Den der discipler … arbejder så meget på, at få de åndelige babyer til at vokse ____________________ ____ At han glemmer, at de først må______________.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Advertisements

”Intet” af Janne Teller
Filipperbrevshymnen.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
”Du må ikke bryde et ægteskab!”
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Verdens vigtigste tale. Del 1: Jesus om sex og vrede
Livets Ord April 2012.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Hældt ud med badevandet!
Hvad vil det sige at leve i tro?
Nøgler til menighedens vækst
”Mandat til at leve livet” Fri til at leve gennem Jesu ord Mat. 7:28-29 Da Jesus holdt op med at tale, var de mange mennesker overvældet af forundring.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
Lidelse, sygdom og forbøn.
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Tradition og Fornyelse
Hvordan giver man levendevand til sin næste? Dialog mellem Jesus og den samaritanske kvinde ved brønden i Joh Kærligheden formidles til msk ved.
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Å.
”Kaldet til kærlighed”
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Livets Ord September 2009.
Livets Ord Juli 2009.
Jesu genkomst og de sidste tider
Overvældet af Jesu opstandelse!
At leve i Guds ubetingede kærlighed!
”Religion er opium til folket”
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Den, der tror, har evigt liv Det evige liv i Johannes-evangeliet
Livets Ord Februar 2010 “Jeg er døren. Den, der går igennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange” (Joh 10,9).
At vente på Guds time.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Vokse gennem venskab!.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Gal. 2:16 Vær derfor årvågne, gør sindet rede, bind op om lænderne, og sæt alt jeres håb til den nåde, der gives jer, når Jesus Kristus åbenbares. Som.
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Kapitel 1 dias 1.1 Kapitel 1: Indledning VELKOMMEN til kurset ! Bibelen og Jesus.
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Tid til ”jordbunds- undersøgelse”
Kate-QUIZ-mus.
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
Relationer – Omgangstone
Forsager vi hykleriet og al dets væsen?. Tag jer i agt for de skriftkloge, som gerne vil gå omkring i lange gevandter og lade sig hilse på torvet og sidde.
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Kristen i dag Identitet: Hvem er Jesus?. Sidste gang... Kristendom ikke først og fremmest love og regler, Men EVANGELIET om Jesus KRISTUS.
Invitation til at leve HELT med Jesus! Afslutningen af Jesu bjergprædiken i Matthæus kpt. 7 vers 15 til 23.
Lidelsens problem (teodicé)
Vi tror på Jesu genkomst kap.7.
Guds glæde gennem generøsitet
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
A. SØDE, SJOVE, PÆDAGOGER B. SKOLE, SOCIALFORVALTNING, POLITI C. SUPER, SEJT, POLITI.
Rapporter (Access, del 5). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller, og.
Ap.G Fil. 1:1-2 Fil. 1:3-30: Glæde og lovsang i fængslet, jordskælv, menighed grundlagt. Gør min glæde fuldstændig ved at have Jesu tjenersind.
Grunde til at jeg elsker dig
Skabt som mand og kvinde
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Ølgod kirke 10. april 2011.
Præsentationens transcript:

Den der discipler … arbejder så meget på, at få de åndelige babyer til at vokse ____________________ ____ At han glemmer, at de først må______________ påny. Den der manipulerer … spiller på børnenes __________ Så deres gensvar opstår på grund af ______________, og ikke på grund af ____________________. Den der giver ’vaccination’ … gør det _______________ ___________________ og er ___________ _____________ I at bekræfte et barns beslutning. Den der headhunter … tyr til teknikker der resulterer i mange ____________ men ikke nødvendigvis i ______________ beslutninger. MODULE 8 – Nutidens ’disciple’ Disciplene havde hindret børnene i at komme til Jesus, og han irettesatte dem vredt og sagde “Lad de små børn komme.” Hvem hindrer børnene i at komme til Jesus i dag? Nutidens ’disciple’: •Ligesom disciplene er de Jesu efterfølgere •Ligesom disciplene har de gode intentioner •Ligesom disciplene hindrer de børnene i at komme til Jesus. •Ligesom disciplene tager de fejl Hvem er disse nutidens ’disciple’? Spørgsmål til diskussion: Har du nogensinde observeret nogen af ovenstående i arbejdet med børn? _________________________________________________

