Opgaven jeg fik stillet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Advertisements

Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Ungepakke.
VEJLEDNING PÅ GYMNASIERNE
Uddannelsesvejledning Musik & Teaterefterskolen 14/15
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Borgernes barrierer for brug af IT
Opdatér dato Vælg >Indsæt >Sidehoved / Sidefod Skriv Måned og År i feltet for dato Vis hjælpelinjer som er en hjælp ved placering af billeder: 1.Højreklik.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Arbejdspladsudvikling
Albanigade 54E, 1. sal ● 5000 Odense C ● tlf: ● Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen Hjerteforeningen, Region Midt.
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Albanigade 54E, 1. sal ● 5000 Odense C ● tlf: ● Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen Hjerteforeningen, Region Nord.
Skolen skal være mere rummelig, både hvad angår de svageste elever og de dygtigste "Regeringen har en klar målsætning om, at den almindelige folkeskole.
Årsaftale projekt Tidslinie © due & partners
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Fortællinger fra kanten
Lektiehjælp og faglig fordybelse Lektiehjælp og faglig fordybelse frem til næste folketingsvalg: - Skolen skal tilbyde børnene lektiehjælp og faglig fordybelse.
Lene Skovgaard Uddannelses Ungdomsvejleder
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.
Forbedringstavlen – er et must
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Bedre overgangsvejledning gennem øget aktørinddragelse på Djursland Et projekt med: Viden Djurs – Lead partner UU-Djursland Ørum Skole Auning Skole.
Hvad kræver det? Parat til erhvervsuddannelse. Parat til… Erhvervsuddannelser? En konkret erhvervsuddannelse? Grundforløb? En bestemt indgang? En konkret.
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Qeqertarsuup Atuarfia
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Orienteringsaften på Byhøjskolen 24. januar 2012
Forældremøde Sortedamskolen 2013/14
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Reflektioner og erfaringer samt aktuel rapport fra DEA Genemførelse på erhvervsuddannelserne.
Ekstra ordinær indsats Uddannnelsesområdet Oplæg ved Poul H. Jørgenen Vejlederkonference November 2014.
Siden sidst fra Departement for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked Vejlederkonference Tirsdag den 18. november 2014.
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Målgruppe: De 18 – 25 årige. Tiltag efter 10.klasse Både efterskolepladser og udvidet skolegang.
8.kl Sortedamskolen 2014/15. UU København Serviceinstitution under Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune Vi vejleder unge i København mellem.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Netværk og lokalsamfund - som ressource i landdistrikterne Formål blandt andet at styrke: de frivillige ildsjæle i lokalområderne samarbejdet på tværs.
Velkommen til forældremøde
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Velkommen 9. klasses forældre Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Janne Matthiassen Tlf:
Qaasuitsup Kommunea Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
Integreret vejledning i efterskolen Vingsted, september 2013 Lars Mouritzen (SKALs Efterskole)
Seminar om efterværn i Ilulissat november 2010 vedr. Piareesarfiit i Grønland v/ Marie Pedersen u Den lokale erhvervsskole, daværende STI,
Introduktion til første lektionsstudie. Uddannelsesplan.
Integreret vejledning i efterskolen Vingsted, september 2012 Rie Thomsen (DPU) Lars Mouritzen (SKALs Efterskole)
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Bedre overgangsvejledning gennem øget aktørinddragelse på Djursland workshop A4 Et projekt med: Viden Djurs – Lead partner UU-Djursland Ørum Skole Auning.
UU-Vestegnen Kongsholmcentret Vognporten Albertslund Tlf Facebook Albertslund * Ballerup * Glostrup * Høje-Taastrup.
Vejledning af efterskoleelever fra Grønland Arbejdsdeling ml. efterskolen og Det Grønlandske Hus Uddannelse i Danmark eller Grønland Erhvervsuddannelse.
Overgangsvejledning Hva’ taler vi om? Definitioner. Eksempler på udvalgte overgangsvejledninger. Udfordringer, lokalt og nationalt. Oplæg til work-shop.
Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge?
Program for orienteringsmøde d. 19. januar 2017 kl
Forældremøde UU Faaborg-Midtfyn.
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
Centrenes opgaver og ansvar ift. de unges uddannelsesparathed
Overgangsvejledning Hva’ taler vi om? Definitioner.
Præsentationens transcript:

Opgaven jeg fik stillet Hvordan gør I i Piareersarfik Qaqortoq med at få så mange unge i gang med en uddannelse Kort sagt, det I gør for at minimere restgruppen

Hvor skal vi omkring? Piareersarfik, opgaver og placering Veje mod uddannelse ”Broen” ud af folkeskolen mod uddannelse og med piareersarfik som ”vejviser” Udfordringer for forbedringer og nye indsatser Kommer ikke så meget ind på indsat over for aktuel ”skjult restgruppe” af unge, som er ikke i uddannelse (mangel på systematisk indsats !)

Piareersarfiks opgaver (1) Uddannelsesvejledning (lokal/kommunal) info, vejledning, ekspedition Opkvalificering Hvordan: Handleplan, ”nødvendig” i retning af uddannelse og job, ”let at løfte”, motiveret for undervisning (ikke direkte fra folkeskole til Piareersarfik) Hvad: AEU, FA, arbejdstræning, højskole i DK og andet

Piareersarfiks opgaver (2) Handleplan og vejledning over for unge registrerede ledige og andre unge - frem mod arbejde eller uddannelse (lidt og tilfældig kontakt til usynlige ”restgruppe”) Vejledning og administration vedr. erhvervsuddannelseslærlinge Andre opgaver Forskelle i opgaver er der også!!!

Piareersarfiks placering og forskellige opgaver Veje mod uddannelse Piareersarfiks placering og forskellige opgaver

Hovedveje mod uddannelse

Veje via opkvalificering via Piareersarfik

”Overblik”

Piareersarfiks uddannelsesvejledning over for ældste klassetrin Medvirke til at hjælpe eleven ud af folkeskolen og over broen mod uddannelse Folkeskolen, skolevejleder og andre lærere er også aktører og helt nødvendige samarbejds-partnere bl.a. i faget personlig udvikling, erhvervsvejledning og –valg

Piareersarfiks uddannelsesvejledning over for ældste klassetrin Klassevise aktiviteter med kollektiv vejledning 8. klasser 9. klasser 10. klasser Flere omgange i hver klasse I Qaqortoq, udviklet gennem mange år, intensiveret og udvidet igen fra ca. 2010 i samarbejde med folkeskolen I andre byer foregår der også noget, men meget mindre i omfang

8. klasse Hovedtema 4 lektioner Afklaring Hvem er jeg Hvad vil jeg 2 lektioner i efterår 2 lektioner i forår

Program for 8. klasse Præsentation. Hvorfor kommer Piareersarfik ? Hvad er Piareersarfik ? Hvem er vi i dag ? Drømmerejse ( efter vejledning) Udfyldning af spørgeark. Interesseprofil. Præsentation af www.sunngu.gl Præsentation af www.ug.dk Farvel og tak. Vi ses i 9 klasse.

9. klasse Hovedtema 4 lektioner Før erhvervspraktikken Erhvervspraktikopgave og fremlæggelse 4 lektioner 2 lektioner i efterår 2 lektioner i forår

Program for 9. klasse Hvad er du god til , hvad har du lyst til ? Udfyldning af spørgeark Snak derefter Sammenhæng og veje, AFS og efterskole På vej til erhvervspraktik Siunissaq / fremvisning (dvd om uddannelsesvalg) Opgave aflevering. Liste over erhvervsuddannelser Vælge en erhvervsuddannelse eller andet Vi kommer over til jer lige før der skal være uddannelsesmesse Farvel og tak. Vi ses til foråret med jeres opgave.

10. klasse Hovedtema 6 lektioner Hvor er jeg på vej hen? Hvilken afklaring mangler jeg mere? Hvordan ansøger jeg Muligheder og hvad sker der i fremtiden? 6 lektioner 2 lektioner i oktober 2 lektioner i december 2 lektioner i januar

Program for 10. klasse (1) Præsentation, hvem er vi i dag i Piareersarfik. Efter Uddannelsesmessen, hvad fik jeg ud af mit besøg på uddannelsesmessen. Hvad vil jeg blive, samtale rundt om bordet og nedskrivning i spørgeark. AFS Sammenhænge og veje i uddannelserne FA i Piareersarfik AEU i Piareersarfik Erhvervsuddannelser, generelt og struktur Studieforberedende uddannelser, struktur Hvor kan jeg finde andet materiale / internet/ brochure ?

Program for 10. klasse (2) Siden sidst / opsamling Præsentation af nye elever/ aktører Nogle hurtige spørgsmål Ansøgningsskemaer og bilag

Program for 10. klasse (3) Siden sidst. Status omkring ansøgning. Det at starte en erhvervsuddannelse eller lign, hvad skal der til for at fastholde ? Tidsforløb for svar. Sullissivik vedr . uddannelsesstøtte og Piareersarfiit. For dem der skal på efterskole og AFS. Afbrydelser af uddannelser og kan jeg starte igen ? Hvor skal jeg henvende mig , når jeg evt. stopper og for at starte igen Netværk i byen ?

Piareersarfiks aktiviteter er med til at Sætte fokus på at komme ”videre i uddannelse” Give eleverne bedre og mere realistisk grundlag for valg af uddannelse Give mere viden om hvad der konkret skal gøres ved uddannelsesvalg og uddannelsessøgning Udvikle den unges uddannelsesparathed: Faglige, sociale, personlig kompetencer Give ”uddannelsesvejledningen hos Piareersarfiit” et vist forhåndskendskab til unge mhp uddannelsesvejledning senere end folkeskolen og nogen indsigt i / om den ”usynlige restgruppe” Andet? Ja……..

Udfordringer Frem mod flere ind i uddannelse Udfordringer mod forskellige grupper Særligt 3 områder ved udgang fra folkeskole eller blandt unge (16 – 24 år) Opgave med at få videre i uddannelse Kræver særlig indsats Behov for opkvalificering, ”let at løfte” Vi ser lige en oversigt.

Udfordringer ”Opgave med at få videre i uddannelse” Gøre gruppen synlig Fokus i folkeskolen, uddannelsesplan / handleplan / elevplan (angusakka ark 3b) Synlighed ved udgang af folkeskole Følge-system for unge i og efter folkeskole, ”synlig ledige”, og ”ikke-synlige” (ikke i uddannelse eller arbejde) Indsatsområder og opgaver: Hvad kan det være? Hvordan og af hvem kan udføres? Alle involverede skal have fokus på videre i uddannelse Uddannelsesparathed, fortsat udvikling af disse kompetencer Andet ????? Ja, helt sikkert!

Udfordringer ”Kræver særlig indsats” Den gruppe er vist overset i dag!? Hvilke reelle tilbud er der? Hvordan er situationen med handleplaner i samarbejde med socialforvaltning vedr. f.eks. elever, der i folkeskoletiden har haft vidtgående specialundervisning? Andet ??? Ja helt sikket!

Udfordringer Behov for opkvalificering, ”let at løfte” Koordinering mellem tilbuddene her og i hele landet Boglig opkvalificering Opkvalificering af boglig svage Indsats også med at udvikle uddannelses-parathed; handleplan, vejledning og aktiviteter Andet ??? Ja helt sikkert!

Udfordringer Mellem aktørerne (i alle byer, hele landet) Folkeskole, piareersarfiit, socialforvaltning og andre Indsats, nye områder og arbejdsfelter Hvem gør hvad ? Koordinering og sammenhæng i opgaver på alle niveauer Kan aktørerne løfte og udføre opgaverne? Hvad med ”kritisk masse” (antal elever og antal personaler f.eks.) hos de enkelte steder / aktører? Hvad med ressourcer (personale og penge)? Og så ska’ vi gøre det, hvis vi kan!