Deltagernes projektformål

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hæmaturi Hvem skal ikke udredes..
Advertisements

Kolding sygehus Røntgen afdelingen
Omsorgen i accelererede mammaforløb i dagkirurgisk regi.
Screening – fremtidige udfordringer inden for tarmkræft
Behandling af børn med akut otitis media
Depressioner: Er de sekundære eller primære
Forebyggelse og behandling af obstipation
Indikatorer for depression
Betydning af de nye visitationsregler til bariatrisk kirurgi i DK Overlæge Kristina Renault Gynækologisk Obstetrisk afdeling, Odense Universitetshospital.
Test.
Valg af studie-type for projektet
Studietyper Katharina M.Main
Forskellige studietyper
Ældre kontra unge Ældre over unge Atypiske sygdomsmanifestationer
Billeddiagnostik- en nødvendighed i kræftdiagnostik og behandling
Sygeplejerske Lone Woelders
PSA DUS: brug af PSA bør begrænses til mænd med relevante symptomer i den relevante alder og disponerede mænd.
Cancer Pancreatis Diagnostik og behandling
Patientforløb internt i Onkologisk Afdeling og i samarbejde med regionshospitalerne.
Den forpinte patient Jens Børglum, lektor, overlæge, ph.d.
Kolorektal cancer Kolorektal cancer 12. november 2010 Jens Støvring
Fejlplaceret ernæringssonde
Temadage Akutafdelingen DNV-Gødstrup Akutkonceptet som bærende ide Oktober + 1. november 2011.
DCS/DTS fællesmøde januar 2010 Denne præsentation har været fremlagt ved DCS / DTS Fællesmøde 2010 og Poul Erik Mortensen har alle rettighederne til gengivelse.
Blodfortyndende medicin i for høj dosis Medicineringsfejl
Forskellige studietyper
Trends i onkologien Temaeftermiddag for primærsektor, 10. maj 2011
Postoperativ Smertebehandling efter Hjertekirurgi
Primære fokus område: Hvilken betydning har tidlig drænfjernelse hos den nyopererede hjertepatient i TIA.
Geriatrisk Afdeling, AUH
Kan vi som læger ændre patientens holdning til at have rygondt ?
Jennifer Christensen Er det muligt at mindske de postoperative gener efter kirurgisk fjernelse af mandiblens 3. molar?
omsorg i det accelererede operationsforløb
Aflastning i graviditeten
Reumatologi – Behandling af leddegigt og ryglidelser
Det Nationale Indikator Projekt og Lungecancer
Patient får ordineret tidobbelt dosis af sin medicin En faktor 10 fejl.
Århus Universitetshospital Århus Sygehus Medicinsk Center Geriatrisk Afdeling G Hvordan sikres omsorgen i optimerede operationsforløb? Ældre patienter.
Nyt om (kirurgisk) behandling af Lungekræft.
Anne-Mette Sørensen, Allerød Kommune
Observation og behandling af pt med GI blødning
Patienters oplevelser på færøske sygehuse 2010 Spørgeskemaundersøgelse blandt 886 indlagte patienter Enheden for Brugerundersøgelser på vegne af det færøske.
Neurologi 5. Semester forår 2009
Håndtering af lettere hovedtraumer hos voksne
Speciallæger i front Superviseret gennemgang i akutmodtagelsen Et prisvindende tiltag i Medicinsk afdeling O og Akutmodtagelsen, Herlev Hospital Sif.
Subaraknoidal blødning
Patient overgange Charlotte Barfod
LARS Lav Anterior Resektions Syndrom (LARS)
Generel introduktion til kræftområdet Hans Peder Graversen, cheflæge Afdelingschef Kvalitet og Sundhedsdata.
AG Christiansborg  Flere og flere lever i mange år med én eller flere kroniske sygdomme  Gå fra et system, indrettet til at behandle akutte.
Behandlingsforløb ved HJERTESVIGT
Målbeskrivelser Udpluk. Målbeskrivelse Klinisk basisuddannelse 8. Basislægen skal kunne modtage den akut syge patient og initiere relevant behandling/visitation.
Håndledsfraktur National klinisk retningslinje
Ny effektiv behandling ved ”Stor Stroke” Trombektomi
Opfølgning efter primær behandling for operabel brystkræft
Dorte Damgaard, Afdelingslæge PhD Neurologisk afdeling
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light AARHUS UNIVERSITET AU ORGANISERINGEN AF AKUTMODTAGELSER OG RISIKO FOR DØD INDEN FOR 7 DAGE Anders Brøns.
Reumatoid artritis Modul 5, sygdomslære E2009 Vibe Jelsbak VIA UC Bioanalytikeruddannelsen.
Lotte Hvas Praktiserende læge, dr.med. Næstformand i Det Etiske Råd
Udredning og behandling af øvre gastrointestinale cancere
Opgørelse af inkontinens 10 år efter hysterektomi
Forebyggelse af trykskader hos patienter med hoftenære frakturer
FLOWCHARTS FOR RENALT ADENOCARCINOM / HYPERNEFROM
Profylaktisk kirugi ved hereditær bryst- og ovariecancer Hysterektomi Salpingektomi /Ooforektomi Helle Clausen, Malene Forstholm, Suher Hassan, Manuela.
Fibromer / muskelknuder
Problematik omkring udskrivelse af sammedagspatienter, som er aleneboende Proceduren i afd. er at sammedagspatienter, der bor alene, og som ikke kan overnatte.
Antenatal corticoSteroid
Faglige aspekter af organkirurgien
Præsentationens transcript:

Deltagernes projektformål Oktober 2012

Ultralydsskanning af lunger hos akut indlagte børn med mulig lungebetændelse Formålet med studiet er at undersøge, om bedside ultralyd foretaget af en læge med basal ultralydserfaring er lige så godt som røntgen af thorax til at diagnosticere lungebetændelse hos børn

Vægttab ved primær og sekundær Gastric By-pass Retrospektivt at opgøre om sekundær Gastric By-pass (pga manglende vægttab efter primær Gastric Banding) har samme effekt på BMI som primær Gastric By-pass. effekten på HbA1C hos diabetikere de perioperative komplikationer (blødning, infektion, reoperation og konvertering fra lap. Til åben kir.)

Nedsat nyrefunktion påvist ved renografi hos patienter med CT-verificeret hydronefrose Formål: at undersøge hos patienter med afløbshindring pga nyresten, hvorvidt CT-verificerede, signifikante hydronefroser/afløbshindringer fra nyrerne er sammenfaldende med påvisning af nedsat nyrefunktion ved renografiens

Formål: Et observationelt studie hvor formålet er at undersøge kognition og depressive symptomer hos patienter i vedligeholdelses elektrostimulationsbehandling (maintenance electroconvulsive therapy), mECT før og efter et kontrolleret ophør af mECT.

Overlevelse efter pallierende strålebehandling – Er vi gode nok til at vurdere restlevetid? Formål: Hovedformål: 1. At fastlægge 3-månedersoverlevelsen retrospektivt for onkologiske patienter med solide tumorer, der har modtaget pallierende strålebehandling i perioden 01.08-01.10.2010 på onkologisk afdeling, Herlev Hospital Underformål: 2. At analysere om der er forskel i restlevetid i forhold til nedenstående parametre med henblik på at vurdere om disse parametre kan bruges til at estimere restlevetid og dermed hjælpe lægen til at vurdere om patienten vil have gavn af pallierende strålebehandling. Cancerdiagnose og stadie Metastaselokalisation (på strålebehandlingstidspunkt) Tid mellem diagnose og pallierende stråleterapi Comorbiditet Alder Indikation for pallierende stråleterapi (CNS (stereotaksi/helhjerne), smertelindrende, MTS/truende MTS, hæmostaserende, mindske vækst) 3. Bestemme dødsårsag   Hypotese: Et unødigt stort antal patienter behandles med pallierende strålebehandling, som de ikke har gavn af, da deres målte restlevetid er kortere end estimeret ved ordination af strålebehandling. Den lægelige vurdering af forventet restlevetid kan optimereres ved øget fokus på cancerstatus og comorbiditet.

Pindepleje ved ekstern fixation af Colles fraktur Hos voksne behandlet med ekstern fiksation af Colles’ fraktur, i et prospektivt, randomiseret studie at sammenligne hyppigheden af postoperativ infektion omkring pindene, når der foretages pindepleje én gang om ugen i stedet for dagligt.

Titel: Sammenligning af 2005 og 2010 McDonald magnetisk resonans (MR) kriterier for dissemineret sklerose   Formål: At undersøge hvor mange patienter, som opfylder MR kriterierne for dissemineret sclerose ved anvendelse af de nye reviderede 2010 McDonalds kriterier og ved anvendelse af de hidtidige 2005 kriterier. Hypotese: Hypotesen er, at en del flere patienter opfylder MR kriterierne for dissemineret sclerose ved anvendelse af de nye, reviderede kriterier end ved brug af de gamle kriterier og at de nye MR kriterier medfører en bedre og tidligere diagnostik af sclerose patienter.

Formålet med den aktuelle undersøgelse er at sammenligne morfika-forbruget efter transversus abdominis plane (TAP) -blok anlagt med 0,75 % ropivacain i forhold til placebo hos patienter, der har fået foretaget abdominal hysterektomi Det er vores hypotese at ultralydsvejledt TAP-blok med 2 x 20 ml ropivacain kan reducere postoperative smerter og morfika-behov i forhold til placebo (NaCl) hos patienter, der har fået foretaget abdominal hysterektomi.

Formål: Retrospektivt at undersøge betydningen af syre-baseforstyrrelser for mortalitet under indlæggelse blandt patienter indlagt via akutmodtagelsen på Hillerød hospital. Hypotese: Syre-baseforstyrrelser målt på indlæggelsestidspunktet har en selvstændig prediktiv værdi for risikoen for in-hospital mortalitet.

Formål ved vores undersøgelse er: At retrospektivt undersøgelse patient-tilfredshed efter henholdsvis THD operation (Transanal hæmorrhoidal dearterilization) og Milligan-Morgan operation. At opgøre komplikationer ved TDH operation og Milligan-Morgan operation: Graden af postoperative smerter, - Længde af sygemeldings periode, - Blødnings episoder, - Recidiv-operationer, - Akut postoperativ urinretention, - Komplikation til afføring (inkontinens/anal stenose) og Prolaps-raten Hypotese: Vi tror at patienter, der blev opereret med THD-operation er mere tilfredse, da de har mindre smerter, kortere sygemeldings periode, færre blødnings episoder end de patienter, der blev opereret med den traditionelle åben Milligan-Morgan operation og derfor THD operation skal foretrækkes ved kirurgisk behandling af grad 3-4 hæmorrhoider.

Overall survival(OS) og recidivrisiko(RR) hos patienter med primær CNS lymfom(PCNSL) behandlet med HD-MTX/CNSBONN/MVBPCNS i perioden 2001-2011 Formål: På baggrund af prospektivt indsamlet data for perioden år 2001-2011 fra lyfo-databasen at foretage retrospektiv bestemmelse af OS(primær endepunkt) og RR(sekundær endepunkt) hos danske ptt. med PCNSL afhængig af kemoregime: HD-MTX vs CNSBONN vs MVBPCNS. Problemstilling/hypotese: er der foreskel i OS og RR.

Formål: Ved et litteraturstudie at undersøge om brugen af ketamin i mono eller kombinationsanæstesi er forbundet med en bedre antidepressiv effekt ved ECT behandlinger i forhold til konventionel anæstesi. Hypotese: Brug af ketamin i mono eller kombinationsbehandling til anæstesi ved ECT behandlinger giver en bedre antidepressiv effekt.

Formål: I et registerstude (DKK) at undersøge betydningen af lægemiddelinteraktioner for virkningsvarigheden af succinylcholin blandt patienter uden påviselig genetisk årsag til forlænget virkning. Hypotese: Lægemiddelinteraktioner har betydning for virkningsvarigheden af succinylcholin hos patienter uden påviste genetiske ændringer i BChE.