Introduktionsaften om eliteidrætsklasser på Provstegårdskolen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Advertisements

Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Hjalleseskolens Wall of Fame of Sport.
Målrettet og forsvarlig træning af børn og unge Ledertræf på tværs De gode idrætsoplevelse – engagerede forældrene på sidelinjen DBU´S bud -på involvering.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Når lærere samarbejder med forældre
Velkommen Børnefodbold Store Trænertræf Vejen 2012.
Ude af 10. klasse, og hva’ så? l
Elite Atletik Akademi EAA
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Falkonergårdens Gymnasium og HF
VELKOMMEN TIL FORÆLDREMØDE. REFORMENS MÅL ER: • AT GØRE FOLKESKOLEN ENDNU BEDRE OG UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, SOM DE KAN • AT HÆVE.
Velkommen til Hjortebroskolen
Træningstilbud i Vedbæk Tennisklub Vi håber at kunne byde dig velkommen til vores klub, og at du/I vil benytte et af vores mange træningstilbud Motionisttræning.
Ændringerne Understøttende undervisning Uge-struktur ??
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Workshop – Administration af en idrætslinje
Er du én af de ca efterskoleelever, der i år skal have forlænget sit efterskoleophold med en ekstra uge??....
Fjordbakkeskolen forældremøde
Handelsgymnasiet JTP Idrætslinjen
Velkommen til valgmøde
Introduktionsaften 10. klasse på Hjalleseskolen
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
1 Fastholdelse og fodbold Indhold: -”Farvel til fodbold” -”Årgang 1992 – hvad har de gang i?” -Erfaringer fra tidligere fastholdelsesprojekter.
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Folkeskolereformen2014.
2014. Skolen inddeles  Indskoling – 0.-3.kl med følgende lærer: Annette, Tina, Henriette, Julie, Lisbeth, Eigil, Hans-Jørgen, Andres, Louise, Janne og.
A-licens og A+ - HB Køges fremtid formes her
Alberte. Hvorfor Team Danmark på Falko? 4-årigt forløb Mulighed for fri til idræt Morgentræning Teori Rådgivning 3-årigt HF ny mulighed Katja.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Informationsmøde Velkomst ved Team Copenhagen
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Pressemeddelelse Sportscollege Lolland-Falster –
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Faglig fordybelse i indskolingen
Ændringer i forbindelse med reformen Med den nye reform indføres følgende ændringer af timefordelingen i udskolingen : Dansk i klasse får eleverne.
UU Odense Om at skabe fastholdelse gennem en organiseret mentorindsats i et større byområde.
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Studiepraktik Program:
Folkeskolereformen på vores skole
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Orienteringsaften på Byhøjskolen 24. januar 2012
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
GØR EN GOD SKOLE BEDRE! 1.Folkeskolen skal udfordre alle, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
SkolenSputnik Program SkolenSputniks historie
Relation mentee/mentee`s forældre/mentor – bud på, hvordan mentee og forældre involveres, så de spiller en aktiv rolle i relationen og selv opsøger mentor.
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Albani Cup Opstartsturnering for de bedste fynske fodboldklubber Fynsmesterskabet på tværs af ungdom, senior og oldboys.
Orienteringsaften på Byhøjskolen tirsdag den 2. februar 2015 kl. 17.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Læringsreformen Hvad er formålet med reformen? – Formålet er: – at alle elever skal blive så dygtige, som de kan blive – at mindske betydningen af den.
Lind Skole Version 2 FYRAFTENSMØDE MED FORÆLDRE D. 8. OG D. 9. JUNI 2015.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Eliteidræt i Odense Odense Kommunes Eiteidrætssekretariatet Foto: Erik Kempf Foto: Anders W. Bertelsen Foto: - eliteidrætskommune OSC.
Aftenens program: Velkomst v. Jacob Due Hansen Haderslev Elite v. Morten Nørby Poulsen Idrætsklasserne v.
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Velkommen til informationsmøde om Eliteidrætsklassen og Idrætslinjen på kommende 7. årgang Østre Skole januar 2016.
”I gamle dage gik man til fodbold og gymnastik for at være sammen med sine venner – det gør man ikke mere!” - Perspektiver på børne- og ungdomsidræt i.
Team Danmark-ordningen
Præsentationens transcript:

Introduktionsaften om eliteidrætsklasser på Provstegårdskolen

Program for introduktionsaften i eliteidrætsklasserne. 1. Velkomst Om Provstegårdskolen Om eliteidræt i Odense / v Michael Johansen Eliteidrætssekretariat i Odense Om eliteidrætsklasser: - lærernes oplevelse - elevernes oplevelse 5. Om optagelse ----------- lille pause 6. Tid til spørgsmål

Eliteidrætsklassen Det handler om træning, at være målrettet og udholdende. Det handler om at nå sine drømmes mål.

Om Provstegårdskolen Skolen skal være et være og lærested Udvikle elevernes selvværd Tro på egne og andres evner og muligheder

Om Provstegårdskolen . Provstegårdskolen er en faglig skole - stærke faglige traditioner. Vi har stor erfaring i at modtage elever, der kommer fra andre skoler. Vi vil forene skole og idræt for de unges skyld. Vi ved, at der er nogle som tror, at vi prioriterer skolefag lavere, når vi vælger en idrætsprofil. Men det er ikke tilfældet!

