Landsorganisationen i Danmark Kompetenceudvikling til tiden K onference 5 oktober 2011 Målrettet kompetenceudvikling af arbejdsstyrken – forudsætninger.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Advertisements

Beskæftigelsesregion
IKV i den politiske kontekst
Udviklingschef Anne Holm Sjøberg, Region Hovedstaden
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
Kompetencerådets udfordringer 2009 Kompetencerådsmøde den 27. februar 2009 v./ Merete Giehm-Reese.
Kunnskapsløftet i fag- og yrkesoplæring Vibe Aarkrog IUP, Aarhus Universitet 31. oktober 2012.
20. august Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger Velfærd kræver arbejde.
Danmarks Pædagogiske Universitet Side 1 De nye VEU-centre fra januar i et rådgivnings- og vejledningsperspektiv Kontorchef Kirsten Overgaard.
KOMPETENCEmidt - 9.december Side 1 De nye VEU-centre fra januar 2010 Kontorchef Kirsten Overgaard Bach Kontor for livslang læring, Undervisningsministeriet.
EU Socialfondsprojektet
Fredag den 20. september 2013 ”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” og ”RKV i Region Midtjylland”
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
Midtvejsevaluering 3. April FORMÅL: Et udviklingsprojekt med det formål at udvikle og styrke samarbejdet mellem Jobcentre, Uddannelsesinstitutioner.
Samarbejde og koordineret indsats Kompetencerådsmøde den 4. marts 2011
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
© Agnethe Nordentoft D A N S K F O L K E O P L Y S N I N G S S A M R Å D Realkompetence er politisk i fokus – nationalt og internationalt Accept af at.
Perspektiver på voksen- og efteruddannelsesområdet
Hvad er realkompetencevurdering?
Fremtidens arbejdsmarked i Århus om 5-10 år Oplæg v/Palle Christiansen d. 19. maj 2010 Regionsdirektør, Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Center for Arbejdsmarkedsforskning, CARMA RKV- et samspilsramt projekt? Morten Lassen
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Arbejdsgivernes forslag til beskæftigelsesplan 2010 Arbejdsgiverrepræsentanterne i LBR Fokus på en målrettet indsats.
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
KVALITETSSIKRET IKV OG RKV I REGION MIDTJYLLAND IKV konsulentseminar, Silkeborg 20. september 2013Ulla Nistrup1.
Er VEU-systemet gearet til tidens krav om uddannelse og kompetenceudvikling? – Og hvordan kan RKV i større udstrækning bringes ind, og hvad kræver det.
11. december 2014 Workshop D Motivation og barrierer for virksomhedernes brug af VEU - bidrag til analysegrundlaget for Trepartsudvalgets arbejde udarbejdet.
Kompetenceudvikling i Region Midtjylland - Om kompetenceudvikling som motor for virksomhedernes udvikling Oplæg på opstartskonference.
Regeringens globaliseringsudspil
Landsorganisationen i Danmark LO-fagbevægelsens synspunkt på en styrket indsats i forhold til efter- og videreuddannelse af voksne Oplæg på opstartskonference.
Landsorganisationen i Danmark Voksenvejledning og virksomhedsrådgivning Nationalt Center for Kompetenceudvikling DPU, 3. december 2009 Lisa Schmidt /LO.
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
Udfordringer på kompetenceområdet v/ Bente Nielsen 1. Næstformand, Region Midtjylland.
Hvordan målrettes uddannelsesindsatsen
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Velkommen Første seminardag om RKV Den 23. februar 2010 i Silkeborg.
Velkommen til konference: Samspillet om anerkendelse af realkompetencer Den 5. november 2012.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til SCKK til temamøde om ”Kortere uddannede og kompetencestrategier.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" VEU-rådet.
Strategiske udfordringer på voksenuddannelsesområdet Brian Kjær Andreasen.
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Landsorganisationen i Danmark Hvor er AMU på vej hen ? Arbejdsmarkedsuddannelsernes fremtid Oplæg v. Anne Bruvik-Hansen, LO Danske Erhvervsskolers Årsmøde.
Integration og international rekruttering Regeringens fokus på indsatsen og samspillet med jobcentre Direktør Kasper Højvang Kyed Kontorchef Karin Ingemann.
VEU centrenes rolle med nye reformer John Vinsbøl Udviklings- og VEU chef.
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt perspektiv, 12. november 2014 ”Beskæftigelsesreformen” v/Fg.
Uddannelsespolitik og Beskæftigelsespolitik Direktør Lars Kunov Danske Erhvervsskoler.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Dansk Handicap Idræts-Forbund Mission, Vision og Mål
Sådan ser arbejdsmarkedet ud nu og i fremtiden v. Palle Christiansen Vejlederkonferencen den 7. oktober 2008.
Finanskrise og arbejdsmarked Torben M. Andersen Institut for Økonomi.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsespolitisk konference den 5. maj 2014 ”Udfordringer og målsætninger for beskæftigelsesindsatsen.
Dansk Handicap Idræts-Forbund Mission, Vision og Mål
Jobcenterchefmøde 2010 Velkomst og nyt i beskæftigelsespolitikken V/ Karl Schmidt.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Landsorganisationen i Danmark Har Arbejdstilsynet et godt øje til arbejdsmiljøet ? - Den 25. august LO-sekretær Ejner K. Holst Landsorganisationen.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark Temamøde 9. december 2011 Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark.
BAI konference 2016 Velkommen Konferencens temaer Hyggesnak
Mellem human kapital og social kapital Skismaer i det ufaglærte arbejdsliv og barrierer for udviklingen af læringsidentiteter Mads Peter Klindt, lektor,
– hvordan får vi de ansatte med?
Det kompetente Nordjylland
Præsentationens transcript:

Landsorganisationen i Danmark Kompetenceudvikling til tiden K onference 5 oktober 2011 Målrettet kompetenceudvikling af arbejdsstyrken – forudsætninger og måder/veje at gå. Anne Bruvik-Hansen, LO

Landsorganisationen i Danmark Målrettet kompetenceudvikling af arbejdsstyrken – forudsætninger og måder/veje at gå Oplæggets disposition: 1.Herfra hvor vi står – de uddannelsespolitiske udfordringer? 2.Målsætninger for kommende indsatser 3.Samlet uddannelsesprogram for Livslang Læring 4.Fremtidsperspektiver for VEU-centrene

Landsorganisationen i Danmark 1. Herfra hvor vi står – de uddannelsespolitiske udfordringer? 1.Et samfund ramt af global krise med stigende arbejdsløshed 2.En arbejdsstyrke med alt for mange kortuddannede – såvel unge som ældre – rammes hårdest af krisen 3.Øget fald i fuldførelsen af en ungdomsuddannelse hos unge 4.En egentlig opkvalificering af de mange ufaglærte har ikke fundet sted, FVU-indsatsen lever ikke op til målene, IKV finder sted i ringe grad, og GVU er ikke slået igennem 5.En udvikling i og ændring af forskellige sektorers betydning på arbejdsmarkedet finder sted i hastigt tempo.

Landsorganisationen i Danmark Mangel på uddannet arbejdskraft

Landsorganisationen i Danmark 2. Målsætninger for kommende indsatser •Øge den aktivitet, som bidrager til reelle uddannelsesløft hos såvel faglærte som ufaglærte – det dobbelte uddannelsesløft •Øge incitamenterne til at voksne og arbejdspladser skal styrke læring og udvikling i et samspil med arbejdet •Øge VEU-centrenes og uddannelsesinstitutionernes incitamenter til at samarbejde om fælles indsatser for at nå specifikke mål •Forbedre koordinationen mellem regionale aktører af betydning for fælles indsats for det dobbelte uddannelsesløft •Forbedre rammevilkårene for deltagelse for især ufaglærte og faglærte

Landsorganisationen i Danmark 3. Samlet uddannelsesprogram for Livslang Læring • Sikre, at alle på arbejdsmarkedet har gode grundlæggende kundskaber som forudsætning for efterfølgende kompetenceudvikling. Der er fortsat behov for en fokuseret indsats • Sikre et egentligt opkvalificeringsløft, som reelt løfter ufaglærte til faglært niveau • Sikre faglærte opkvalificering til et videregående niveau • Sikre kontinuerlig kompetenceudvikling for alle LO’s medlemmer, som vil stå over for krav om ajourføring eller skift i kompetencer - flere gange i livet.

Landsorganisationen i Danmark Det dobbelt uddannelsesløft De tre strenge i Livslang Læringsprogrammet •Opkvalificeringsstrengen•Videreuddannelsesstrengen•Efteruddannelsesstrengen

Landsorganisationen i Danmark Livslang Læring - i dynamik og kontekst Læring i uddannelsesinstitutioner Læring i fritidslivet Læring i arbejdslivet

Landsorganisationen i Danmark Samlet uddannelsesprogram for Livslang Læring

Landsorganisationen i Danmark 4. Fremtidsperspektiver for VEU-centrene LO vil: Styrke VEU-centrene – de er kommet for at blive. De vil få en central rolle i en national målrettet indsats for arbejdsstyrkens kompetenceudvikling •Øge centrenes opgaver kvalitativt og kvantitativt: -fx i forhold til analytisk kapacitet i samarbejde med øvrige aktører -målrette centrenes initiativer i forhold til fx udvikling af opkvalificeringspakker, RKV/IKV. opsøgende og rådgivende arbejde •Styrke koordinationen mellem VEU-centre, RBR og vækstfora med henblik på fokusering og optimering af indsatser og ressourcer •Kvalificere centerrådenes indsats og kompetencer.

Landsorganisationen i Danmark Tak for ordet