Velkommen til Wonderfuel-klyngen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Advertisements

Paulus en brik i Guds frelsesplan
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
Filipperbrevshymnen.
O store Gud O store Gud O store Gud, når jeg dit værk beskuer
”Åndelige discipliner for disciple”!
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
I er verdens lys Det skal handle om lys i dag og om det at være et lys. Her i efteråret og hen over vinteren, så er lyset noget af det vi allernemmest.
Opstandelsesfest.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Nøgler til menighedens vækst
Glem ikke Gud i dit liv! 5 Mos 8,1-20
Menneskets fald og genoprejsning
Velkommen til Wonderfuel-klyngen
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
Tag en gave til børnene Et pinse-opgavehæfte fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.
Livets Ord Livets Ord Juni 2012 Juni 2012 Arbejd ikke for den mad, som er forgængelig, men for den mad som varer til evigt liv, den som menneskesønnen.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
En guddommelig vækkelse (4), Salomo
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
”Kaldet til kærlighed”
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
Paulus’ brev til de kristne i Efesus
At leve i Guds ubetingede kærlighed!
”Religion er opium til folket”
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
En menighed, der søger enhed
At vente på Guds time.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Vokse gennem venskab!.
Ef 4,1-16: Hvordan fastholder vi Åndens enhed i vor menighed?
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Livet i Helligånden TEMA: Pinse TEXT: Rom. kap. 8 MÅLGRUPPE: kristne og endnu ikke kristne FORMÅL: At forstå og kalde os til at praktisere fællesskabet.
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
Forsager vi hykleriet og al dets væsen?. Tag jer i agt for de skriftkloge, som gerne vil gå omkring i lange gevandter og lade sig hilse på torvet og sidde.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
»En mand havde to sønner
Velkommen til Wonderfuel-klyngen Tirsdag d. 10. marts 2009.
Lidelsens problem (teodicé)
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
Lyset i mørket. …………… . Tema: Skabelsen
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen. 7 følger af retfærdiggørelsen jf. Rom 5,1-11 1) Fred med Gud v.1 2) Adgang til Gud v.2a 3) Håb om herlighed v.2b 4)
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Ingen billig nåde 1.Johannes 1:5-2:2. 1.Johannes 1:5-10 Og dette er det budskab, som vi har hørt af ham og bringer videre til jer: Gud er lys, og der.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
At forholde sig til Bibelens voldelige tekster i en terror tid.
Præsentationens transcript:

Velkommen til Wonderfuel-klyngen Tirsdag d. 10. februar 2009

Our God Saves In the name of the Father In the name of the Son In the name of the Spirit Lord we've come We're gathered together To lift up Your name To call on our savior To fall on Your grace

Our God Saves Hear the joyful sound of our offering As your saints bow down as your people sing We will rise with You lifted on Your wings And the world will see that

Our God Saves Our God saves, our God saves There is hope in Your name Mourning turns to songs of praise

King Forever Let the sea resound Let the heavens tell of the glory of You We're looking to Your throne We're Lost in awe of You

King Forever You are faithful God Your amazing love Is sung throughout the earth We come before You now praising Your name Lord, You will always reign Hallelujah, King forever Hallelujah, friend and Saviour

Står her i Forundring Nådefuld og mægtig Hvilken forbløffende kærlighed Da Han gik i døden ned Dommen over synden Bar Han da Han gav sit liv for os og blev naglet til et kors

Står her i Forundring Står her i forundring Tilber’ med forundring over alt det som Du har gjort for os Se Guds Lam i himlen Menneskesønnen gav sit blod Men fra graven, Han opstod Sidder nu på tronen, har nøglerne til døden i sin magt Alting bli’r som Han har sagt

Sulten Sulten kommer jeg fordi jeg ved Du mætter mig Jeg er tom, men fyldes nu af kærlighed fra Dig Så derfor venter jeg Venter her på Dig

Sulten Jeg falder ned på knæ og ofrer alt til Dig Jesus, mit hjerte lever kun for Dig Nedbrudt løber jeg mod Dig ind i Din åbne favn Jeg er træt men heles når Du kalder mig ved navn

Gud er kærlighed..

