Erfa- og evalueringsmøde

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Advertisements

PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
HNX Årgang 2011/2012.  Optagelseskrav  Personlige krav  Hvor?  Forløb  Indhold  Muligheder.
Overordnet målsætning:
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Præsentation af forskningsrapport DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Readymades / genbrugskunst
Torbenfeldvej Vallensbæk strand Tlf.: – – dagligt brug af vores hjemmeside •AGEN LYS har en stor og omfattende.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
FOKUS! På vores udvikling.
Uddannelsessystemet Paradokser og muligheder
Evaluerings-, erfa og udviklingsmøde Studiepraktik 2012.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
En bedre proces til videndeling på afdelingsmødet
Nye mødeformer til generalforsamlinger
Evaluering af introkurser Hvilken uddannelse har du besøgt? AntalProcent STX19125,0 HHX8310,9 HF111,4 HTX10113,2 Sundhed, omsorg og pædagogik547,1.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Brobygning 9. og 10.klasse Efteråret 2011 UU Lolland-Falster.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Præsentation af resultater fra elev-trivselsundersøgelsen i Team X 2
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
Rekruttering af studerende - marketing eller vejledning?
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
VOFF konference april 2011 Hvad sker der i klasserummet? De sociale og faglige relationers betydning for fastholdelse 27. April 2011 Susanne.
Brobygning 9. og 10.klasse Efteråret 2012 UU Lolland-Falster.
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
Hjælp mig med at finde den !!! En stor belønning til dem, der SER bedst! Præsenterer Klik her for at starte JEG HARMISTET MIN MIS !! Red Bulls.
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Dette diasshow er udarbejdet af:  Gitte Larsen  Charlotte Pedersen Fra O 27.
Min identitet af Julie 10.A Udseende Jeg har langt lyst og lidt krøllet hår. er lav. blå øjne.
Hanne og Marianne siger tak for et par gode uger. Vi glæder os til resten af året sammen med jer! Opstartsugerne på Sønderholm Skole På de følgende sider.
Birgir Már Norðdahl 1 Hvorfor mistede jeg mit job? Jeg begyndte som truckfører på lageret….
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Tid til ”jordbunds- undersøgelse”
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
Spørgeskemaundersøgelse feb. – marts
Lisa Falk ØNH Sønderborg
Susanne Minds Evaluator VIA University College
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Erasmus-pladser - Hvad er det? Og hvordan kommer jeg afsted?
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 27..AUGUST 2014 STUDIESTARTSOPLÆG VEJLEDNING OG STUDIEINFORMATION, HE AARHUS UNIVERSITET AU STUDIESTARTSOPLÆG.
Vejlederens kommunikation
»En mand havde to sønner
Resultater fra 50 skoler knækker mobbekurven – 1. Undersøgelsesrunde (2009) Mere mobning i 4.kl. end i 6.kl.,og 9.kl. (flest piger, 19,2 %) På alle klassetrin.
Spørgeskemaundersøgelse
Læse/studiegrupper.
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Anæstesiologisk Afdeling Flere ledere
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Lærer-møde April 19, 2007 Dias 1 I.G. Bearden, Niels Bohr Institute ICT og aktivering i undervisning Ian G. Bearden, Prof. MSO Niels Bohr Institutet.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Åbent Universitet på IT-Universitetet i København kompetenceudvikling for professionelle Mads Tofte, rektor.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Patientsikkerhed, kvalitet og akkreditering
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
MØDE I STYREGRUPPEN FOR STUDIEPRAKTIK Februar
Stxstudentereksamen.
Præsentationens transcript:

Erfa- og evalueringsmøde STUDIEPRAKTIK.NU Erfa- og evalueringsmøde Studiepraktik 2013

Dagsorden Velkomst og præsentationsrunde Highlights fra praktikanternes evaluering, tal fra systemet og danmarkskortet Jeres input til Sekretariatet Jeres input til styregruppen Udveksling af erfaringer – bordet rundt

Tal for 2013 576 praktiktilbud på 33 institutioner 13.504 ansøgere i første runde I alt 14.489 ansøgere 11.241 praktikanter Antallet af ansøgere er steget med ca. 10 %, mens antallet af praktikanter kun er steget med omkring 3 % * Til evalueringsmøderne stod der hhv. 12 % og 4 % som stigning i antallet af ansøgere og antallet af praktikanter. Vi er i mellemtiden blevet bedre til procentvis stigning hvilket har ændret tallene en smule…

Prioriteter 3,2 prioriteter i gennemsnit

Ikke i praktik

Den typiske Studiepraktikant Pige (63 %) 18-19 år (82 %) 3. g på stx (53 %) Vil søge ind på en lang videregående uddannelse (56 %) om 1-2 år (86,6 %)

Fordeling på Regioner Befolkningstal: 2008

Et danmarkskort over Studiepraktik http://studiepraktik.nu/dkkortvalg.cfm

Information om Studiepraktik Hvor har du hørt om Studiepraktik

Studiepraktik.nu-systemet Ved spidsbelastning -> kø på server Hvordan synes du det var at tilmelde sig et Studiepraktikforløb på www.studiepraktik.nu?

