Til logbogTil SatteliteEye Is og klima Sammenhæng mellem havis og lokalt klima? NV-øvelse i naturgeografi med Philip Jakobsen 2007.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jordens bane om solen Fortæl om jordens bane – hvilken form har den, hvor stor er den, hvor lang tid tager det jorden at gennemløbe den? Jordens bane er.
Advertisements

Søkortet, bredde- og længdegrader, positioner
Jorden, Månen, Solen Jorden, Månen, Solen Den nære astronomi.
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
TPG handleplans-skema
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Vejret i Danmark - En oversigt.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Vand 2 Nedbør.
Løntermometer° Vedligehold dit lønsystem. Løntermometeret Mange virksomheder oplever, at et ellers godt lønsystem efter nogle år ikke længere har den.
...
Klima.
Scientific Investigation
Globale økosystemer.
Fra faglig rapport til akademisk opgave Et didaktisk redskab.
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
Udlægning af en ny cache
Geovidenskab A i praksis - i teorien
Jorden, en eklipse Jorden betragtes som rund, men er faktisk en smule fladtrykt ved polerne og er derfor eklipseformet. Fladtrykningen skyldes jordens.
Fremtidens klimaudfordringer –er jorden ved at smelte
Fremtidens klimaudfordringer –er jorden ved at få hedeslag
Misvisning og deviation
AT-1 - efterspil 2013.
Deltag i konkurrencen om at blive regionens mest succesfulde eller modigste initiativ på Center for Telemedicins konference den 11/ Beskriv jeres.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Sprog/billeder på Internettet
Geografi C Vejr og Klima, time 3.
Atmosfæren.
Merlivs seminar 27. August 2008
Kort, satellitbilleder og GIS - 1
GPS i undervisningen inspiration.
Vand Problemformulering: Hvordan opfører vand sig?
Vind og vejr - klima Klimaet er et gennemsnit af temperatur, vind og nedbør målt over 30 år.
Kort, satellitbilleder og GIS - 1
Stedlinje er en linje på jorden hvorpå skibet befinder sig.
Lektion 3 – Kompasretninger og kompasset
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
Har klimaet ændret sig?. Har klimaet ændret sig? Jordens temperatur er steget: Temperaturstigning fra slutningen af 1800-tallet til 2005: 0,75 °C Temperaturstigning.
Af Katrine Gottlieb.
Klimaændringer – kort version
Fysik B : Omfang 5 timer pr. uge
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Vejlederens kommunikation
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
Karl Tomms Spørgsmålstyper Coaching øvelse Frokost
1. Lektion: Det politiske system
Fra vejledning til biologi c
Den sidste vinter-eftermiddag. Det var en vintereftermiddag. Der var helt hvidt. Der var is på søen og sneen faldt.
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
3.lektion: Magt og indflydelse
Objektorienteret Netværkskommunikation Præsentation 28: Eksamen.
Øvelser Samlet rapport.
Øvelser Usability Metoder. I dag Evaluering af opgaver.  Aflevering.  Strukturen – (se senere). Aftenens øvelse: Usability plan.
Geografisk Information
Kjeld Svidt  Institut for Byggeri og Anlæg  Aalborg Universitet IT i Byggeriet Semester kursusgang Projektweb og html (fortsat) Kjeld Svidt.
IT i Byggeriet Semester kursusgang Projektweb og html (fortsat) Kjeld Svidt Kjeld Svidt  Institut for Bygningsteknik  Aalborg.
En Bæredygtighed Fremtid mobiltelefonen
Sprogbaseret læring i naturfag Kursus i Greve Anette Vestergaard Nielsen.
Galileo Galilei Fysiker..
Klimaændringer – af Otto Leholt – Jan 2007 Klimaændringer Naturlige og menneskeskabte Præsentationen kan ses på
Klimatologi (2/3) Vejledning til klimaklassifikation og klimaanalyse opgaven mv ligger på
Cesilie, Mia, Emilie, Anna Marie og Patrick
Polarklima.
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Polarklimaet.
Vejr, vind og luft.. Hvordan opstår vejret? Hvor kommer vinden fra?
Klimaforandringer naturlige og menneskeskabte.
TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN!
Bestemmelse af afvandingstilstand ud fra temperaturmålinger
Nyhedsbrev 2 Fælles side om Syddjurs Kommunes implementering af Aula -
Præsentationens transcript:

Til logbogTil SatteliteEye Is og klima Sammenhæng mellem havis og lokalt klima? NV-øvelse i naturgeografi med Philip Jakobsen 2007

Til logbogTil SatteliteEye Den nedenstående figur viser ændringen i middeltemperaturen i grader ved Grímsey (på land). Læg specielt mærke til sommeren 1993 som var op til 3 grader lavere end normalt for årstiden. Hvordan kan dette forklares?.... Professor Steingrimur Jonsson var den førte til at foreslå en mulig forbindelse mellem den lokale udbredelse af havis og ændringerne i temperaturerne på Grimsey. Spørgsmålet er om han havde ret ….. Det bliver jeres opgave at undersøge dette – I får hjælp på de næste sider…

Til logbogTil SatteliteEye

Til logbogTil SatteliteEye Undersøg professor Steingrimurs hypotese:  Steingrimurs hypotese: Der er en sammenhæng mellem den lokale havisudbredelse og ændringer i lufttemperaturen på Grimsey.  Øvelsen skal afrapporteres skriftligt! - så tag notater. I skal beskrive processen. Dvs. I skal beskrive jeres forskellige arbejdshypoteser samt hvorledes i undersøger disse. Endelig skal I forsøge at konkludere på spørgsmålet.

Til logbogTil SatteliteEye  Benyt Google Earth til at finde Grimsey.  Undersøg havtemperaturer:  Benyt temaet ”Havtemperatur” (SST) fra Sattelite Eye til at undersøge havtemperaturerne i området.  Se evt.:  Undersøg ændringer i havisen:   Bemærk det er ikke sikkert at i kommer frem til at havisen kan forklare det!  Øvrige relevante oplysninger kan findes på nettet eller fås af mig!

Til logbogTil SatteliteEye  Ved at benytte nedenstående link skal I beskrive årstidsvariationen i havisens udbredelse. Find eks. ud af hvilken måned der er mest havis? (Bemærk det kan være en god ide at have et atlas ved hånden)  Sammenhold isens maksimale udbredelse med temaet for ”havtemperatur” (SST) på SatelliteEye- hjemmesiden. Er der et sammenfald? Forklar i givet fald hvorfor/hvorfor ikke?

Til logbogTil SatteliteEye

Til logbogTil SatteliteEye

Til logbogTil SatteliteEye Vurder med baggrund i nedenstående figur om den kolde sommer i 1993 var unormal.

Til logbogTil SatteliteEye Om figuren: farverne angiver størrelsen af solinstrålingen. Y aksen angiver breddegraden, med ækvator i midten ved 0 grader. I Danmark befinder vi os ved +56 o N – altså oppe i den øverste del af figuren. X-aksen markerer tiden i dage og viser et helt års forløb fra nul til 365 dage. Bemærk 0 er ikke nødvendigvis 1.januar. Spørgsmål: • Kan I se hvornår der er sommer og vinter på den nordlige henholdsvis sydlige halvkugle? •Hvor på Jorden finder man den største middelsolindstråling? Hvordan kan dette være? Hint. Middelsolinstråling betyder at det er indstrålingen midlet over døgnets 24 timer.