2. Mosebog 3,7-8 ”Jeg har set, hvordan mit folk bliver undertrykt i Egypten, og jeg har hørt deres klageskrig. Jeg føler med dem i deres lidelser, og jeg er kommet ned for at befri dem fra egypterne. Jeg vil føre dem ud af Egypten og ind i deres eget gode land, hvor der er masser af plads – et land, der flyder med mælk og honning.”

Esajas 58,14-19 ”Jeg, Herren, siger: Ban vej! Ban vej! for mit folk! Ryd sten og forhindringer af vejen, hvor mit folk skal gå.” Den evige og højhellige Gud siger: ”Jeg er hellig, jeg bor i det høje. Men jeg bor også hos mennesker med ydmyge og sønderknuste hjerter. Jeg trøster dem og heler deres brudte hjerter. Jeg vil ikke blive ved at være vred på mit folk og anklage dem, for så ville de miste livsmodet og give op. Jeg blev vred over deres grådighed og skjulte mig for dem, men de fremturede bare i deres synd og fortsatte med at gøre, som de ville. Jeg har set deres elendighed og frafald, men nu vil jeg genoprette dem. Jeg vil trøste dem, der sørger over deres synd. Jeg tilbyder fred til alle, både fjern og nær, for jeg vil føre mit folk hjem.”

Hoseas 2,7-11 ”Hun har været mig utro med afguderne og opført sig skændigt, for hun sagde: ”Jeg holder mig til mine elskere, for de giver mig regn og korn, uld og hør, olie og vin”. Derfor laver jeg afspærringer af tjørnekrat og mure, så hun ikke kan finde vej. Hun vil prøve at nå frem til sine elskere, men det kan hun ikke. Hun vil lede efter dem, men kan ikke finde dem. Så vil hun sige: ”Jeg kan lige så godt vende tilbage til min mad. Hos ham havde jeg det bedre, end jeg har det her”. Hun forstod ikke, at det var mig, der gav hende korn, druesaft og olie, ja, endog det guld og søv, som hun brugte til sin afgudsdyrkelse. Men nu tilbageholder jeg mit korn og min druesaft og giver hende ikke længere uld og hør til at væve tøj af.

Hoseas 2,12-17 Selv hendes elskere vil forstå, hvor tåbelig hun har været, og ingen kan redde hende fra min straf. Jeg gør ende på alle hendes fester, både de ugentlige, månedlige og årlige højtider. Jeg ødelægger hendes vingårde og frugthaver, som hun mente var en gave fra hendes elskere. Jeg lader det hele vokse vildt, så de vilde dyr kommer der for at finde føde. Jeg straffer hende for alle de gange, hun pyntede sig med guldringe og smykker, opsøgte sine elskere, goldt fest for ba’alerne og ofrede røgelse til dem. Hun glemte, at jeg var hendes mand! Men jeg vil prøve at vinde hende tilbage. Jeg vil føre hende afsides og tale kærligt til hende. Jeg vil give hende vingårdene tilbage og forvandle hendes katastrofe til nyt håb. Da vil hun igen blive lige så hengiven overfor mig, som hun var i sin ungdomstid, da jeg førte hende ud af Egyptens land.

Hoseas 2,18-25 Til den tid vil hun give sig selv til mig, hendes mand, og ikke til Ba’al. Jeg vil sørge for, at hun aldrig mere vil nævne afgudernes navne. Til den tid slutter jeg en pagt med de vilde dyr, fuglene og jordens kryb, så de ikke gør Israels folk noget ondt. Jeg tilintetgør alle våben i landet, så de kan bo i tryghed. Jeg lover dig troskab for evigt, mit folk. Jeg vil altid behandle dig retfærdigt og vise dig omsorg og kærlighed. Jeg lover dig ubrydeligt troskab. Du skal tilhøre mig alene og lære mig at kende som din herre og Gud. Til den tid vil jeg befale himlen at bønhøre jorden og give den regn. Og jorden vil producere korn, vindruer og oliven. Da begynder Jizre’el-dagen, for jeg vil plante israelitterne i landet, og de skal tilhøre mig. Da vil jeg vise nåde mod Nådesløs, og sige til Ikke-mit-folk: ”Du er mit folk!” Og folket vil svare: ”Du er vores Gud!”

