SRP-opgaveformuleringer v/administrationen på C-terrassen. Du skal personligt afhente din opgaveformulering. Vejlederne er til stede og afklarer evt. tvivlsspørgsmål vedr. opgaveformulering.

Datoplan: To skrivedage – otte skrivedage inkl. vejledning – og slut! Torsdag 28. november – fredag 29. november: Her har du skrivedagene 1-2. Vejlederne aftaler med dig, hvordan it-kontakt foregår. Via konference eller mail. Onsdag 11. december – fredag 20. december kl. 13.30: Her har du skrivedagene 3-10 . I denne periode har du din sidste obligatoriske vejledning: Torsdag 12. december og fredag 13. december. Fredag 20. december mellem kl. 13.00 og 13.30: Du afleverer personligt din SRP i 3 eksemplarer på C-terrassen .

Obs! Ved sygdom Du skal kontakte gymnasiets kontor straks, hvis du bliver syg i SRP-skriveperioden. Du skal skaffe lægeerklæring. Der er principielt 2 muligheder ved sygdom: Eleven kan få forlænget projektperioden i et omfang, så der kompenseres for følgerne af elevens sygdom. Eleven skal til sygeeksamen, dvs. processen skal forløbe helt forfra.

Obs! Ved snyd Af eksamensbekendtgørelsens § 20 fremgår, at en elev, der uretmæssigt har skaffet sig hjælp ved fx at udgive en andens arbejde for sit eget (”snyd”), skal bortvises fra prøven. Et nyt studieretningsprojekt kan først udarbejdes i den efterfølgende termin, og der skal udarbejdes en ny opgaveformulering til det nye projekt. Jævnfør: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=143085#Kap10

Info om SRP på RiGs hjemmeside Undervisning > Opgaver > SRP

God fornøjelse med SRP Hvordan slipper du for et dårligt SRP-forløb? Hvordan får du et godt SRP-forløb? Denne præsentation lægges på RiGs hjemmeside. Venlig hilsen Helene Clemens Petersen, vicerektor.