”Du må ikke bryde et ægteskab!”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Gudstjeneste 11. juni 2006 Velkommen!. Gudstjeneste 11. juni 2006 Tre ting vi skal passe på >< Tre ting vi skal gøre.
Advertisements

Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
O store Gud O store Gud O store Gud, når jeg dit værk beskuer
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Verdens vigtigste tale. Del 1: Jesus om sex og vrede
Loven om skilsmisse Matt 5,31-32
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Nøgler til menighedens vækst
Glem ikke Gud i dit liv! 5 Mos 8,1-20
”Mandat til at leve livet” Fri til at leve gennem Jesu ord Mat. 7:28-29 Da Jesus holdt op med at tale, var de mange mennesker overvældet af forundring.
” Hvorfor lige netop kristendom ? ”
Menneskets fald og genoprejsning
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Tradition og Fornyelse
Hvordan giver man levendevand til sin næste? Dialog mellem Jesus og den samaritanske kvinde ved brønden i Joh Kærligheden formidles til msk ved.
Å.
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
”Kaldet til kærlighed”
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Bjergprædikenen – kongens frihedsbrev til dig
At leve i Guds ubetingede kærlighed!
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Genoprettelse af et brudt fællesskab mellem mennesker ”Vær gode mod hinanden, vær barmhjertige og tilgiv hinanden, ligesom Gud har tilgivet jer i Kristus.
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Bjergprædikenen (12) Loven om at elske sine fjender Matt 5,43-48.
Sidste søndag: En holdbar standard for livet: Guds lov
At vente på Guds time.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
En helt normal samtale ved morgenbordet:
Vokse gennem venskab!.
Kol. 3:13 Bær over med hinanden og tilgiv hinanden Mark. 9:50 Hold fred med hinanden. 1. Pet. 4:9 Vær gæstfrie mod hinanden uden tværhed. Efs.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
Giv generøsiteten videre til næste generation. Generøse Gener ”I skal ligne Gud, som hans kære børn og vandre i kærlighed, ligesom Kristus elskede os.
ÅNDENS OPBYGGELSE! Overskriften over menighedslivet her i foråret: ”Åndens opbyggelse”! I små og mellemstore fællesskaber! Vi fornemmer, at OPBYGGELSE.
Kate-QUIZ-mus.
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
Forsager vi hykleriet og al dets væsen?. Tag jer i agt for de skriftkloge, som gerne vil gå omkring i lange gevandter og lade sig hilse på torvet og sidde.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Maskulinitet.
Salme 69:2-3 Frels mig, Gud, for vandet når mig til halsen, jeg er sunket i bundløst dynd og kan ikke få fodfæste. Jeg er kommet ud på det dybe vand, strømmen.
Kære Gud. Tak for livet du har givet os, og denne gudstjeneste.
De teologiske og kirkelige konsekvenser af et vielsesritual for homoseksuelle parforhold Mandag d. 31. maj 2010 Foredrag ved rektor på Dansk Bibel-Institut,
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Hil dig, frelser og forsoner! Verden dig med torne kroner,
Lyset der skinner i mørket
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Guds glæde gennem generøsitet
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
Moses 3. del.
Skabt som mand og kvinde
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Mit Navn Er Susi DE første 17 år boede jeg på landet. Jeg keder mig...og vil gerne vide hvordan det er at være i “byen”.
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Livet som kristen – i ægteskab og som single Skovgården Bibelcamping 2. august 2014 Børge Haahr Andersen Gift på 35. år Far til fire voksne børn Forfatter.
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
De ti bud Jeg er Herren din Gud. De første bud Gud talte alle disse ord: »Jeg er Herren din Gud, som førte dig ud af Egypten, af trællehuset. Du må ikke.
Komme dit rige iblandt os
Hver en ny dag er bedre end i går,
493 – Velsign, o store, stærke Gud, 1, S1
Guds arvinger og Kristi medarvinger
420 – Kom, Gud, du store løfters Gud, 1, S1
Præsentationens transcript:

”Du må ikke bryde et ægteskab!” Det sjette bud ”Du må ikke bryde et ægteskab!”

BØRNESANGE Nr.39: /: Når det stormer, når det stormer, når det stormer overalt. :/ (HEY) Han er stærk, når jeg er svag. Hjælper mig hver eneste dag. Når det stormer, når det stormer, når det stormer overalt. (HEY) BØRNESANGE

Nr. 9 BØRNESANGE

”Du må ikke bryde et ægteskab.” Det vil sige: Vi skal frygte og elske Gud, så vi ikke lever i utugt. I stedet skal vi leve anstændigt i tale og handling og i ægteskabet trofast elske og ære hinanden!

Er det nødvendigt at lade sig gifte …? 1.Mos.2,24: Derfor forlader en mand sin far og sin mor og binder sig til sin hustru, og de to bliver ét kød. ”Papirløst ægteskab” – rene vrøvl! Sex – noget man ”har” / ”dyrker” ”Ægte [fælles] skab – ti teser om kirkens opgave” Hvem eller hvordan brydes? ET BLIK – EN TANKE

ET BLIK – EN TANKE

”… man bør desuden afværge, beskytte og redde, når der er fare på færde, og også yde hjælp og vejledning, for at næstens ære ikke skal blive krænket. For hvis du undlader det, hvor du kunne træde hindrende i vejen, eller hvis du ser gennem fingre med det, som om det ikke angik dig, er du lige så skyldig, som hvis du selv havde begået handlingen.” (Martin Luther: Store Katekismus)

Hvad så, når det går galt? Mark.10,11-12: »Den, der skiller sig fra sin hustru og gifter sig med en anden, begår ægteskabsbrud mod hende; og hvis hun skiller sig fra sin mand og gifter sig med en anden, begår hun ægteskabsbrud.« (Jf. Matt.5,31-32) Vi ønsker ikke at dømme hinanden, men i kærlighed at favne hinanden! MEN: Hvor Guds ord taler klart, er der ingen velsignelse i at indrette sig i modstrid med det!

Citat: Vi har alle sammen noget i os, som vi ikke skal leve ud! Sl.51: ”Gud, vær mig nådig i din godhed, udslet mine overtrædelser i din store barmhjertighed! … et sønderbrudt og sønderknust hjerte afviser du ikke, Gud.”