Borgernes barrierer for brug af IT

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
Advertisements

IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Atomer Et programmeret forløb. En måde at lære på.
Gammelheds-Philosophy
Denne serie vil vise nogle af mine sjove billeder
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
”Digitalisering & Lokalebooking ”
Hvordan har du det? 2010 | Unge Disposition • Datagrundlag for HHDD2010 – unge • Fysisk helbred/trivsel - Selvvurderet helbred • Psykisk.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Noemi Katznelson, Vejen mod de 95 pct. – en erfaringsopsamling fra projektet Ungdomsuddannelse til alle DEL I – Omhandler det landspolitiske.
Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Hvordan bruger de unge folkebiblioteket – fysisk og digitalt Adfærd, betydning, interesser & forventninger Lotte Hviid Dhyrbye Tænketanken Fremtidens Biblioteker.
Velkommen til Kick off for ”Broen til bedre sundhed” #BTBS13.
Opgaven jeg fik stillet
Sprog/billeder på Internettet
Elevernes digitale dannelse
Analyse for Ældre Sagen: Trafikundersøgelse: Cykel, cykelhjelm mv Rapport Marts 2010.
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Lasse, Theis og Bertram 2.5.  Vores produkt skal være simpelt og nemt at bruge  Man skal kun kunne gå op og ned i menuerne (holder det simpelt)  Der.
Hvor der er fokus på klimaet.
Simon Sjørup Simonsen Kolding 25. September
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Transport Transport  Morten, Johan og Mikkels undersøgelse:  Vi ville finde ud af, hvor mange der kører, cykler eller går i skole. Vi vil lave en film.
Highlights fra Lederpejling 6, 2008 Hovedrapporten kan læses på Undersøgelsen er gennemført som internetbaseret spørgeskema, der.
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering
Velkommen.
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
”Skodjobs og gode gys!” - Unges forhold til risiko i arbejdslivet Ph.d. Mette Lykke Nielsen
Fortællinger fra kanten
Hvilken del af “vær stille” forstod du ikke??
Senior Online – Nye veje til digital inklusion
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Hold fast, hold ud eller hold igen
SEO PÅ AU.
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Mere end blot forberedelsen til en fest En intro til en temadag & en undersøgelse.
Forbrugsgenetik - Etiske aspekter Mickey Gjerris Lektor, Ph.d. Medlem af Det Etiske Råd.
Demokratisk underskud i informationssamfundet?
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Titel: Arial, fed, skriftstr. 20, mørkegrå. Tekst: Arial, normal, fed eller kursiv, skriftstr. 10, 12 og 14 til print – 16 og 18 til projektor – mørkegrå.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Vejlederens kommunikation
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Anæstesiologisk Afdeling Flere ledere
Børn og unge med handicap siger deres mening
Trigonometrisk Lommeregner
ETU 2008 | Elevtilfredshedsundersøgelse Erhvervsskolen Nordsjælland HTX (Teknisk Gymnasium) - Hillerød Baseret på 313 besvarelser.
Ældre, IT og læring. Ældre tæmmer teknologien..
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
1 Silkeborg Kommunes møder med borgeren – hvad har vi gang i?
Projekt It for alle Projektets deltagere: Hanne Bjørn, Roskilde Bibliotekerne Susanne Kierkegaard, Roskilde Bibliotekerne Kirsten Syska, Roskilde Bibliotekerne.
Grunde til at jeg elsker dig
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Geokommunikation - visualisering af geografiske data.
Læreren som læringsleder
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Politikernes og borgernes forventninger
Præsentationens transcript:

Borgernes barrierer for brug af IT Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet

Ældres brug af IT Forsknings- og udviklingsprogram fra 1999 til 2004 6 lokale udviklingsprojekter – 1.000 deltagere 1 formidlingsprojekt 4 forskningsprojekter ”Ældre tæmmer teknologien – og bliver borgere i informationssamfundet”

Barrierer for brug af IT Økonomisk barriere for 5-7 % Største barriere er mangel på motivation Manglende oplevelse af behov Manglende kompetencer er også en stor barriere Mangel på målrettet indhold eller digitale services der er designet til unge

Motivation for brug af IT

Deltager i IT projekt Jeg synes, det er vigtigt at følge med også, fordi ellers så bliver man jo hægtet af, som du siger. Man skal ligesom vide, hvad der sker i samfundet og det er jo den vej, det går. Hvis vi ikke ligesom følger lidt med, så vil vi ret hurtigt, synes jeg, blive hægtet af.

Deltager forventninger Jeg ville gerne have indsigt i, hvad man kunne med den, og om jeg kunne håndtere den. Jeg forstod ikke, hvad folk snakkede om, men det har hjulpet nu, og jeg har fået indsigt i det.

Manglende behov Ja, det siger mig ikke en pind… det gider jeg under ingen omstædigheder… Sådan er det bare, og jeg har heller ikke brug for det jo, så skal det da kun være for underholdningen jo. Interviewer: Ja, altså du kan sagtens klare det daglige uden og… Det har jeg kunnet hele livet.

IT kompetencer og alder Niv. 0 Niv. 1 Niv. 2 Niv. 3 Total 16-29 2% 6% 44% 48% 100% 30-39 4% 15% 38% 40-49 8% 20% 41% 31% 50-59 16% 25% 34% 60-69 40% 24% 21% 70 op 74% 14% 11% 1%

Manglende kompetence Men det… det tekniske, det interesserer overhovedet ikke mig, og det har det aldrig gjort. Jeg skal have en… tekniker til at gøre det, ellers så… Jeg kan slet ikke finde ud af noget, og jeg kan ikke forstå alle de der tekniske udtryk, overhovedet ikke. Og det har jeg ingen forudsætninger for at gøre, jeg har ingen uddannelse af nogen art… Det er for at sige det, som det er.

Empowerment Jeg har haft mange nederlag i mit liv. Jeg har været bange for at gå i gang med noget nyt og jeg har ikke haft kræfter til at gå i gang med noget nyt. Men nu har jeg fået oprejsning, jeg har fundet ud af at jeg er da ikke helt analfabet. Jeg har fået mere selvtillid.

Digitalt indhold og design IT som symbol på ungdom og modernitet – ses fx i reklamer Design indeholder indholdsmæssige koder – fx hjemmeside for Ældreråd Unge står af på offentlige hjemmesider fordi de ikke forstår hvad det handler om

Indsatsområder Der er allerede gjort meget for at overvinde den økonomiske barriere Der er aktiviteter i gang for at overvinde barrierer omkring motivation/behov og kompetencer Der mangler fokus på betydning af indhold og design

Tak for jeres opmærksomhed