Forældredage i indskolingen Alt hvad du skal vide om Forældredage på Hellerup Skole Mini guide Praktiske oplysninger Tidspunkt: Datoer for forældredagene.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Trivsel - et fokusområde
Advertisements

I må endelig stille spørgsmål undervejs !!
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Informationsaften Aftenens program:
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
Den gode klasse Forældrenes rolle
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Skolereform ’14 - Gesten Skole (børnecenter)
Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Velkommen til Lagoni SFO
Profilskole Fyrtårn C ”Det hele barn” Fyrtårn A ”Fortsat høj faglighed”
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
BUDSKABER TIL FORÆLDRE:
BESØG VORES HJEMMESIDE JÆVNLIGT. GERNE HVER DAG - DOG MINDST ET PAR GANGE OM UGEN. Her finder du vigtige informationer om SFO Asgårds dagligdag. VIGTIGT.
Folkeskolereform 3 overordnede mål:
Dyssegårdsskolens kommende organisering
Informationsmøde, onsdag d. 14. maj kl – 18.00
Kontaktforældre - et vigtigt led mellem skole og forældre Kontaktforældrene er et vigtigt led mellem skole og forældre. Kontaktforældrene repræsenterer.
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Folkeskolereformen på Kirkebakkeskolen Anette Leonhard
Skolereformen på Søndersøskolen
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Program Velkomst og intro! Opdeling i arbejdsgrupper.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
2014. Skolen inddeles  Indskoling – 0.-3.kl med følgende lærer: Annette, Tina, Henriette, Julie, Lisbeth, Eigil, Hans-Jørgen, Andres, Louise, Janne og.
FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Videreudvikling af skolehjem samarbejde
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Januar Indledning Vi har i skolebestyrelsen udarbejdet et årshjul som viser de faste aktiviteter og emner, vi skal arbejde med i løbet af skoleåret.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
Folkeskolereformen på vores skole
Lagoni SFO Skoleåret 2014/2015.  Vi er et aktivt hus med nærværende voksne og vi vægter børnene har en god eftermiddag i samværet med deres kammerater.
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Folkeskolereform 2014.
Til etablering af science klubber Materialet kan give: Inspiration til opstart af science klub Indblik i andres erfaringer Bud på, hvilke overvejelser.
Fritidstilbuddene pr. 1/ Det betalte modul ( morgen, afslutning samt ferie) på alle ”ikke skoledage” v/ institutionsleder Erik Vadsager Det gratis.
INDSKRIVNINGSMØDE.
Idékatalog til Klasseforældrerådet
0.årgang 2012/ årgangs struktur - Hverdagen på 0.årgang.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
For førskolegruppens forældre
Udviklingen i Nalunnguarfiup Atuarfia Nalunnguarfiup Atuarfia Atuarfimmik inerisaaneq QANOQ ? SOOQ ? KIMUT ? KIKKUT ? Skoleudvikling HVORDAN? HVORFOR ?
Velkommen til forårs SFO på Hunderupskolen
Gentofte Kommune Skolestart Børnehaveklasse er obligatorisk Skolestart og barnets alder - Børn der fylder 6 eller 7 år i 2014 skal starte i børnehaveklasse.
AFTENENS PUNKTER Kontaktveje mellem skole og hjem Hvor kan forældre få indflydelse Forældremøder Temaforældremøder Skole-hjem samtaler Andet Debat.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Visionsdagen Hvad kom der ud af dagenHvad kom der ud af dagen Lærernes oplevelse af dagenLærernes oplevelse af dagen Det opfølgende arbejdeDet opfølgende.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Præsentation af forårs-sfo
Type Navn Aldersintegreret indskoling Hoptrup Marstrup Vilstrup.
Forældremøde 9. april.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Aftenens program: Velkomst v. Jacob Due Hansen Haderslev Elite v. Morten Nørby Poulsen Idrætsklasserne v.
Velkommen som forældre. Positivt indtryk  Mange oplysninger  Mange indledende indtryk  Mange ting at holde styr på  Anderledes skoledag de første.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
M ØDE OM VISIONSDAGEN D. 15. MAJ 2015 o Hvorfor har bestyrelsen taget dette initiativ o Hvad er rammerne omkring dagen o Hvad kan forældrene og hvad kan.
- Kom tættere på dit barns skolegang
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Præsentationens transcript:

Forældredage i indskolingen Alt hvad du skal vide om Forældredage på Hellerup Skole Mini guide Praktiske oplysninger Tidspunkt: Datoer for forældredagene står i hjemområdets årsplan, der udsendes i forbindelse med skolestart. Planlægning: På skoleårets første forældremøde informerer teamet om forældredagene og forældrene melder her ind, hvem der har mulighed for at bidrage på de respektive dage. Selve dagen: Forældredagen starter kl og slutter kl. 17 (fredag kl. 16). Der skal i løbet af dagen hele tiden minimum være 2 personer pr. klasse, indtil sidste elev er hentet. Information: Husk via Intra at oplyse klassens øvrige forældre om dagens program, og om hvem, der er kontaktperson(er) på dagen. Skolens telefonnummer er Der er kun et hjemområde ad gangen der har forældredag – dvs. de andre hjemområder er almindeligt bemandet. Mad & drikke: Hvis man skal ud af huset på dagen skal alle børn skal have madpakker og drikkevarer med i en turtaske– man kan altså ikke regne med, at eleven kan købe mad. Lad maden blive i tasken – så bliver den ikke glemt i køleskabet. Afslutning af dagen: Hjemområdet skal forlades pænt og rent. Stolene skal stables og der skal fejes – spørg evt. børnene, de kender proceduren  Afkrydsningslister: Børnene skal råbes op inden de evt. tager på tur el.lign. Husk afkrydsningslisten ved ture ud af huset. Blanke afkrydsningslister kan fås hos hjemområdets voksne. Buskort: Er der behov for bus/togkort kan I låne det i Solen hos skolens sekretærer. HUSK at reservere det i god tid. Uafhentede børn: Er der elever der ikke er afhentet ved skoledagens afslutning kontaktes barnets forældre, et andet indskolingsområde eller skolens ledelse.

Hvor mange forældredage er der og hvad hvis ingen forældre kan den dag? Der er 2 forældredage årligt i indskolingen. Hvis der ikke er nok forældre, der har mulighed for at deltage, er det skolens ansvar at finde en løsning. Ligeledes påhviler det skolen at tage hånd om særligt sårbare børn på forældredagen, f.eks. ved, at en medarbejder fra skolen tager sig af disse børn. De undervisningstimer, som ligger på forældredagen, får børnene af lærerne på et senere tidspunkt. Hvorfor er der forældredage på Hellerup Skole? På Hellerup Skole arbejder personale og forældre sammen om at skabe den bedste skole for eleverne. Hvad får børnene ud af dagen: De fleste børn elsker, når deres forældre tager aktivt del i deres skoleliv – f.eks. ved at deltage i forældredage. Dagene giver børnene en god og anderledes skoledag, og mulighed for at lære flere forældre godt at kende. Dette kan medvirke til at skabe et godt sammenhold i klassen. Hvad får forældrene ud af dagen: Forældrene får mulighed for at lære klassen bedre at kende og sammen med andre forældre at planlægge et spændende indhold. Dagen kan evt. deles op i to hold – et formiddagshold kl. 8-12, og et eftermiddagshold kl. 12 – 17 (hvis fredag 12 – 16). Hvad får personalet ud af dagen? 2 dage om året har skolens tre indskolingsteams mulighed for fælles refleksion og faglig fordybelse med fokus på den faglige og pædagogiske udvikling. Idébank til aktiviteter: Der lægges vægt på, at dagens indhold understøtter klassen fagligt og socialt. Dagen planlægges i samarbejde med klassens lærere og klassepædagogen. Som forælder kan man med fordel byde ind med gode ideer til ture, vise en eller flere arbejdspladser frem, arbejde med et emne som har ens store interesse eller med emner, hvor man har ”ekspertviden”. Forslag til ture kunne være Postmuseet (klassekassen kan evt. betale hvad det koster), Christiansborg med en snak om demokrati, Naturcenter Vestamager eller en tur til Ørestaden og se på ny arkitektur. Rigtig god fornøjelse