Rikkeline Facius – mentor og socialrådgiver

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Nyeste viden om hvad der virker for ”udsatte borgere”
Advertisements

Anne K. Lützhøft Projektkoordinator i Thisted Kommune Fysioterapeut på Trænings- og Rehabiliteringsafdelingen.
Ungeindsatsen Kurt Nygaard Jobcenterchef i Jobcenter Horsens.
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Fællesskab med mere perspektiv. • Forgængeren ”Fællesskab med perspektiv” startede i 2010 • Det nuværende projekt startede juni 2012 • Forankret hos.
Rehabilitering til borgere med hjertesygdom
mangfoldighedens søgelys
Omsorg sundhed eller samvær? Rehne Christensen filosofisk firma
Projektpræsentation Fra marginaliseringstruet til uddannelsesparat.
Ambulatorium for Spiseforstyrrelser PC Stolpegård
Konsulentfirmaet DropUd Telefon: www. dropud. dk
Mentorordning i Skive.
Kan daginstitutioner gøre en forskel. v
Tværgående indsats for unge årige
Hvor der er fokus på klimaet.
Evaluering af ”Røgfrihed for alle”
Virksomhedernes rolle i den nye reform Onsdag den 3. juni 2014 Chefkonsulent Signe Tønnesen Lederne
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.
Hvilken viden kan vi få fra progressionsmålinger?
SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Hohnen, Pernille: Den korteste vej til arbejdsmarkedet, Den korteste vej til arbejdsmarkedet.
Velkommen til SKJOLDHØJ FORSAMLINGSHUS. Historien om Mahmoud Hvordan var det engang……
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Jobcentre; problemer, opgaver og kvalifikationer
Arbejdsevneafklaring på AU-Centret i Holstebro Dorte Frejo Rasmussen, ergoterapeut og jobkonsulent Vita Hagelskjær, afdelingsleder Dorte.
WORKSHOP 2 Inkluderende sundhedsfremme og forebyggelse
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Bydelsmødrene udpeges og gennemfører uddannelsesforløb på CBSI og kompetenceudvikles herefter løbende. Kompe tencer SUD Erfarin ger fra andre projekt er.
Byrådsseminar 23. januar 2012 Sønderborg Enhedschef Annemarie Knigge Enhed for Sunde Rammer Sundhedsstyrelsen Sundhedspolitikken – relevant i alle fagudvalg.
Hospicedagcenter – et nyt palliativt tilbud ? Patientforløb for kræftpatienter i region Midtjylland Hospice Djursland 28.maj 2008.
Adfærd, Kontakt og Trivsel Undervisningsministeriet
Recovery-mentor projektet
Unge hjemløse Konkrete initiativer i forlængelse af arbejdet med hjemløsestrategien i Odense.
”Vejen frem” - projekt for borgere 18 – 30 år med psykiske lidelser Oplæg til Psykiatriens Samordningsudvalg Den 16. juni 2010.
Politisk temamøde den 8. maj 2014 Det specialiserede social- og specialundervisningsområde Borgmester Mogens Gade, formand for KKR Nordjylland.
Udskrivningsmentor Hvad siger lovgivningen?
Tværfagligt og tværsektorielt samarbejde omkring udsatte familier Aulum 26 november 2009.
Paradigme 2.0.
Lægens rolle Foretage psykisk vurdering Iværksætte behandling
Målgrupper og indsatsområder 3 Målgrupper Jobklare ledige med mere end 12 måneders ledighed Indsatsklare kontanthjælpsmodtagere Modtagere af ledighedsydelse.
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
22. September 2010, Kommunernes Landsforening 5 udfordringer – 5 løsninger.
BROBYGNINGSPROJEKTET ”samskabelse af sundhed”
Hvad viser de foreløbige resultater fra progressionsmålingerne?
Rehabiliteringsteam og ressourceforløb.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Forandringsteori i praksis Udviklingsprojekt omkring den nye ungeenhed i Jobcenter Horsens.
Hjørring kommune Vejlederteamet.  Præsentation af vejlederteamet  Definition af gruppe C borgere  Hvorfor vejlederteamet  Statistik  Henvendelsesprocedure.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. EFTERVÆRN STØTTE TIL TIDLIGERE ANBRAGTE.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Psykoedukation skizofreni Session 6 – Kommunikation og samvær med den skizofreniramte Undervisere:
Ny håndbog: Forebyggelse på ældreområdet (Sundhedsstyrelsen d )
Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Ungeindsatsen i Hedensted Kommune Jobcenter Hedensted.
Kontrolleret forsøg På rette vej i job Projektperiode: – Målgruppen er kontant- og starthjælpsmodtagere i match gruppe 2 På landsplan.
Velkommen til temadag Forår Velkommen til forårstemadag 2015 Lovgivning i praksis – fra jer Kan et godt samarbejde med A-kasserne styrke indsatsen.
Mentale helbredsproblemer - førtidspension eller tilbagevenden til arbejde? Vilhelm Borg seniorforsker NFA 2010 Oplæg Beskæftigelsesråd Hovedstad.
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Mentorprojekt Sisimiut
Temamøde om social ulighed i sundhed
Voksenspecialundervisningen i Danmark
Resultater VC generation 2 Jobcenter Aalborg
Beregningsredskab Vidensdatabase Start SØM
Tværgående samarbejde –
Hvad er recovery og peerstøtte?
IBOS og NOR På IBOS kan borgere med synproblematikker relateret til en hjerneskade, tilbydes en optisk og neurooptometristisk udredning, hvis det vurderes.
Præsentationens transcript:

Rikkeline Facius – mentor og socialrådgiver Mentorfunktionen – en social indsats under LAB § 78-81

Hvorfor en mentorfunktion? Mentor funktionen fra LAB udspringer altid af en tanke om arbejdsmarked Flere slags mentorer Mentorerne er ikke nødvendigvis socialfagligt uddannede Mange forskellige opgaver- mange forskellige fagligheder. På godt og ondt.

Mentor opgaver Kontakt til det vanskelige system – Mads´s historie… Kontakt til det sundhedsfaglige netværk – det kan være læge, psykiater, misbrugscenter osv. Støtte til arbejde, uddannelse, udredning, andet tilbud

Det mere lavpraktiske Hjemme hos´er funktionen Oprydning, overblik i hjemmet Nem-id, netbank, bibliotek, borger.dk, sundhed.dk Afhentning og ledsagelse

Timer og længde Et mentorforløb kan strække sig over meget lang tid- lovmæssigt er der ikke begrænsninger- dog har nogle kommuner lavet retningslinier på timer og varighed Indsatsen strækker sig typisk på 2 – 6 timer om ugen.

Virker det? .... Og hvad vil det sige at det virker? Når en mentorindsats bliver målt måles den ofte på antallet af borgere i beskæftigelse eller uddannelse efter endt mentorforløb. Er det fair målgruppen taget i betragtning?

SFI konkluderer i 2012: “Sammenfattende kan man konkludere, at der er indikation for, at mentorstøtte, som gives i forbindelse med anden indsats, har en gavnlig virkning på omfanget af beskæftigelse for visse udsatte ledige, nemlig langtidsledige og løsladte fanger “

Overordnet set mangler man en undersøgelse af effekten isoleret set, når effekten af mentorindsats måles ses det ofte som en del af en sammenhængende social indsats i forhold til den ledige.

Andre faktorer at måle på? Nedsat misbrug? Flere aktive dage Større mødestabilitet Mere overskud til eventuelle børn Mindre suicudal

Mindre udsat i forhold til kriminalitet Etablering eller re-etablering af netværk Større håb for en fremtid med arbejde eller uddannelse Bedre livskvalitet

Hvem er det vi arbejder med? Det er typisk meget udsatte borgere der bliver tildelt en mentor. Ungegruppen er præget af psykiatriske problematikker, gentagne svigt, vanskelig opvækst og skolegang - og ofte misbrug og kriminalitet

Vejen til selvforsørgelse er lang.. Mentor indsatsen kan være en funktion der kan give lidt medvind, men arbejdet ligger hos borgeren.

Spørgsmål? Mere på www.rikkelinefacius.dk