I er verdens lys Det skal handle om lys i dag og om det at være et lys. Her i efteråret og hen over vinteren, så er lyset noget af det vi allernemmest.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk at lukke døren efter dig!
Advertisements

Noget at tale om…og tænke på
Lav din egen ikon MM Anne Mette Gundesen / Hvad skal jeg sige? 2014.
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Filipperbrevshymnen.
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Livets Ord April 2012.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
Nøgler til menighedens vækst
Bjergprædikenen (3) Ønsker og evner. Tilskrevet og levet retfærdighed.
” Hvorfor lige netop kristendom ? ”
Tid til lægetjek! Kaldet fra Kristus til den trofaste kirke! Filadelfia.
Menneskets fald og genoprejsning
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
Tag en gave til børnene Et pinse-opgavehæfte fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.
BP – dit og mit frihedsbrev. Muligt at leve et liv i frihed – pga
Lidelse, sygdom og forbøn.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
”Kaldet til kærlighed”
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Livets Ord December 2009 “Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlene ” (Mt 5,16)
”Religion er opium til folket”
Genoprettelse af et brudt fællesskab mellem mennesker ”Vær gode mod hinanden, vær barmhjertige og tilgiv hinanden, ligesom Gud har tilgivet jer i Kristus.
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
Ungdomsvelsignelse Søndag d. 24. marts Evangeliet i en nøddeskal Joh 3,16 For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver,
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
En menighed, der søger enhed
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Vokse gennem venskab!.
Ef 4,1-16: Hvordan fastholder vi Åndens enhed i vor menighed?
Livets Ord Livets Ord Februar 2012 Februar 2012 «Omvend jer og tro på evangeliet» (Mark 1,15).
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Korsets kald og kraft i syv sætninger: 1.Total tilgivelse Soning for synd! 2.Retfærdiggørelse nuFællesskab med Gud! 3.Ny familieKirken kaldes frem! 4.Frihed.
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Vi skal se ham, som han er.. Enhver, som har dette håb til ham, renser sig selv, ligesom han er ren. 1. Joh. 3, 2-3.
Livet i Helligånden TEMA: Pinse TEXT: Rom. kap. 8 MÅLGRUPPE: kristne og endnu ikke kristne FORMÅL: At forstå og kalde os til at praktisere fællesskabet.
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
Bjergprædikenen (13) Loven om rene motiver (a) Matt 6,1-18.
iBehave Et helligt hjerte
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Prisen for efterfølgelse – vi du betale den?. Teksten til 3. søndag eft. Trinitatis v25 Store skarer fulgtes med Jesus, og han vendte sig om og sagde.
Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud
Opstandelse, bortrykkelse og dom. Teksten 1 Thess 4,13-18 (1084) så sandt som vi tror, at Jesus døde og opstod Gud vil føre de hensovede sammen med ham.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Nikodemus´ hjørne 1. maj Joh 3:1-8 Der var et menneske, en af farisæerne, ved navn Nikodemus, medlem af jødernes råd. Han kom til Jesus om natten.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
145 – Navnet Jesus blegner aldrig, 1, S1 Navnet Jesus blegner aldrig, tæres ej af tidens tand, navnet Jesus det er evigt, ingen det udslette kan. Det har.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Ingen billig nåde 1.Johannes 1:5-2:2. 1.Johannes 1:5-10 Og dette er det budskab, som vi har hørt af ham og bringer videre til jer: Gud er lys, og der.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
Pilgrimsvandring.
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
2. Tim. 3:16-17 Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed, så.
Dig være ære, døden slog du ned! Din skal sejren være i al evighed!
Lys i verden Hånden på hjertet (3).
066_Jesus, Frelser og befrier 1, S1
Tros-lounge KIRKE FOR KONFIRMANDER.
”Vi skal se ham, som han er.
Nåde! Jeg råber Gud. Befri mig fra frygten nu.
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
Præsentationens transcript:

I er verdens lys Det skal handle om lys i dag og om det at være et lys. Her i efteråret og hen over vinteren, så er lyset noget af det vi allernemmest kommer til at savne. En del af os savner nok også varmen, men i mine øjne, så er det med lyset, særligt vigtigt. Lyset løfter vores humør og gør os glade, (når vi kommer til foråret, så kommer jeg ofte til at give udtryk for, at jeg har det som om jeg kører på solenergi. Jeg har ganske enkelt et stort behov for at komme ud når solen endelig skinner).

