Brændpunkter i fremtidens lokale idrætspolitik IDAN 20. april 2006.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sundhed menneske og samfund
Advertisements

De øvrige kommunale samarbejdsmuligheder ….
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Læring i bevægelse - hvorfor?
 23. april ”Det danske foreningsliv og det frivillige Danmark som sådan er en del af fundamentet for vores demokrati. Regeringen vil give det frivillige.
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Diabetes – en sygdom i vækst
Brøndby Kommune udfordringer og potentialer
Det frivillige foreningsliv i dansk idræt
Folkeskole-reformen August 2014.
Hvordan kan resultaterne bruges i en kommunal sundhedspolitik
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Kommunale chefforventninger til en ny folkeoplysningslov Oplæg for Fritid og Samfund d. 25. april 2008 i Vissenbjerg v/ Børne- og Kulturdirektør Per B.
Grundkursus Politisk indflydelse. Grundkursus Politisk indflydelse.
Lederforum Dagsorden: Velkommen og generel orientering Aftaler 2008
Valg til Skovlunde Lokalråd 2006Side 1 Skovlunde Lokalråd - hvad laver vi ? Valg til Skovlunde Lokalråd 1. marts 2006.
Resultater og indsatser for projekt Sædding og Ådalen på Toppen
Status på reform af patientklagesystemet Erfaringsudvekslingsmøde for DH-udpegede medlemmer af Patientklagenævnet og Patientskadeankenævnet torsdag den.
Temadag om forebyggelse og sundhedsfremme for personer med handicap
Proces for sundhedsaftaler med 19 kommuner
Hvad kan jeg forvente af Hjerteforeningen ??
Adfærdsændringer i Almen praksis Pisk eller gulerod? Emne - Danske Regioners syn på: Overenskomsten som styringsredskab over for praktiserende.
1 National konference d. 21. november Workshop III Systematisk rekruttering til telefonrådgivning – et eksempel.
Hvordan integreres diabetes i en national forebyggelsesstrategi? Diabetestinget 8. april 2008 Morten Grønbæk Professor, dr. med. & ph.d. Formand for Motions-
Grundkursus for frivillige i DH Politisk indflydelse.
2-01.
HVOR LANGT ER KOMMUNERNE KOMMET I FOREBYGGELSEN OG EVT. BEHOV FOR STRUKTURELLE ÆNDRINGER I F.M. OPRETTELSEN OG DRIFTEN AF KOMMUNALE SUNDHEDSCENTRE Ane.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
8.1. Få bevægelse ind i hverdagen - voksne mindst 30 minutter om dagen 8.2.
Hvad fuck kan vi bruge det til ?` Af Bo Goed Watson
Bevægelse i hverdagen. Navn Navnesen  1,6 mio. idrætsaktive  frivillige ledere, trænere og instruktører.  foreninger er organiseret i.
Vores velfærd - 1. okt Vores velfærd – Kommune og borgere i samspil -En fortælling om idegrundlaget, indholdet og perspektiverne i et igangværende.
Aktivt medborgerskab som ressource i sundhedsfremmende arbejde.
Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Kommunale udfordringer på børne- og sundhedsområdet
sammen om sundhed Sundhedsforum
Fritidspas.
Fremtidens rehabilitering i kommunerne Rehabilitering består af en koordineret, sammenhængende og vidensbaseret indsats med det formål at give borgere,
1 Oplæg om kronikerstrategien - fokus på kommuner Kommunale repræsentanter: Charlotte Scheppan (delt formandskab), Odense Kommune Sten Dokkedahl, Faaborg.
Repræsentantskabsmøde Idrættens Samråd Program for aftenens repræsentantskabsmøde Velkomst IS beretning for året der er gået Debat om beretningen.
Idrætten i en ny storkommune  Kommunens idrætspolitiske målsætninger  Tilskudsordninger  Haller og anlæg  Brugerindflydelse i fremtiden  Strukturen.
Lokal Aktions Gruppe Lokal Udviklingsstrategi
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Kommunernes behov for forskning AKF seminar 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen og Børne- og kulturdirektør i Næstved Per.
Sundhedsområdet.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
FIT FOR FIGHT.
Vilkårene for det frivillige arbejde i udsatte boligområder Michael Fehsenfeld og Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC)
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Erfaringer med skolereformen Annette Ohm Furesø Idrætsråd Hareskov Værløse Tennisklub.
Mental sundhed et anliggende for folkesundheden? Sigurd Lauridsen Ph.d. Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet Projektleder DEA.
Den frivillig idræt i Hillerød Kommunes læringsreform kvalitet ved inddragelse af idrætsforeningerne Kurt Curth Idrætskonsulent Hillerød Kommune 26.marts.
Sunde arbejdspladser 14.marts 2016 Una Arnbjørn Projektleder for partnerskabet Projekt: Sammen står vi stærkt – ny model til mere sundhed på arbejdspladsen.
Kommune 3.0 Teknik og Miljø. Kommunen er mere end 6000 medarbejdere Det er borgere!
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Se mere om L21 ansøgning på
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Introduktionsmøde for nye byrådskandidater
Det nationale PRO-arbejde Fagligt Selskab for Lunge- og Allergi sygeplejersker d. 15. marts 2018 Sanne Jensen.
[klik og indsæt kommunenavn]
Forretningsdomænemodel 30/5-2018
Konference Rådet for bedre Hygiejne september 2019
Præsentationens transcript:

Brændpunkter i fremtidens lokale idrætspolitik IDAN 20. april 2006. Fysisk aktivitet i den kommunale planlægning. Det Nationale Råd For Folkesundhed

Hvem er Det Nationale Råd. Et uafhængigt råd for folkesundhed Elleve sagkyndige medlemmer Sekretariatsfunktion i ministeriet Meget begrænset økonomi Sundhedsloven § 223 Det Nationale Råd For Folkesundhed

Det Nationale Råd For Folkesundhed Rådets opgave. Bidrage til debat Rådgive ministeren www.folkesundhed.dk Det Nationale Råd For Folkesundhed

Flyttedag for forebyggelsen. Kommunerne skal håndtere forebyggelse som ikke foregår i forbindelse med patientbehandling i sygehusvæsenet eller i almen praksis. Omfatter patientrettet forebyggelse og borgerrettet forebyggelse. Det Nationale Råd For Folkesundhed

Det Nationale Råd For Folkesundhed Fokus på forebyggelse Partnerskaber Giv borgerne et KRAM Kommunens handlingsplan for fysisk aktivitet Det Nationale Råd For Folkesundhed

Det Nationale Råd For Folkesundhed Motion – børn. Aktive børn er glade børn Faldende kondital hos børn Polarisering med hensyn til kondition og fysisk aktivitet Det Nationale Råd For Folkesundhed

Det Nationale Råd For Folkesundhed Motion - voksne 20-30% af den voksne befolkning er så fysisk inaktive, at det indebærer en sundhedsrisiko. Fysisk aktive lever længere og har det bedre. 14 mia. kr. frigjort fra sundhedsvæsenet hvis alle er aktive en time om dagen. Det Nationale Råd For Folkesundhed

Kommunens handlingsplan for fysisk aktivitet Transport Arkitektur og grønne områder Arbejdspladser Børnene og børnefamilien De ældre Motion på recept Motion som forebyggelse Det Nationale Råd For Folkesundhed

Det Nationale Råd For Folkesundhed Partnerskaber. Kommunale institutioner (dagtilbud, skole, ungdomsskole, ældrecenter … Kommunale forvaltninger (teknik, fritid og kultur, skole, social …) Privatpraktiserende læger, fysioterapeuter Frivillige foreninger (patientforeninger, idrætsforeninger, oplysningsforbund …) Det Nationale Råd For Folkesundhed

Kommunale handlingsplaner. En status. Velkendte forslag Det sker allerede Behov for acceleration Hvordan accelerere? Det Nationale Råd For Folkesundhed