Aldersintegration - et middel til at opnå målet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af emne 2.
Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
Rullende indskoling på Skovbyskolen.
PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
Inklusion Fællesskab Faglige mål Rumlighed.
Klasseledelses- og relationskompetence
November 2010 Skolefusion i Fredensborg. November 2010 Fusionsplan Fusionsplanen er blevet til på baggrund af konstruktive drøftelser i: -Skolebestyrelserne.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Informationsmøde tirsdag den 4. december 2012
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Hierarki for styringsredskaber
Et væksthus for børn og voksne
Folkeskole-reformen August 2014.
Lærerprofessionen.
Forældre fremmer fællesskabet
Forældremøde X årgang.
Informationsmøde ny skolestartere 20. november 2013
Vision Uddannelsesparate unge
Organisationsplaner for
Rullende skolestart August Forældre samt personale i daginstitutionerne Velkommen til orienteringsmøde 10. februar kl
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Orienteringsmøde 11. november Trørødskolen - en attraktiv skole! rummelighed og anerkendelse faglighed og arbejdsglæde klare regler og godt humør.
LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Inspiration til reformarbejdet
- Hvad kan I forvente som forældre?
Dansen omkring handicapbegrebet
Alle børn er alles ansvar
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Ipads i en skole i bevægelse Bente Meyer, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet, København,
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Læring og inklusion i skolen
Folkeskolereform 2014.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Mølholm Skole Baggrund & optakt til skolebestyrelsens arbejde med skolen i bevægelse.  Processen vedr. fremtidens skole blev præsenteret, og igangsat.
Forældremøde august Skoleområdets oplæg – Trørødskolens indskolingsplan.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Kontaktperson-ordning = primærvoksenfunktion = mentorordning VANGEBOSKOLEN
Fra barneliv til elevliv impulsivt normforvirret egocentrisk ”snakkende” målrettet normsikkert arbejdsmoral lyttende socialt forpligtet interesse for.
Lærerprofessionen.
Forsøget begyndte d. 1.januar 2005 og bygger bl.a. på
Skolen og den sociale arv
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Visionsdagen Hvad kom der ud af dagenHvad kom der ud af dagen Lærernes oplevelse af dagenLærernes oplevelse af dagen Det opfølgende arbejdeDet opfølgende.
Studiefællesskaber videnskabsteori i almen studieforberedelse undervisning uden for klassen Favrskov Gymnasium
Rullende skolestart August 2010.
Orienteringsmøde Torstorp Skole.
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Symposium, Ministeriet for Børn og Undervisning, 5. november 2012
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Overvejelser for elevernes brug af IT og mobiltelefoner på Østervangsskolen.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Velkommen I bedes sætte jer i par ved siden af én I ikke kender i forvejen. Tak Marieke Brinck Efterskolernes Sundhedskonference den 14. maj
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Mentalisering Recovery Christian Bæk, cand.psych. Blå Kors Medarbejderkonference.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV Type Navn
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Inspirationsworkshop med fokus på
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

Aldersintegration - et middel til at opnå målet

Fordele ved aldersintegrering Børneniveau Understøtter den naturlige måde børn lærer på = børnene regulerer hinanden Særlig positiv betydning for eleverne, både socialt og fagligt - et mere positivt selvbillede og større selvværd - Helper’s High Tilgodeser og udnytter diversiteten i børnegruppen. Skaber andre hierarkier Dygtighed og svaghed bliver relative begreber, hvorved rummeligheden får bedre kår  Påvirker dannelsen til medansvar i en positiv retning Konfliktminimering Mulighed for at deltage i forskellige læringsfællesskaber Udnyttelse af rollemodeller Voksenniveau Mindre tidsforbrug ifht. konfliktløsning Muliggør læring i mere homogene grupper - med elever på samme udviklingstrin uanset alder og dermed give alle børn tilpasse udfordringer Kilder: Ringsmose, C & Evansen 2007, P; Lüthi, C 2010; Damgaard Hansen, C 2012; besøg på Buskelundskolen; foredrag fra Hornbæk skole,

Opmærksomhedspunkter ved aldersintegrering Aldersintegration: tager tid - kræver samarbejde er et led i en længere pædagogisk, didaktisk og organisatorisk proces i retning mod målet kan tage en del år førend vi finder frem til ”den rette” undervisningsform på de aldersintegrerede hold og samtidig skal vi være klar med en struktur der skaber overblik og tryghed fra skoleårets start skal ikke være på bekostning af det enkelte barns niveau - derfor skabes mulighed for andre delinger: Hjemme – Ude (0.-5. klasse) og Kontaktgruppetid – fagfaglig undervisning (6.-9.) kræver efteruddannelse - udvikling af kompetencer og metoder Andres erfaringer/modeller er ikke nødvendigvis løsningen

Udfordringer i fht. processen Tid Egne og andres forventninger til hvad “skole” er Forandring kan være svær “Kill your darlings” & “save some” analysere -> aflære -> lære Tilpas tempo i forandringen Kommunikation til og med medarbejdere, forældre og elever 4

Så hvorfor er det nu liiige, at vi skal gøre det alligevel? Fordi vi på baggrund af forskning, andre skolers erfaringer og vores børnesyn tror på, at aldersintegrerede læringsfællesskaber har særlig positiv betydning for børns læring såvel fagligt som socialt. At dette er en kvalificeret metode til at kunne svare på vores udfordringer Momentum 5