Energy-Together seminar 9. – 10. juni 2011 Konklusioner på 1.-dagen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Målgrupper Målgruppe Hvem vil du ramme med jeres aktivitet på sociale medier? Hvad ved din målgruppe om jeres organisation? Hvilke tre nøglerelationer.
Advertisements

Energy Together.
Forum for Offentlig Topledelse Åbningskonference 1. september 2003
Ny sikkerhedsorganisation – nu med efteruddannelse
Produktionsfunktion Lang sigt Erhvervsøkonomi / Managerial Economics
Billeder fra ”Hvordan kommer vi videre” Energy-Together seminar juni 2011.
Web 2.0 Teoretisk viden.
Omsorg sundhed eller samvær? Rehne Christensen filosofisk firma
Ledelse og menneskesyn
Energiledelse Energiledelse betyder, at virksomheden gennemfører en systematisk, løbende indsats for at bruge energien bedre og derigennem øge virksomhedens.
Sprog/billeder på Internettet
Energy Together.
Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Alt det praktiske v. Mona Hvid
Systemvalg Oversigt og teknikker Kapitel 2.
’Vandpartnerskabet’ v/Marianna Lubanski DWF temamøde den 21. April ’Det Danske Vandskab – nu og i fremtiden’
Smart Grid - IT møder Energi v/Göran Wilke, Exergi Innovation og rådgivning
Nyt ansvar.
VERDENS BEDSTE NYHEDER HVAD SIGER DE LAVT HÆNGENDE FRUGTER? Interview med en forældre fra min datters Vesterbro-vuggestue.
Hverdagens Helte i Danfoss Floor Heating
Svømning i den danske folkeskole Pilotprojekt i tre danske kommuner Danmarks Idræts-Forbund og Dansk Svømmeunion.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
9 steps på vejen – frem til i dag?. Siden 2010 = 6 årlige kalendere på 5 regioner. Del af kommunikationsstrategien = se på, om det er en bedre løsning?
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
Historien bag Strategirummet
Roadmap for Fjernvarme Fjernvarmens Hus den 20. juni 2011
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Hvorfor er vi her? Strategisk ønske om samfundsmæssig forankring Derfor en erhvervskonference, hvor jeres behov er i centrum.
Introduktion til Microsoft CRM Christian Cletus Bjørn Eilertsen.
Organisationstruktur
Input til tænketank om Fremtidens biblioteker Danmarks Biblioteksforening, Vartov den 25. april 2012 Biblioteker og biblioteksbrug i tal.
Teori, metodologi og metode
Velkommen til Hvordan vises skolens værdier bedst muligt i SkolePorten? SkolePortens fleksibilitet kan medvirke til at understøtte skolens værdier. Oplægget.
Alle børn er alles ansvar
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Styring af styregrupper
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Konceptualisering af forretningsmodellen
Problemformulering Indeholder:
Folketingets Energiudvalg 10. januar 2008 Flemming Nissen Strategirummet.
Struktur og processer I alle studier af innovationssucceser og fiaskoer er det konstateret, at de største årsager til manglende succes er: 1.Manglende.
Energi på Tværs Workshop den 31. marts 2014 Velkomst ved vicedirektør Kristian Johnsen.
Fra sanseindtryk til fagudtryk
Blank Light grey NCC, Teknik 1 Definition på ESCO Energy Service Company ESCO - en forretningsmodel, hvor forbedringer og investeringer i ejendommen.
PBJ Consult A/S – Mere end et systemhus HR i øjenhøjde
Ledelsesmæssige og kvalitets- udviklingsmæssige overvejelser Ved udarbejdelsen af Handlingsplan for øget gennemførelse 2013 på SOSU C Oplæg på orienterings-
Fronthouse workshop 8: Derfor skaber forsøgsprojekter fremtidssikrede renoveringer NCC. 16. Juni 2011 Søren Terkildsen, Ph.d-studerende, BYG:DTU.
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
Lærerarbejdet - i spændingsfeltet mellem intention og virkelighed Susanne Tellerup.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
LINK Camp 2012 Helle Karina Pedersen Uddannelseschef EAL.
Implementering af strategi
Lederkonferencen 9. juni 2010
DIEB4.1 Kursusgang 4 Oversigt: Sidste kursusgang Opgaver Aktivitet 2: Generer design (fortsat) Design af interaktionselementer.
People and solutions – working together værdier for millioner…..  hvis du kan SE dem…. Lau Jakobsen Channel Manager.
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
PUF-seminar 2011 Århus Sygehus Af Anne Braae Olesen Supervision – et redskab til læring i et ambulatorium Af Anne Braae Olesen Uddannelsesansvarlig overlæge.
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Tommy Engedal Kronborg
KVIK erfa-dag 22. Maj 2006 Hvorfor gør det en forskel at blive ved med at selvevaluere?
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Strategisk energiplan for Viborg Kommune Det Grønne Råd d. 2. december 2015 Rasmus Trangbæk Kjærsgaard.
Tre energiscenarier for Syddanmark Kolding den 19. juni 2015 Flemming Nissen Insero.
Fælles fynsk strategisk Energiplan (SEP FYN) Erhvervspotentialer Fyns Fremtid 3 d. 8/8-13.
Sammen skaber vi i morgen Venture City Horsens 10 slides du bør have med /spørgsmål du skal besvare (inspiration Guy Kawasaki) sammen skaber vi i morgen.
Tilskud til partnerskaber Informationsmøde 19. september 2016 Renato Ezban Energistyrelsen.
CØ / FOKUSERET VÆRDIKÆDE
Mød UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
Præsentationens transcript:

Energy-Together seminar 9. – 10. juni 2011 Konklusioner på 1.-dagen

Data sources Collect data Data base Data validation Select data Pro- ducts Web- platform Users -Energistrømme -Markedssimulator -Energicelle - Konklusioner på første dag (1)

Konklusioner på første dag (2) • Ideen i Energy-Together er unik, idet systemet beskriver det samlede energisystem på en struktureret måde • Der er to meget vigtige opgaver i Energy-Together-projektet – Udvikling af en videndelings-platform som aktørerne motiveres til at lægge data, informationer og viden ind i – Udvikling af brugerflader, som motiverer forskellig typer af brugere til at benytte systemet til at øge deres viden om energisystemet samt som data- og viden-leverandør • Begge disse opgaver skal løses parallelt, idet en vigtig motivation for at lægge viden ind i systemet er, at der er nogle, der bruger systemet - og omvendt • Deltagerne i seminaret vil gerne være med til at udvikle Energy- Together, og deltagerkredsen er et god bud på den gruppe, der kan sikre projektets succes • Som en vigtig del af forprojektet vil vi fastlægge forretningsmodellen for kommercialiseringen af Energy-Together og rettighederne til systemet

Konklusioner på første dag (3) • Energy-Together skal være kendetegnet ved den struktur som data og informationer gemmes i • I Energy-Together vil vi kortlægge energisystemet og energisektoren ud fra de to dimensioner ”Energistrømmene” og ”Beslutningskæderne” Hvordan ser energisystemet ud Hvilke beslutninger og yder forhold bestemmer, hvordan energisystemet kommer til at se ud

Konklusioner på første dag (4) I Energy-Together projektet vil vi • Opbygge en data-platform + modeller baseret på den grundlæggende struktur i Energy-Together (Primært DSE Airport Solutions og SDU) • Sammen med udvalgte brugergrupper afprøve forskellige anvendelsesmuligheder for den viden, man skal kunne hente ud af systemet, og hvordan viden skal stilles til rådighed på en pædagogisk måde - samt indlægge de data og den viden, der kan illustrere, at systemet kan fungere (Primært Designskolen, SDU og brugerne) – En brugergruppe kan være en kommune, som ønsker at få et overblik over det lokale energisystem til brug for deres strategiske planlægning (F.eks. Fredericia Kommune) – En brugergruppe kan være nogle studerende eller kursister, som ønsker at få et overblik over energisystemet og energisektoren (F.eks. SDU) – En brugergruppe kan være medarbejderne i en energivirksomhed, der ønsker at få et overblik over virksomhedens forretningsprocesser og den omverden, de foregå i (F.eks. Dong Energy, Syd Energi og Fjernvarme Fyn) – En brugergruppe kan være en virksomhed, der både producerer og bruger data på kommercielle vilkår

Konklusioner på første dag (5) • Ideer til andre end Energinet.dk, Energistyrelsen og Dansk Energi, som bør være med i følgegruppen – Energisparerfonden – KL – Maskinmesterskolen i Fredericia • Vi er de rigtige personer - og aktører - til at gennemføre et visionært projekt, der kan skabe stor samfundsmæssig værdi og som også kan skabe kommerciel værdi for dem, der investerer i udviklingen af Energy-Together • Vi er i tvivl om, hvordan vi kommer videre