Ved poul@langagergaard.dk ONLINE MUS-koncept: Kompetenceudvikling og MUS – i anerkendende perspektiv Kort præsentation af Kompetencedelen April 2012 Ved.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fastlæggelse af brugermønstre for forskellige roller (Sagsoverblik/Partskontakt) Metodevejledning.
Advertisements

Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Medarbejderudviklingssamtalen
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
LinkedIn Intro.
Flickr.com – online billeddeling
Ved ONLINE MUS-koncept: Kompetenceudvikling og MUS – i anerkendende perspektiv Kort præsentation af GRUS-delen April 2012 Ved
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
Socialtilsyn Midt Informationsarrangement Januar 2014.
Løntermometer° Vedligehold dit lønsystem. Løntermometeret Mange virksomheder oplever, at et ellers godt lønsystem efter nogle år ikke længere har den.
ForældreIntra Østerhøjskolen Formålet er
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Lederudvikling.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Dansk El-Forbund Dansk Journalistforbund Dagbladene DDFF Emballageindustrien Grafisk Arbejdsgiverforening HK/Industri Kvindeligt Arbejderforbund Lederne.
”Find talentet” - introduktion
Ved ONLINE MUS-koncept: Kompetenceudvikling og MUS – i anerkendende perspektiv Kort præsentation af musskema.dk Ved
Almen studieforberedelse
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Præsentationsskabelon til Forpremiere 26. februar 2013 UDFYLD KONCEPTNAVN.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Danske fysioterapeuters og ergoterapeutforeningens Lederkonference
Ved ONLINE MUS-koncept: Kompetenceudvikling og MUS – i anerkendende perspektiv Kort præsentation af musskema.dk April 2012 Ved
Først lidt om Aalborg Portland
Convergens / Mads Anker Højlund
1. Ordreside: Køretøjerside: Brugereside: Timesedlerside: Beskederside: Oversigtskortside: Themeside: 19.
Peder Ohrt Rammenetværk  I Projekt Faglige Netværk er der udviklet 4 forskellige typer af virtuelle netværk som adskiller sig ved deres funktion, målgruppe.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Sådan skaber vi et kampagnekorps Baggrund Foreningen skal bruge flere frivillige til centrale og lokale events For fortsat at sikre midler til foreningens.
Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
- Dagtilbuddets Fællesskaber
Forebyg arbejdsulykker - to værktøjer til den grafiske branche
UDVIKLINGSFORLØB FOR LEDERE Kriminalforsorgen Midt- og Nordjylland Modul 1 Ved brug af materialet og yderligere information kontakt: Jens Linder, Chefkonsulent,
Bacheloropgavens mundtlige dimension torsdag d. 19/1-12 Mål med mødet: 1.At etablere et forum for refleksion over opgavens mundtlige del. 2.At I efterfølgende.
Blog kommentar Åben arkivet ved at trykke på den lille sorte trekant der peger ind på et årstal (næste billede)
Før du starter, skal du sikre dig at du har en digital signatur. Få den gennem den ansvarlige på afdelingen (gyn:Christel Nielsen), el. bestilbestil 1.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Anæstesiologisk Afdeling Flere ledere
Bacheloropgavens mundtlige dimension onsdag d. 4/5-11
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
MUS 2012/2013 Medarbejderplan. Hvorfor? Mere og bedre fokus på trivsel og kompetenceudvikling for alle medarbejdere.
Oversigtsreference til Lync 2013 til Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Med Lync kan du begynde at samarbejde uden.
Ved ONLINE MUS-koncept: Kompetenceudvikling og MUS – i anerkendende perspektiv Kort præsentation af musskema.dk April 2012 Ved
© due & partners Template 2: Telefonmodel for permission Introduktion til samtalen Salgsargumentationen samt ”call for action” Afslutning på samtalen.
ONLINE MUS-koncept: Kompetenceudvikling og MUS – i anerkendende perspektiv Ved Kort præsentation af APV-delen April 2012.
Mhtconsult Mangfoldighedsværktøj for Erhvervsskolerne Skemafasen.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
INDFAK2 Rekvirent VELKOMMEN.
INDFAK2 Rekvirent VELKOMMEN.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Samarbejdsaftale Badminton
Dynamisk Strategi Evaluering af demonstrationsprojektet 2011
Denne PowerPoint er til inspiration i forbindelse med at I skal planlægge og afvikle et møde, hvor I ønsker at drøfte HMUs forslag til ny strategi. I er.
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Redskab: Fra konflikt til fælles løsning
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Personalemøde – opfølgning på MTU
Future Vejle inspiration
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Begynderrejsen – et redskab til rekruttering og fastholdelse af nye medlemmer i kano- og kajakklubber Klub Dato Konsulent navn.
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Ved poul@langagergaard.dk ONLINE MUS-koncept: Kompetenceudvikling og MUS – i anerkendende perspektiv Kort præsentation af Kompetencedelen April 2012 Ved poul@langagergaard.dk

Kort og godt: Hvad det handler om?

Helheds-orienteret MUS-koncept, som rummer: Elektronisk MUS-koncept, med autografer, opfølgningsstøtte… Styrer hele processen for dig – giver sammenhængskraft Fortrolighed og høj sikkerhed uden papir (server/password) Grafer viser anonyme gennemsnits-resultater i afdeling/firma Overblik, hjælp og støtte til Aftaler – deadlines og opfølgning Kompetencekatalog Hjælp til at sikre præcist kompetence-afsæt hos den enkelte Visuel hjælp til at sikre målrettet kompetence-udvikling Et spændende GRUS-koncept (GRuppeUdviklings-Samtaler) Inkl. nyt APV (Arbejdspladsvurdering)

Fra hjemmesiden kan du hente opdateret viden om og hjælp til MUS!