Forventninger til Studiepraktik Hvorfor deltog du i Studiepraktik

Udbytte af Studiepraktik Søger du ind på den uddannelse du har været i Studiepraktik på? Fordi den handler mere om planter end jeg havde troet Selvom mit studiepraktikophold var spændende, kunne jeg mærke, at det ikke var noget for mig. Inden \ Efter Ja Nej 2462 (83 %) 513 (17 %) 742 (37 %) 1280 (63 %)

Udbytte af Studiepraktik Studiepraktik gjorde mig klogere på mit uddannelsesvalg

Udbytte af Studiepraktik Har du fået et fagligt udbytte af Studiepraktikken?

Oplevelse af Studiepraktik Hvordan vurderer du den modtagelse du har fået på uddannelsen

Oplevelse af Studiepraktik Hvordan var dit samlede indtryk af praktikken?

Kommentarer Jeg kom for sent første dag - fordi det var så svært at finde. Så lidt mere Info der :) Syntes alt var givende. Ville dog gerne have oplevet forelæsninger med 1.års studerende i stedet for forelæsning kun for os praktikanter, så man virkelig fik et indblik i den daglige undervisning Syntes det var lidt kort, især den sidste dag hvor der bare blev lavet intet i to timer og så havde vi fri.

Kommentarer Kort sagt, bedste "overgangsforløb" jeg har været på i hele min studietid. Jeg er glad for at jeg fik prøvet at læse Samfundsfag, da jeg nu er bekræftet i, at det ikke er det jeg skal læse, men samtidig har jeg fundet ud af, at jeg gerne vil læse på universitetet Jeg er rigtig meget glad for de fede 3 dage som var virkelig godt organiseret og jeg fik så meget ud af det, at jeg har bestilt nogen af 1. semesters bøgerne allerede.

Kommentarer Jeg er meget positivt overrasket over stedet. Jeg kommer fra København og kom i praktik i Nykøbing Falster, hvor jeg aldrig ville have overvejet at studere. Men skolen var virkelig hyggelig, og jeg har lyst til at komme tilbage dertil. Jeg var også positivt overrasket over at niveauet i timerne ikke var meget sværere end det er. Jeg har været nervøs for om jeg ville kunne klare en videregående uddannelse, men det virker som om der er en rigtig god opstart på uddannelsen, som udvikler en undervejs så jeg nu er overbevist om at jeg vil kunne klare det, og det var rart at se at undervisningen ikke var så tør som jeg havde en ide om det var. Både studerende og lærere var super venlige og der var rart at være. Og så blev jeg klar over at der også er mulighed for at tage uddannelsen som e-learning-forløb - det var jeg ikke blevet klar over hvis ikke jeg havde været i studiepraktik, for så havde jeg aldrig kigget på skolen i Nykøbing Falster, som blandt andet udbyder et sådant forløb. Det er ikke muligt i København hvor jeg ellers automatisk ville søge ind. Yderligere var det rigtig gavnligt at høre om uddannelsen fra folk der selv er i gang - det er langt bedre end blot at læse sig til tingene på nettet. Og nemmere at stille spørgsmål til en studievejleder man sidder overfor, end først at skulle til at kontakte dem.

Evalueringen for jeres uddannelse Data er klar omkring start december: http://koordinering-af-studiepraktik.dk/koordinering-af-studiepraktik/evaluering/evaluering-2013/

Jeres input til Sekretariatet Studiepraktik.nu-systemet Information fra Sekretariatet Nye ideer/noget I mangler?

Jeres input til styregruppen Repræsentant for professionshøjskolerne:  Verner Becker, VIA University College Repræsentant for erhvervsakademierne:  Niels Egelund, rektor, Erhvervsakademi Kolding Repræsentant for universiteterne: Kirstine Juhl Kjems, SDU Charlotte Rohde, AAU Nicole Probst, KU Mette Rousøe, KU Anne Teglborg, AU Repræsentant for Studievalg: Martin Rovs Hansen, Studievalg Nordjylland http://koordinering-af-studiepraktik.dk/koordinering-af-studiepraktik/styregruppen/styregruppens-medlemmer/

Udveksling af erfaringer Praktikanter der ikke dukker op Antallet af praktikpladser Fremmøderegistrering Praktikprogrammer Transport, overnatning og Afterstudy Nye tiltag Andet