Modul 8 – Undersøg skriften Markus 10:14-16 I hvilken alder skal vi præsentere evangeliet for børn?Diskuter de følgende spørgsmål: Hvilken alder havde børnene i denne beretning? Overvej dette, når du svarer: • Definitionen af ordet på det oprindelige sprog (græsk) står i boksen til højre • Jesu handling i vers 16.__________________________ _____________________________ Paidion 1.Et lille barn, en lille dreng, en lille pige a. Nyfødte b. Små børn c. En nyfødt. 1.Et (drenge) barn, netop født d. Et mere modent barn; e. Metaphor om børn (ligesom børn) i intellektet. – Strong’s Concordance a diminutive of pais, signifi es “a little or young child:” it is used of an infant just born, John 16:21; of a make child recently born, e.g., Matt. 2:8; Heb., 11:23; of a more advanced child, Mark 9:24; of a son, John 4:49; of a girl, Mark 5:39, 40, 41; in the plural, of “children,” e.g., Matt. 14:21 – Vine’s Expository Dictionary of N.T. Words Hvilket perspektiv tror du, at Jesus havde i Forhold til børn, der bliver frelst? Overvej dette, når du svarer: • Forældre bargte de små hen til Jesus, for at få en velsignelse. Undersøg om Jesus holder fokus på velsignelsen eller om han fokuserer på noget andet. Diskutér hvordan Jesus brugte disse børn som et eksempel på tro i næste vers. • Jesu ord i Matteus 18:3-4 og 19:14_____________________________________________________________ _________________________________________________________________ I hvilken alder skal vi præsentere evangeliet til børn? Overvej dette, når du svarer: • 2 Tim. 3:15. Notér hvilket mønster disse vers foreslår • Ordsprogene 22:6. Hvordan passer dette gammel testamentlige princip med fokuset på at præsentere evangeliet for børn? ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________

MODULE 8 – Evaluering af mine børn Selvom kun Gud kender børnenes hjerter, har han også givet dig dømmekraft i forhold til børnenes åndelige relation med Ham. 1.Skriv det enkelte barns navn og alder i øverste kolonne 2. Markér hvor hvert enkelt barn er, i forhold til hvordan muligheden er for dem, for at komme til Jesus. 3. Skriv om du tror, at barnet har givet gensvar på evangeliet? 4. Evaluer det enkelte barns gensvar på evangeliet – er der faktorer som får dig til at sætte spørgsmålstegn ved seriøsiteten i deres beslutning? Barn#1Barn#2Barn#3Barn#4Barn#5 Barnets navn Barnets alder Hvor på skalaen er barnet? Har dette barn bekendt tro på Jesus? Jeg kender de omstændigheder, under hvilke barnet gav gensvar til Jesus o Ja o Nej o Ja o Nej o Ja o Nej o Ja o Nej o Ja o Nej Barnet gav gensvar til en opfordring til en ydre handling. Jeg ved ikke, om det var en hjerte beslutning om tro. o Ja o Nej o Ja o Nej o Ja o Nej o Ja o Nej o Ja o Nej Dette barn er blevet mindet om sin beslutning af voksne, som har husket barnet på en ydre handling. o Ja o Nej o Ja o Nej o Ja o Nej o Ja o Nej o Ja o Nej Barnet gav gensvar overfor en person, som barnet muligvis har haft et ønske om at behage. o Ja o Nej o Ja o Nej o Ja o Nej o Ja o Nej o Ja o Nej Barnet er ikke blevet opfordret specielt til at stole på Jesus. o Ja o Nej o Ja o Nej o Ja o Nej o Ja o Nej o Ja o Nej Barnet viser ikke frelsens frugter i hans eller hendes handlinger, holdninger eller ord. o Ja o Nej o Ja o Nej o Ja o Nej o Ja o Nej o Ja o Nej Efter at have overvejet de foregående udsagn, er der så grund til at tro, at dette barn endnu ikke har overgivet sig til Jesus? o Ja o Nej o Ja o Nej o Ja o Nej o Ja o Nej o Ja o Nej I forhold til dette barn, er min største betænkelighed….