Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
UUV’s repræsentantskabsmøde den
Advertisements

Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
Praktikcentre – en nyskabelse i erhvervsuddannelsesloven
Mette Andersen SDE Ansættelse af elev. Mette Andersen SDE
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU-Træf 1. december 2009
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
Roskilde Produktionsskole
Hvem er jeg Hvad kan jeg Hvor skal jeg hen
Kursus for jobpakkeambassadører
Politisk fokus 2009 En inkluderende folkeskole - også for børn med ordblindhed årsmøde 2009 Stella Steengaard 1 Under indtryk af det forestående kommunalvalg.
Fra Globaliseringsråd til Fremtidens erhvervsuddannelser 1.
Fakta om unge Alle skal have en uddannelse 96% starter
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Anbefaling til afklaring af arbejdet i LUU Forretningsorden og organisering af udvalgsarbejdet. Forventninger til samarbejde mellem udvalget og skole samt.
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Bo Ravn leder UU – Nordvestjylland Ungdommens Uddannelsesvejledning
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Uddannelse for unge med særlige behov Produktionsskoleforeningens konference, Middelfart den 12. juni 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
EUD reformen Voksensporet. Vad ved hvorfor Vad ved hvordan måske ikke.
Velkommen til forældremøde
Den kommunale vejledning om STU
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Informationsmøde 9. klasse
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Erhvervsuddannelser.
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
Konference for det administrative personale Trin 1 afstignigsprøven - Rutebilchauffør 17. december 2007 Esbjerg Højskole.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Velkommen til forældremøde
EGU opgaver i et Jobcenter Hvordan ser arbejdet ud set fra den placering.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Oplæg om danskuddannelse
Er vi enige om, hvordan ser en KUU-elev ud?
Vejledning der gør en forskel Konference om vejledning af personer med handicap, Nyborg Strand den 26. marts 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Audiologiassistentuddannelsen Status og perspektiver December 2005.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Konference for faglærere inden for gaffeltruckuddannelserne Hotel Scandic Bygholm, Horsens den 10. og 11. august 2015 Velkommen!
EUD-reform og unge i HTK. Erhvervsuddannelsernes store udfordringer 1.Færre unge søger ind på erhvervsuddannelserne, og søgningen direkte fra 9. og 10.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Formål m.v. § 1. Formålet med erhvervsgrunduddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kvalifikationer, som dels giver umiddelbar.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Overleveringer indenfor specialområdet UU Ringkøbing-Skjern.
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
Lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov (Lov 564 af 6. juni 2007)Lov 564 af 6. juni 2007 Lovens indhold, perspektiver og implementering.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Serviceudbud 2009 Kontakt- og aktiveringsforløb for alle arbejdsmarkedsparate ledige.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Opholds-, handle- og refusionskommuneforpligtigelser på STU-området
Velkommen til NP- netværkstemadag
FINANSIERING LEDELSE (BESTYRELSE OG FORSTANDER)
Program Trepartsaftalen Nyt om EUV
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Erhvervsuddannelse for voksne - EUV
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Specialundervisningens rammer
FGU og kommunal ungeindsats
Præsentationens transcript:

Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt Hvilke spørgsmål stilles ofte ved tilrettelæggelse af egu?

Generelt Spørgsmål, der reguleres af love, som ikke er i Undervisningsministeriets ansvarsområde, vil ikke blive vedligeholdt af ministeriet - men vi henviser gerne til rette myndighed.

Kommunal forpligtelse Kommunerne forpligtes til at tilrettelægge erhvervsgrunduddannelse i samarbejde med lokale uddannelsesinstitutioner for den relevante målgruppe ved lovens ikrafttrædelse den 15. august 2007.

Målgruppe Målgruppen for egu omfatter unge under 30 år, der bor i kommunen, som hverken er under uddannelse, herunder i produktionsskoleforløb, eller i beskæftigelse, og som ikke har forudsætninger for umiddelbart at gennemføre en anden kompetencegivende ungdomsuddannelse. Det er kommunalbestyrelsens ansvar, at kommunens unge i målgruppen tilbydes egu.

Hvilke spørgsmål stilles ofte ved tilrettelæggelse af egu? Flytning fra én kommune til en anden kommune: Erhvervsgrunduddannelsesloven regulerer ikke spørgsmålet om hvilken kommune, der har ansvaret for at videreføre og afslutte en egu, som måtte være påbegyndt i én kommune, når egu-eleven flytter til en anden kommune. Det må antages, at den tilrettelæggende kommune som udgangspunkt også har ansvaret for, at de elever, der får tilrettelagt egu, også gennemfører denne.

Hvilke spørgsmål stilles ofte ved tilrettelæggelse af egu? Vejledningstilskud ved påbegyndelse af egu til samme person flere gange: Der er intet til hinder for, at samme person kan udløse vejledningstilskud mere end én gang, hvis de øvrige regler og forudsætninger er opfyldt. Det forventes, at der fra 2009 også udbetales afsluttende vejledningstilskud ved ”positivt frafald” til anden kompetencegivende uddannelse.

Hvilke spørgsmål stilles ofte ved tilrettelæggelse af egu? Egu-elever der ikke har afsluttet den 9-årige undervisningspligt: Det fremgår af § 33, stk. 4 i Folkeskoleloven, at undervisningspligten kan opfyldes ved erhvervsmæssig uddannelse. Et egu-forløb kan sidestilles med en erhvervsmæssig uddannelse, hvorfor det er muligt at tilrettelægge et egu-forløb på trods af at den 9-årige undervisningspligt ikke er afsluttet.

Beviser og merit Forløbet og den tilsigtede kompetence beskrives i en uddannelsesplan, herunder angives den forventede godskrivning (merit) af skoleundervisning ved fortsat uddannelse. Efter tilfredsstillende gennemførelse af de enkelte praktikophold og de enkelte skoleophold udsteder praktikvirksomhederne og skolerne bevis for gennemførelsen. Efter gennemførelse af hele uddannelsen modtager eleven et uddannelsesbevis på grundlag af de ovenfor nævnte beviser. Uddannelsesbeviset udfærdiges af den sidste skole, som giver eleven undervisning. Hvis der ikke kan udstedes uddannelsesbevis, har eleven krav på dokumentation for delvis gennemførelse af uddannelsen.

Hvilke spørgsmål stilles ofte ved tilrettelæggelse af egu? Hvordan er eleverne dækket med hensyn til forsikring? Som UDGANGSPUNKT Praktik: Arbejdsgiver Skoleundervisning – arbejdspladslignende forhold: Skolen Skoleundervisning: Eleven Værkstedsskole på produktionsskole: Produktionsskolen

Hvilke spørgsmål stilles ofte ved tilrettelæggelse af egu? Ophold på skolehjem: En egu-elev har adgang til ophold på skolehjem eller kostskole mv., hvis den pågældende opfylder betingelserne for at få ophold i henhold til de regler, der gælder for skolehjemmet eller kostskolen mv. Hvis eleven modtager undervisning efter eud-loven er det som en ordinær eud-elev uden uddannelsesaftale. Dette skal tydeligt fremgå af uddannelsesplanen.

Økonomiske forhold Egu er omfattet af budgetgarantiordningen: Kommunernes kompensation til egu via bloktilskuddet udregnes for kommunerne under ét på baggrund af foregående års udgifter. Hvis de samlede udgifter til egu-formål for kommunerne under ét øges, vil alle kommuner få et øget bloktilskud. Dette er ikke øremærket til bestemte formål. Udgifter til skoleskoleundervisningen finansieres via taxametertilskud fra staten til statslige finansierede uddannelser.

Vejledning Vejledning om egu- erhvervsgrunduddannelsen er ved at blive opdateret og moderniseret. Kan findes på www.uvm.dk

Hvor finder jeg reglerne? www.retsinfo.dk - Retsinformation www.uvm.dk - Undervisningsministeriet

Rådgivning Hvem kan jeg kontakte i Undervisningsministeriet? Juridiske spørgsmål: Jannie Eriksen, tlf. 3392 5752 e-mail: Jannie.Eriksen@uvm.dk Egu-generelt: Stig Nielsen, tlf. 3392 5601 e-mail: Stig.Nielsen@uvm.dk