”Mandat til at leve livet” Fri til at leve gennem Jesu ord Mat. 7:28-29 Da Jesus holdt op med at tale, var de mange mennesker overvældet af forundring.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk at lukke døren efter dig!
Advertisements

Livets Ord November 2008.
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Filipperbrevshymnen.
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Livets Ord April 2012.
Opstandelsesfest.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Hvilket hus bygger vi til Gud ?
Nøgler til menighedens vækst
Menneskets fald og genoprejsning
Jesus beskriver vejen til et stormsikret liv!
Det personlige vidnesbyrd Undervisning Aalborg lørdag den 2. maj 2009.
En guddommelig vækkelse (4), Salomo
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Tradition og Fornyelse
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
Paulus’ brev til de kristne i Efesus
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Overvældet af Jesu opstandelse!
……………. Livets centrum. 1.Mosebog 11:1-9 Hele jorden havde samme sprog og samme tungemål. Da de brød op mod øst, stødte de på en dal i landet Sinear, hvor.
”Religion er opium til folket”
”Kaldet til kærlighed”
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
At vente på Guds time.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Vokse gennem venskab!.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Og Jesus kom ind i Jeriko og gik gennem byen.. Dér var der en mand, som hed Zakæus, han var overtolder, og han var rig.
Introduktion til Kongen og hans Rige
I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden
Kapitel 1 dias 1.1 Kapitel 1: Indledning VELKOMMEN til kurset ! Bibelen og Jesus.
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
ÅNDENS OPBYGGELSE! Overskriften over menighedslivet her i foråret: ”Åndens opbyggelse”! I små og mellemstore fællesskaber! Vi fornemmer, at OPBYGGELSE.
Tid til ”jordbunds- undersøgelse”
Gud trøster dem, der venter med forventning.
Skru op for lyden og læn dig tilbage
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Hvem vil være lys? Der hvor der er brug for det?.
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
»En mand havde to sønner
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Det levende Ord, som forvandler Vi læser ikke først og fremmest Bibelen for at blive informeret, men for at blive transformeret – for at blive forvandlet.
Historien om skatteopkræveren Zakæus
Lidelsens problem (teodicé)
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
Samson Og Dalila.
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
Skabt som mand og kvinde
Skatteopkræveren Zakæus
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Opstandelse, bortrykkelse og dom. Teksten 1 Thess 4,13-18 (1084) så sandt som vi tror, at Jesus døde og opstod Gud vil føre de hensovede sammen med ham.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
Komme dit rige iblandt os
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Præsentationens transcript:

”Mandat til at leve livet” Fri til at leve gennem Jesu ord Mat. 7:28-29 Da Jesus holdt op med at tale, var de mange mennesker overvældet af forundring over hans undervisning. Han talte nemlig med stor autoritet – og ikke som de skriftlærde.

Men Gud elsker originalen Vi elsker at kopiere Men Gud elsker originalen

Farisæerne og de skriftlærde kopierede hinanden: De bad på samme måde De klædte sig ens Gik i de samme skoler og udlagde skriften ens Derfor sagde folket: ”Han talte nemlig med stor autoritet – og ikke som de skriftlærde”.

En definition på originalitet er nyskabende ikke et kopi Ikke et plagiat Ikke en bearbejdelse Ikke en oversættelse af en andens værk Latin originem som betyder oprindelse

John 1,1-5. I begyndelsen var ordet. Ordet var hos Gud og var som Gud. Ordet var til fra begyndelsen, sammen med Gud. Alt, hvad der er skabt, blev til ved det Ord. Ordet havde livet i sig, og det liv blev menneskenes lys. Lyset strålede midt i mørket, men mørket fik ikke bugt med det.

Luk. 4. 18-22. ”I dag er de skriftord i lige har hørt gået i opfyldelse”. ”Han talte nemlig med stor autoritet – og ikke som de skriftlærde”. Mat. 7. 28-29.

Men Gud elsker originalen Vi elsker at kopiere Men Gud elsker originalen Originalen skaber forundring: ”Alle i synagogen stirrede spændt på ham” ”Overvældet af forundring over hans undervisning”

David manden efter Guds hjerte en original David kæmper mod Goliat Tekst: 1 sam. 17. 39- ”Jeg kan dårligt bevæge mig i den mundering”

Vælg Guds originalitet David havde et valg: Blive et kopi Blive en original

40 dage med Goliath 40 dage med samme udfordring – Intet nyt Tænk efter: Har Gud allerede givet dig redskaberne til at løse situationen? Utraditionelle mindre prangende mindre accepterede mindre prestigefyldte

Nyt i hæren Sten Slynge Stav

David var allerede ”oplært” på markerne ved Betlehem. David løb imod Goliath (udfordringen)

”Mandat til at leve livet” Fri til at leve gennem Jesu ord Mat. 7:28-29 ”Jeg kommer imod dig i Herres navn!” Originaliteten er en anden rustning John 1: Ordet som blev kød og tog bolig ibland os. Gus ord skaber en ny virkelighed og en ny begyndelse når vi følger og handler på det.