Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Polarklima.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Polarklima."— Præsentationens transcript:

1 Polarklima

2 Temperaturer Man kan kende polarklimaet på, at der i den varmeste måned er under +10 grader i gennemsnittet. Luften er kold i de polare egne, den kan kun indeholde små mængder vanddamp. Fordi det er så kold er fordampningen ikke så stor, derfor regner og sner det ikke ret meget. Gennemsnittet på årets temperatur er under 0 grader.

3 Nat og dag I store dele af det polare område opstår der midnatssol og middagsmørke. Middagsmørke kommer når solen ikke stiger op over horisonten i en periode, der kan vare op til flere måneder. Midnatssol er det modsatte og kommer når solen hele tiden er over horisonten. Jo tættere på polerne man kommer, jo længere vare perioderne med midnatssol og middagsmørke.

4 Permafrost og tundra Selvom der er frostfrie perioder vil jorden i områder med polarklima være bund frossen. Det er kun de øverste lag jord der tør op. Længere er jordlagene hele tiden frosset til. Det kaldes permafrost. På de landområder med permafrost er der et særligt plantedække, der kaldes for tundra. Tundra findes på den nordlige halvkugle. Det består af små buske, laver, mosser og græsser. Der er tit sumpe og moser i tundra områderne, fordi at vandet ikke kan trænge ned i den frosne jord.


Download ppt "Polarklima."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google