Vores krav til økonomiforhandlingerne v/Palle Simonsen, Det Sociale Netværk.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
v/ afdelingsledelsen VELKOMMEN!
Advertisements

Sundhed menneske og samfund
”Psykisk sårbarhed hos unge” Temadag for UU-vejledere
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Konklusion på Workshop om sindslidende
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Reform af førtidspension og fleksjob
Afdeling for Specialfunktioner
20. august Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger Velfærd kræver arbejde.
Standardrum: CT/MR-rum/interventionsrum: 90 m2
Anne-Rose Wang Centerchef
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Psykiatriens hus 1.
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering, 6-7 maj 2009 Privathospitalerne i fremtidens sygehusvæsen ved Nis Alstrup, formand for Brancheforeningen for.
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Region Hovedstadens psykiatriplan
Psykiatritopmøde 2009 DE BARSKE KENDSGERNINGER: DET KOMMER IKKE AF SIG SELV Knud Kristensen Landsforeningen SIND De barske kendsgerninger: Det kommer ikke.
Hvad ved vi og hvad ved vi ikke?
Topmødeerklæring ► ► Sammenhængende og tidlig indsats Først og fremmest skal vi have en indsats, der tager udgangspunkt i de unges problemstillinger.
Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Børn og Palliation Fagligt Selskab for Palliationssygeplejersker
1 Resultater og perspektiver – Samordningsudvalg Syd
Rehabilitering - et redskab til at samarbejde
Samarbejde med praktiserende læger
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
af den ældre medicinske patient
Målsætninger på psykiatriområdet
Hvordan ser patientens supersygehus ud? Chefredaktør Erik Rasmussen Mandag Morgen Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering 7. maj 2009.
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
Anne-Mette Sørensen, Allerød Kommune
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Selvmordsforebyggelse Den praktiserende læges rolle Niels Damsbo Praktiserende læge, lektor.
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Indhold, indsatser, implementering
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
UNIK 16. maj 2011 Shared care-platform for kronisk syge Chefkonsulent Tove Lehrmann, Region Syddanmark.
KR Rådgivning Det gode genoptræningsforløb Afsluttende konference den 29. oktober, 2007 Region Syddanmark.
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
22. September 2010, Kommunernes Landsforening 5 udfordringer – 5 løsninger.
FORSIDEVARIANT 2 1 DEN PRÆSHOPITALE INDSATS KREDS MIDTJYLLAND - 7. APRIL 2015 GRETE CHRISTENSEN.
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Velkommen til topmøde for ledere og mellemledere i Ældreområdet 18. og 19. Marts 2015 Ved ældrechef Lilian Jørgensen.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Den gode overlevering og samarbejde på tværs
Shared care Lene Falgaard Eplov, overlæge, ph.d..
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
ADHD indsatsen i Region Sjælland Den 18.september 2012.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Sammenhængende patientforløb Regionsrådets midlertidige udvalg nedsat REGIONSÆLDRERÅD HOVEDSTADEN.
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Hvem underbehandles, hvorfor og hvad skal vi gøre ved det? Søren Bredkjær.
Palliation til børn og unge
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen.
BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONS FORVALTNINGEN
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Beretning – Forløbet for flygtninge med traumer I
Præsentationens transcript:

Vores krav til økonomiforhandlingerne v/Palle Simonsen, Det Sociale Netværk

Nøgleord for Det Sociale Netværk af 2009 Ligeværd, respekt og værdighed

Fakta danskere har så tung en lidelse, at de har behov for ekstra hjælp, omsorg og længere indlæggelser* med ikke psykotiske lidelser – har en lettere lidelse, der kan behandles på få måneder, hvorefter den psykisk sårbare kan gå videre i livet* - Langt de fleste kan blive raske og fungere inden for få måneder: HVIS TIDLIG FOREBYGGENDE HJÆLP (kilde: Poul Munk Jørgensen)

Vi har ikke råd til at lade være Psykiske lidelser koster årligt det danske samfund 55 milliarder kroner*. Denne udvikling skal vendes, og der skal investeres i en ny retning! (*Kilde: Rapport fra NFA) Præsentationsnavn

Fra satspuljen til finansloven Flere ressourcer – ikke færre Fra satspuljen til finansloven – området bør sidestilles med somatiske sygdomme Fra 825 mio. kr. til reelle forhandlinger og forbedringer Både regioner og kommuner skal styrke indsatsen

Flere døgnpladser Der skal være pladser nok til, at psykisk sårbare kan få en tilstrækkelig behandling – de såkaldte ”prikkerunder” skal være fortid Psykisk sårbare har i høj grad behov for let tilgængelighed til den akutte indsats Flere akuttilbud og døgnhuse i de enkelte kommuner Præsentationsnavn

Bedre behandlingskapacitet Børn og unge – reel behandlingsgaranti Venteliste pr. 1. oktober 2009: børn og unge har ventet over to måneder Der skal fokus på tidlig indsats Kommunerne skal gøre meget mere ud af forebyggelse og afhjælpning Børn og unge skal have samme retsstilling/muligheder som voksne (Kilde: Danske Regioner, Psykiatrinøgletal 2009)

Bedre behandlingskapacitet Shared care Behov for koordination og koordinering på tværs i kommunerne og på tværs af sektorer Den praktiserende læges rolle skal styrkes i forbindelse med styrkelsen af sammenhængende patientforløb Shared care Præsentationsnavn

Bedre behandlingskapacitet Fri og gratis adgang til psykologhjælp Flere hundrede tusinde danskere kan ved hjælp af fri adgang til psykologhjælp hurtigere få det bedre Adgang til fri og gratis psykologhjælp skal gælde alle borgere (uanset alder), som har henvisning fra egen læge

Bedre behandlingskapacitet Pårørende inddrages Inddrag de pårørende – de er en del af løsningen* (*Kilde: Videnscenter Gennembrud Nationalt kvalitetsprojekt til udvikling af pårørendearbejdet i psykiatrien Oktober 2009)

Kilde: Nytilkendelser af førtidspension fordelt på lidelse for unge under 30, 2009

Førtidspension Rehabiliteringsydelsen skal være på sygedagpengeniveau Social mentorordning Udbredelse af specialpædagogisk bistand under uddannelse Mere fokus på rimelig tilpasning til den enkelte af uddannelsessted og arbejdsplads

Sammenhæng KL og regionerne skal på banen Der skal sikres sammenhæng i alle forløb. Den psykisk sårbare overlades alt for ofte til sig selv

Opsamling Vores fem krav 1. Fra satspuljen til finansloven 2. Flere ressourcer ikke færre 3. Flere døgnpladser 4. Bedre behandlingskapacitet – herunder: •Børn og unge •Shared care •Psykologhjælp med henvisning til alle uanset alder •Inddrag de pårørende 5. Bedre sammenhæng Præsentationsnavn