Gud er altid den samme Esajas 40, 8: Græsset visner, og blomsten falmer, men Guds ord varer til evig tid. Jeremias 10,10: Men Herren er den eneste sande og virkelige Gud, vores Konge som lever for evigt. Salme 102,28: Men du er altid den samme, dine leveår får aldrig ende. Salme 119, 89: Dit ord, Herre, står ved magt til evig tid, det er fast forankret i Himlen.

Gud er kærlighed.. 1. Joh. 4,8 og 16: ”Gud er kærlighed” -> en af de mest fantastiske og også en af de mest misforståede sætninger i Bibelen. Rom. 5,5: ”for Guds kærlighed er udgydt i vore hjerter ved Helligånden, som er givet os.” -> Ordet for ”udgydt” er det samme, der bruges om ”oversvømmelse”

Galaterne 4,6 Da I nu er blevet Guds børn, har Gud givet jer sin egen Søns Ånd, og det er den Ånd, som gør, at vi kan kalde Gud vores Far.

Efeserne 3,14-19 Når jeg tænker på storheden og visdommen i Guds frelsesplan, må jeg bøje mine knæ for Faderen i taknemmelighed og lovprisning. Han er et forbillede for ethvert faderforhold i Himlen og på jorden. Jeg beder om, at Gud ved sin Helligånd og i kraft af sin mægtige herlighed vil give jer stor indre styrke, og om at jeres tro på Kristus må være af en sådan art, at han kan have fast bopæl i jeres hjerter. Jeg beder også om, at I må blive fast forankret i hans kærlighed, så I sammen med alle de andre kristne kan forstå hvor stor og dyb den i virkeligheden er. Jeg beder om, at I virkelig må kunne forstå Kristi kærlighed, der overgår menneskelig fatteevne, så I fuldt ud kan opleve alt det, Gud har til jer.

1. Johannes Brev 1,5-9 Det budskab, som Jesus kom med, og som vi giver videre til jer, er at Gud er lys. Der findes slet intet mørke i ham. Hvis vi siger, at vi har fællesskab med ham, men samtidig lever i åndeligt mørke, så lyver vi og følger ikke sandheden. Men hvis vi lever i Guds lys, ligesom Jesus altid levede i lyset, så har vi fællesskab med hinanden, og Jesu Kristi, Guds søns, blod renser os fra al synd. Hvis vi siger, at vi aldrig forsynder os, bedrager vi os selv og nægter at se sandheden i øjnene. Men hvis vi bekender vores synder, kan vi være sikre på, at han som er trofast og uden synd, vil tilgive os og fjerne vores skyld.

Gud er hellig – og ønsker at forvandle os til at ligne ham Matthæus 5,48: I bør have samme kærlighed, som jeres Far i Himlen har. 2. Korinter 3,18: Alle vi, som har fået sløret fjernet, kan nu se hans herlighed – med de begrænsninger, der hører det jordiske liv til – og den herlighed sætter sit præg på os, så vi forvandles til lighed med ham, efterhånden som vi modtager fra hans Ånd, og det går fra herlighed til endnu større herlighed.

Konklusion Gud er passioneret forelsket i os Gud har udgydt sin kærlighed i vores hjerter ved Helligånden. Gud er også lys og længes i sin kærlighed efter at forvandle os til at ligne ham i hans hellighed. Vi må tillade os selv at være åbne for Guds Ånd og dermed hans kærlighed inklusiv opdragelse.

Hebræerne 12,6-11 Det er jo dem, han elsker, han opdrager på. Han irettesætter dem, han regner som sine børn. Hold ud i modgangen, for derigennem styrkes i. Gud behandler jer som en far, der opdrager sine børn. Kan man forestille sig et barn, der aldrig bliver irettesat? Hvis I ingen opdragelse får, så betyder det, at I slet ikke er hans børn. Vi har alle haft jordiske fædre som irettesatte os, og vi havde respekt for dem. Hvor meget mere skal vi så ikke underordne os vores åndelige Far og få livet fra ham i eje? Vores jordiske fædre har opdraget os i en kort årrække efter bedste evne, men Guds opdragelse er altid til bedste for os, og den sigter på, at vi får del i hans hellighed. Enhver irettesættelse er smertefuld, mens den står på, og bringer ikke umiddelbart glæde. Men på lang sigt bliver de, der tager ved lære af irettesættelsen, i stand til at gøre det rigtige og leve med fred i hjertet.