Det er som om at fraværet af lys og varme suger livet ud af os, så vi ikke orker det vi tidligere føler at vi har kunnet klare.

Samtidig med at lyset gør os godt, så har det den egenskab at det også afslører, hvad vi ikke har kunnet se i mørket. For nogle vækker ordet forårsrengøring glæde og for andre vækker det bekymring, men uanset hvad så afslører lyset skidtet og dermed vokser behovet for at gøre noget ved det. I bibelen møder vi mange billeder på Gud, og et af de billeder er Gud som lyset Og sammen med det billede møder vi ofte udfordringen til selv at leve i lyset. F.eks. i 1. Johannes Brev siges det på denne måde.

1 Joh 1,5-9 Det budskab, som Jesus kom med, og som vi giver videre til jer, er, at Gud er lys. Der findes slet intet mørke i ham. Hvis vi siger, at vi har fællesskab med ham, men samtidig lever i åndeligt mørke, så lyver vi og følger ikke sandheden. Men hvis vi lever i Guds lys, ligesom Jesus altid levede i lyset, så har vi fællesskab med hinanden, og Jesu Kristi, Guds Søns, blod renser os fra al synd. Hvis vi siger, at vi aldrig forsynder os, bedrager vi os selv og nægter at se sandheden i øjnene. Men hvis vi bekender vores synder, kan vi være sikre på, at han som er trofast og uden synd, vil tilgive os og fjerne vores skyld. Versene her siger noget om, hvordan det kan se ud for os på det personlige plan.

To måder at leve på Når vi lever i mørket. Fejl og svagheder skjules efter bedste evne. Øjenkontakt undgås. Vi kan leve på to måder: I Mørket er det liv vi lever skjult. Vores svagheder forsøger vi at dække over og de fejl vi begår, vil vi typisk søge at bortforklare eller ikke have lyst til at indrømme.

To måder at leve på Når vi lever i mørket. Fejl og svagheder skjules efter bedste evne. Øjenkontakt undgås. Når vi lever i lyset. Svagheder er ikke farlige at kendes ved. Fejl erkendes og man kan se hinanden i øjnene. Men der er en udfordring ved dette. For det kan lyde nemt og godt. Det ville være dejligt, hvis vi som mennesker ikke bare kunne stå ved vores styrker, men også vores svagheder. Hvis vi ikke bare kunne prale af det vi lykkes med, men også stå ved, når vi laver fejl.

Lysets effekt på os Det er ubehageligt i første omgang. Lyset har lidt samme effekt på os, som når lyset i et helt mørkt rum pludselig bliver tændt. (Man får næsten lyst til at udbryde: sluk lyset, det skærer i øjnene).

Lysets effekt på os Det er ubehageligt i første omgang. Bagefter er det befriende. Når vi ikke længere har noget vi går og skjuler, så får vi lov til at se, at vi kan elskes på trods af vores fejl.

Lysets effekt på os Det er ubehageligt i første omgang. Bagefter er det befriende. Det gør det sværere for os at fordømme andre Fordi vi selv ser at vi er fulde af fejl, gør det, det også nemmere for os at favne andre i deres svagheder.

Lysets effekt på os Det er ubehageligt i første omgang. Bagefter er det befriende. Det gør det sværere for os at fordømme andre Det smitter på andre. Hvis mennesker mærker at du favner dem, så bliver det også nemmere for dem, at stå ved hvad de bærer med sig i livet. Og det her med at leve i lyset og dermed være et lys, var noget Jesus forsøgte at udfordrer os til.

Matt 5,13-16 Jesus sagde: »I er jordens salt. Men hvis saltet mister sin kraft, hvad skal det så saltes med? Det duer ikke til andet end at smides ud og trampes ned af mennesker. I er verdens lys. En by, der ligger på et bjerg, kan ikke skjules. Man tænder heller ikke et lys og sætter det under en skæppe, men i en stage, så det lyser for alle i huset. Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlene.«

Udfordringen Erkendelse gør det ikke alene. Der må også handling til. Det er ikke nok, at vi erkender vores svagheder, vi bliver her kaldet til at pege på Gud gennem gode gerninger. Hvis jeg eksempelvis erkender overfor en person, at snydt et andet menneske, så koster det mig noget, hvis det bare tilnærmelsesvis skal gøres godt igen.