Eliteidræt i Odense Michael Johansen, Odense Kommunes Eliteidrætssekretariat

Om eliteidrætsklassen Ganske almindelig fagrække Ingen rabat! Et skema som er 6 positioner ringere end andre klassers! Et skema som 1 dag slutter kl. 13.30 Et skema som 1 dage slutter kl. 14.30 Et skema som 3 dage slutter kl. 15.15

Du er ved at skabe dig selv og din kommende ungdomsuddannelse! Du kan vælge imellem alle de ungdomsuddannelser du ønsker og har evner til. Idræt åbner for mange jobs f.eks. skolelærer, pædagog, ergoterapeut, fysioterapeut, politibetjent ….. …. og mange andre fag har også relationer til idræt. Dit idrætsengagement udvikler dig personligt.

Det særlige….. Din idrætsgren 4 timer - tirsdag og torsdag - morgentræning i klubben. Her er du sammen med elever fra 8-10 kl. (og måske ungdomsuddannelser) Almindelig idrætsundervisning på skolen - …..

Provstegård – sådan gør vi  Vi tilbyder en alsidig idrætsundervisning, indenfor de forskellige discipliner, med fokus på: Kondition Styrke og udholdenhed Koordination Bevægelighed/spændstighed Taktisk/teknisk forståelse Teori

Rammer Gymnastiksal Hal ”Min sport” Boksetræningslokale Svømmehal Atletikstadion

Erfaringer fra det sidste år… Forskellige elever, men med et fælles udgangspunkt. Fællesskab – god stemning Gensidig anerkendelse Ambitiøse unge Udfordringer fagligt samt sportsligt - stillingtagen Lektier – en nødvendighed, men tilpasses og differentieres. God kontakt til forældre (2 samtaler, 2 forældremøder) Ny skolekultur – at tilpasse sig

Elevers oplevelse Hvorfor idrætsklasse? Starten på skoleåret Intro-tur Klassefællesskabet Faglighed Tur til København Generelt

Optagelseskriterier Du dyrker idræt i en Odense-klub og/eller bor i Odense kommune. Du dyrker fodbold / håndbold / badminton / ishockey, volleyball. Du dyrker din idræt på et niveau, der svarer til den regionale eller den nationale elite i din årgang. Du får et forventet samlet ugentlig træningsomfang på mindst 10 timer (skoleregi + klub-/kraftcenterregi). Din ansøgning underbygges ved at dine forældre, afleverende skole, klub /træner underskriver ansøgningsskemaet. Dels som et udtryk for at disse støtter din ansøgning, men også som et udtryk for dine kvalifikationer. Optagelse til eliteidrætsklassen afgøres af optagelsesudvalget. Der er 70 pladser (22 x 2 i 8. kl. og 26 i 9. kl.) (Eliteidrætssekretariatet, Provstegårdskolen og Hjalleseskolen), dog så der ved ligestilling optages elever bosiddende i Odense Kommune forud for elever bosiddende i andre kommuner.

Definition af regional eller national elite. Prioriteret rækkefølge: 1. Kategori Du er på et landshold – eller bruttotrup. Elever fra Odense Kommune først – herefter andre. 2. Kategori Du er på et unionshold. Elever fra Odense Kommune først – herefter andre. 3. Kategori Du spiller på højeste nationale niveau. - liga- eller divisionshold Elever fra Odense Kommune først – herefter andre 4. Kategori Du spiller på højeste regionale niveau - mesterrækker Elever fra Odense Kommune først – herefter andre

Der fyldes op indenfor hver kategori - først Odense elever. - så elever fra andre kommuner Derefter fyldes op fra næste kategori efter samme model.

Eller din klub arrangerer din morgentræning sammen med dig!! Morgentræning pt. Håndbold – Odense Idrætshal: Hans Jørn Lassen, HC Odense Volleyball - Hjalleseskolen: Kaj Jeppesen, træner for Marienlyst eliteherrehold Badminton – OBK-hallen: Lennart Engler, Ligatræner i OBK Ishockey – Odense Isstadion: Anders Holst, Ungdomskonsulent OIK Atletik – Odense Atletikstadion/Odense Idrætshal: Susanne Hedeager, Sportsdirektør og Kraftcentertræner i Odense Atletik Fodbold: OB herre (Ådalen) – Uffe Pedersen, Talentchef OB, m.fl. OB kvinde (Ådalen) – Jesper Eriksen, træner for 3 F-Liga FC Fyn (v/ B1909) – Allan Jensen, talentchef FC Fyn Næsby BK (Næsby) – Henrik Lehm, træner for Næsby BK Rest-gruppe (på Hjalleseskolen): Erling Thomsen – U19 træner FC Fyn - tidl. U21 landstræner og Rene Lindharth – U17-træner i Næsby Eller din klub arrangerer din morgentræning sammen med dig!!

Muligheder for individuelle aftaler - hvis du og din klub kan anvise, hvordan du kan træne 2 gange om ugen ekstra

Principper for morgentræning Det er som udgangspunkt obligatorisk at morgentræne, hvis man går i en Eliteidrætsklasse. Morgentræningen foregår primært i elevens idrætsklub - som har ansvaret for at der laves morgentræningstilbud. Er der ikke morgentræningstilbud i klubregi er det elevens og klubbens ansvar, at lave alternativt morgentræningsprogram (f.eks. styrke- og basistræning o.l.). Klubbens "morgentræner" skal føre fremmøde-statistik. Der skal være tæt dialog mellem skole og "morgen-træner" f.eks. om aflysninger, terminsprøver, særskemaer, o.l. både i skole- og klubregi. Elev og klub er ansvarlige for transport i forbindelse med morgentræning Bliver eleven "klub-løs" eller stopper med sin idræt, bliver eleven så vidt muligt i Eliteidrætsklassen med mindre eleven selv beder om, at blive flyttet (f.eks. tilbage til sin gamle klasse/skole) - morgentræning er ikke obligatorisk for denne gruppe elever.