In English, www.developandperform.com:

Firma administrationssiden, chefens side – til OVERBLIK + oprettelser Når man har oprettet sig som Organisation med Chef og evt. antal ledere, så ser man her på Firma administrationssiden, hvordan man kan få overblik over de enkelte ledere, og hvor langt de er nået i deres MUS. Organisation og Lederstatistik – fremkommer når/hvis man har hhv. flere Chefer kædet sammen til organisation – og når man har ledere…

Lederens side – det er herfra alle agerer med MUS, GRUS, m.v. Fra lederens side – skal samtlige MUS, GRUS og APV afvikles… Her kan lederen oprette flere medarbejdere – klik og se alle steder, hvor der står ? i orange cirkel… Hvis lederen også er Chef – har lederen her både en medarbejder-gruppe og en Ledergruppe, som der skal føres MUS med.

Medarbejderens side Mit Musskema.dk – er medarbejderens side. Her kan man i højre side skifte password til et selvvalgt. Når der er aktive skemaer, man skal forholde sig til, får man en besked og logger sin ind og udfylder sit MUS, GRUS, APV o.l.

Kompetencekatalog – med grafisk spindelvæv

Vores styrke - fællesmængden De reelle krav og forventninger til organisationen De umiddelbare kompetencer p.t. Vores udfordringer – uoverensstemmelsen mellem reelle krav/forventninger og forhåndenværende kompetencer

Medarbejder-udvikling arbejderen Relationel udvikling Personlig udvikling Faglig udvikling

Medarbejder-udvikling arbejderen Relationel udvikling Personlig udvikling Faglig udvikling

Organisations-niveau Tre niveauer: Person-niveau Gruppe-niveau Organisations-niveau Adfærd Kan udvikles Kompetencer Færdig- heder Viden Vanskeligt påvirkelige Individuelt fundament Personlige karakteristika Talent (Christian Brosolat og Anders Thorup: Kompetenceudvikling i praksis, JP 2004)

Kort fortalt om Kompetencekataloget Dette netbaserede kompetence-redskab er fuldt integreret i musskema.dk Det hjælper organisationen med at definere de ønskede kompetencer – fagligt som personligt Og det bidrager til, at den enkelte leder/afdeling herefter opstiller de ønskede niveauer for de enkelte kompetencer Og endelig hjælper dette redskab den enkelte medarbejder med at score sin egen indplacering på de enkelte kompetencer Det hele præsenteres grafisk i et overskueligt spindelvæv pr. afdeling og samlet – lige til at præsentere internt som eksternt

Kompetencekatalog begynder med Chefen ? Kompetencekatalog begynder med Chefen

Oplistning af de faglige og personlige kompetencer, I vil måle på Fra Chefens indgang/kode klikker man til venstre på Kompetence-katalog – og herefter definerer man, gerne i samspil med ledere og evt. medar-bejdere fx 10-12 kompetencer hhv. faglige og personlige, som I gerne vil måle på. Der er plads til max. 20, men færre anbefales.

Herefter sætter den enkelte leder det ønskede niveau pr. kompetence ? Herefter sætter den enkelte leder det ønskede niveau pr. kompetence

Lederne sætter herefter deres ønskede niveau pr. kompetence Chefen sender herefter kompetence-oversigten til alle ledere, som nu individuelt ud fra netop den enkelte afdelings behov sætter de ønskede værdier på fra 0 til 5 (se forklaringen på den enkelte score på næste slide).

Niveau-sætning følger denne forklaring Forklaring på tallene: 0,0 Trækker sig, melder fra, yder ikke noget nævneværdigt på området 1,0 Yder en smule, men mere kunne ønskes 2,0 Håndterer området rimeligt - skal dog løbende have støtte 3,0 Behersker området selvstændigt og uden støtte 4,0 Behersker området og kan motivere andre 5,0 Mestrer området, kan hæve sig over det og bidrage til at udvikle det med nye vinkler.

? Nu sender Lederen Kompetenceoversigten til den enkelte medarbejder, som udfylder den forud for dialog med lederen

Medarbejderen udfylder sit udspil til score pr. kompetence: Når Lederen ved et enkelt klik sender videre til medarbejderne, får hver enkelt medarbejder automatisk sendt en mail med særlig adgangskode til netop kompetence-kataloget. Medarbejderen går ind og sætter sin score på og klikker på afslut, hvorefter dialogen med Lederen herom kan begynde.

Dialogen mellem Leder og Medarbejder: Dialogen tager udgangspunkt i medarbejderens score – sammenholdt med forklaringen på tallene (til højre). Det er en gylden mulighed for på to-mands-hånd at komme i dybden med så vitale individuelle kompetencespørgsmål – og derefter sætte retning for en ønsket og ønskelig udvikling. Dialogen skal nå frem til en score, som er udtryk for et fælles billede fra begge parter efter en god og konstruktiv dialog. Lederen justerer tallene på stedet. Dialogen kan også allerede tage hul på drøftelsen om initiativer til konkret og individuel kompetenceudvikling for medarbejderen.

? Herefter genereres en række grafiske oversigter for hhv. faglige og personlige kompetencer

Afdelingens ønskede – og gennemsnitlige score fagligt/personligt

Alene over for medarbejderen: Synliggøre placeringen i helheden: