Udvikling og implementering af en kommunal model for

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

Diætbehandling af type 2 diabetes i Region Midt
Resultater og opfølgningsmuligheder for LUP 2009 – kommunikation og patientinddragelse Specialkonsulent Trine Østerbye Web- og kommunikationsmedarbejder.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Det gode samarbejde København Syd Samarbejde
Tværsektoriel ledelse – hvorfor, hvordan, hvorhen?? Volume II
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Evaluering af forløbsprogrammer og patientuddannelser
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Aalborg Universitet og Aalborg Kommune.  Gearing af organisationen til at understøtte et højt specialiseret neurofagligt niveau i kommunen gennem målrettet.
Brugerinddragelse i et uddannelsesperspektiv
Tværregional konference 30. april 2014 Opgaveflytning i almen praksis – projekt fra Region Sjælland.
Netværk af forebyggende sygehuse
Regionale kronikerprojekter. Regionale Kronikerprojekter Kort præsentation af tværgående projekter, der involverer deltagere fra kommuner og sygehuse.
Vestegnsprojektet Forebyggelsespuljens temadag 4. oktober 2012
Borger- og lægeperspektiver v. Marie Brandhøj Wiuff, sociolog, projektleder.
”Vigtige værktøjer i kronikerbehandlingen - Lægemidler”
Facilitatorordningen i almen praksis Eva Branner
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
Sven Erik Bukholt Center for Primær Sundhed og Forebyggelse
Opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse fra hospital
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Facilitatorordningen: - Hvordan kan du bedst muligt udvikle kronikeromsorgen i din klinik? Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Medicinering af beboere på botilbud
Forløbsprogrammer – et værktøj i kronikerbehandlingen
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Status for sundhedsaftalerne og et kig fremad på 2. generations sundhedsaftaler – Et regionalt perspektiv Christian Blaase Johansen, enheden for kommunesamarbejde.
April 2014 AARHUS UNIVERSITET HVAD SKAL DER TIL FOR AT LØFTE KVALITETEN OG EFFEKTEN AF KOMMUNERNES BEHANDLINGSTILBUD Birgitte Thylstrup, Center for Rusmiddelforskning,
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
HVOR LANGT ER KOMMUNERNE KOMMET I FOREBYGGELSEN OG EVT. BEHOV FOR STRUKTURELLE ÆNDRINGER I F.M. OPRETTELSEN OG DRIFTEN AF KOMMUNALE SUNDHEDSCENTRE Ane.
1 Resultater og perspektiver – Samordningsudvalg Syd
) Facilitatorordningen Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen & Tom Simonsen.
Afprøvning og dokumentation af Åben Dialog som metode
Patientuddannelse - sundhedspædagogik i højsædet Udviklingschef Dorte Jeppesen og Underviser i sundhedspædagogik Helle Schnor.
Den gode projektansøgning
Velkommen til Lægedage
Forskningsenheden for Almen Praksis Århus Universitet Kvalitetsudvikling i almen praksis Marianne Rosendal & Peter Vedsted.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
UNIK 16. maj 2011 Shared care-platform for kronisk syge Chefkonsulent Tove Lehrmann, Region Syddanmark.
Århus Universitetshospital Århus Sygehus Centernavn Afdeling Kompetenceudvikling Århus Sygehus.
KL´s visioner for kroniske patienter
Forårsmøde Den maj 2007.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Ny teknologi og samarbejde med praksissektoren
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Collaborative Practice Research Lars Mathiassen eCommerce Institute, Georgia State University.
Københavns Kommune Evaluering og Next practice 23. maj 2013.
UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE. MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP,
Patientuddannelse – en medicinsk teknologivurdering Karen Nielsen Breidahl Peter Kragh Jespersen Heidi Houlberg Salomonsen Institut for Økonomi, Politik.
Konklusioner fra MTVén set ud fra en kommunal synsvinkel.
”Brug for alle” Temamøde den 18. juni Hvor var det vi startede?  Stor stigning i antallet af personer i målgruppen på passiv offentlig forsørgelse.
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Dokumentation, evaluering og evidens
Esbjerg Sundhedscenter - den patientrettede forebyggelse Vi har borgeren i centrum i hele vores virke Inga Frederiksen Souschef, Esbjerg Sundhedscenter.
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Orienteringsmøde om kronisk sygdom den 5. oktober 2007 i Kolding.
MTV af Demens: Organisation
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Ældre i et sundhedsvæsen - set fra almen praksis
Præsentationens transcript:

Udvikling og implementering af en kommunal model for prædiabetesforløb i Holstebro Kommune Møde d. 7. april 2010 i Viborg Holstebro Sundhedscenter - Vi gør sunde valg til lette valg 03-04-2017

Formål med Holstebro Kommunes indsats for borgere med prædiabetes At hindre eller udskyde risikoen for at borgere med prædiabetes udvikler type 2 diabetes gennem gruppebaserede forløb med vejledning om – og støtte i – livsstilsintervention At udvikle en kommunal model for prædiabetesforløb der er overskuelig at gennemføre for den enkelte borger, og som støtter borgeren i at fastholde nye livsstilsændringer over tid At udvikle og organisere en kommunal model for prædiabetesforløb der er realistisk at implementere og ”drifte” for kommunen og andre kommuner

Kort om indsatsen Et relativt kort gruppebaseret forløb for borgere med prædiabetes, der efterfølgende kan suppleres med andre tilbud, hvis der er – eller opstår – behov for det Indsatsen er baseret på et dynamisk samarbejde med almen praksis, der ideelt betyder, at den praktiserende læge ved konsultation følger op på prædiabetesforløbet og sammen med patienten vurderer, om der er behov for et supplerende tilbud => fastholdelse af livsstilsændringer over tid

Udvikling af indsatsen udgør en del af Holstebro Kommunes ansøgning om puljemidler til en forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom 2010-2012 Der er søgt og givet tilsagn om midler til: Projektkoordinator (fuld tid) Forløbskoordinator (kvart tid) Kompetenceudvikling af personale Inden for den økonomiske ramme, som Ministeriet for Forebyggelse og Sundhed opstillede for Holstebro Kommune, har det ikke været muligt at understøtte forløbets udvikling og implementering (gennem aktionsforskning og procesevaluering) eller at evaluere indsatsens effekt => projekt i projektet

Formål med projektet i projektet: Et udviklings- og evalueringsprojekt At understøtte udvikling og implementering af en kommunal model for prædiabetesforløb gennem Udvikling og evaluering af 1-2 forskellige modeller for prædiabetesforløb Udredning og afklaring af muligheder, begrænsninger og udfordringer i forhold til at udvikle et dynamisk samarbejde mellem almen praksis i Holstebro Kommune og Holstebro Sundhedscenter omkring fastholdelse af livsstilsforandringer blandt borgere med prædiabetes

Samarbejdspartnere Projektet er et samarbejdsprojekt mellem Holstebro Sundhedscenter og praktiserende læger i Holstebro Kommune Afdeling for Almen Medicin, Aarhus Universitet bliver inddraget i udviklingen og evalueringen af forløbsmodellen => modelkommune i et større projekt om sundhedspædagogiske indsatser for mennesker med prædiabetes ved Afdeling for Almen Medicin og Steno Center for Sundhedsfremme

a) Udvikling og evaluering af 1-2 forskellige modeller for prædiabetesforløb En udviklende og eksperimenterende fase (aktionsforskning) 1-2 fælles workshop med læger, borgere og nøglepersoner fra Sundhedscentret => udvikling af 1-2 modeller for prædiabetesforløb Løbende udvikling og kvalificering af modellerne gennem et tæt samspil mellem forskere og praktikere En testfase Kvalitativ evaluering af forløbet (procesevaluering på baggrund af kvalitative data fra borgere og undervisere på forløbene) Kvantitativ evaluering af forløbet Kliniske målinger Livsstilsrelaterede målinger og selvvurderet helbred (spørgeskemer)

b) Udvikling af et dynamisk samarbejde mellem almen praksis og kommunen omkring fastholdelse af livsstilsforandringer blandt borgere med prædiabetes Procesevaluering beroende på Kvantitative måleparametre vedr. organisering og samarbejde Kvalitative data (interviews) vedr. de involverede parters forventninger til - og oplevelser af - samarbejdet

Til fælles drøftelse Drøftelse og afklaring af endeligt udviklings- og evalueringsdesign Regionens rolle i projektet herunder Økonomi Organisering Aftaler om det videre forløb Fordeling af opgaver Deadlines Næste møde