Drømmescenarie – om 2 til 3 år

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
Advertisements

NGG-INFO 1.
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Forældreorientering Skolereformen.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Fremmedsprog og it Bente Meyer, Aalborg Universitet, København,
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
HVORFOR GÅ I 10. klasse? For at blive afklaret med hensyn til valg af ungdomsuddannelse For at blive helt klar til fx en erhvervsuddannelse eller gymnasiet.
Et væksthus for børn og voksne
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Folkeskole-reformen August 2014.
International linje en forsøgsordning Hvem er vi? Hvad er det vi kan / vil / skal Internationalt læringsmiljø / flersproget tilgang Fokus den internationale.
V ELKOMMEN TIL ÅRSMØDE Kollerup Skole Tirsdag d. 11. juni 2013.
Information om den ændrede skoledag Komme- og gåtider m.m. for elever Juni 2014.
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
Skolereformen Overordnede mål:
Reformmesse på Sofiendalskolen
International Linje.
Skolereform august 2014………………
Skolebestyrelsens bud på "Fremtidens skole " på Lemtorpskolen 10
ETwinning VEJEN TIL EUROPÆISK SAMARBEJDE L Kodal SkoleIntra Kolding den
Skolereformen kort fortalt - reformens mål
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
ETwinning GRÆNSEOVERSKRIDENDE DATING sådan og derfor Den lovmæssige baggrund for internationalisering i skolen SkoleIntra Kolding
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Vestre Skole og Åløkkeskolen 2014
Folkeskolereformen - generel information
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Tre klare nationale mål
Ungdomsudvekslinger med ”Aktive unge”
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
NGG-INFO.
Folkeskolereformen - et overblik. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal.
Folkeskolereform Version 1.0
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Folkeskolereform på Sortedamskolen
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Faglig fordybelse i indskolingen
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Internationalisering i Kolding Kommunes skolevæsen Et eksempel fra Vejstrup og Hejls Skoler – nu sammenlagt til Sjølund-Hejls Skole.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
GØR EN GOD SKOLE BEDRE! 1.Folkeskolen skal udfordre alle, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i.
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
- Et forsøgsprogram for folkeskolen
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
ETwinning VEJEN TIL EUROPÆISK SAMARBEJDE L Kodal SkoleIntra Kolding den
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
INTERNATIONAL STRATEGI FOR RANDERSGADES SKOLE KØBENHAVNS KOMMUNES INTERNATIONALE PROFILSKOLE V. INTERNATIONAL KOORDINATOR, SIMON ASTRUP
10. klasse. Faglighed Uddannelses vejledning Oplevelser.
Velkommen til alle nye og kendte elever og forældre.
FIRST® LEGO® LEAGUE 2015 OPLÆGSHOLDER, DATO. Siden starten i 2000 har FIRST Scandinavia haft som formål at give børn og unge gode lærings- og udviklingsmuligheder.
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Velkommen til introduktionsmøde
Tilskud til uddannelsessamarbejde i Norden og Baltikum
Præsentationens transcript:

Drømmescenarie – om 2 til 3 år Ulstrup Skole er anerkendt som skolen, hvor elever på alle trin udfordres i undervisningen ved sammensmeltning af traditionelle fag og nye teknologier og derved opnår nye succesoplevelser. Fundamentet for succesoplevelser er gode sociale kompetencer. Ulstrup Skole vil aktivt arbejde sammen med forældre og elever for at skolens ordensregler danner som grundlag for dagligdagen i skolen. ”Ro i klassen” er en naturlig adfærd. Ulstrup Skole vil løbende søge de bedste erfaringer fra andre skoler og sammenligne egne indsatser og resultater. Ulstrup Skole vil, at Alle elever får grundlæggende kompetencer i It. Multimediet værkstedet tilbyder alle elever en udfordrende opgave, hvor fokus er at kende til produktion af medier frem til brug. Eleverne skal skabe en skoleavis og skolevideo, udenlandske skoler indgår som interview-partner til artikler, f.x. deltager i JyllandsPostens program – ”lav en avis”, musikproduktion, hjemmesider etc. Alle elever har været igennem flere trin af Lego Mindstorm undervisningen. Lego Mindstorms skal bruges som en aktiv ingrediens i den daglige undervisning. Ulstrup Skole er en aktiv deltager i Lego Mindstorms League. For 8. og 9. klasse indgår praktikophold i robotafdelinger på de større danske virksomheder i omegnen. Deltagelse i samarbejde og konkurrencer på forskellige fagområder indgår som del af undervisningen. Fremmedsprog skal styrkes og indgå fra mellemtrinet: Udvekslingsophold skal bruges aktivt og alle elever på ”Cambridge Engelsk” skal som minimum have været på et udvekslingsophold ved udgangen af 9. klasse. De, som gerne vil fordybe sig i matematik, naturfag eller musik/bevægelse tilbydes undervisning med ekstraudfordringer fra mellemtrinet og i udskolingen. Igennem et aktivt og forpligtigende samarbejde med institutioner og organisationer i Ulstrup gives alle elever mulighed for at prøve kræfter med idræt, sport og musik.

Drømmescenarie – om 2 til 3 år Hvad opnår Ulstrup Skole herigennem? Alle elever vil blive udfordret og opleve nye og inspirerende fag. Eleverne i mellemtrinet tilbydes en række kompetencer, der stiller dem bedre i udskolingen og i valget af ungdomsuddannelser Flere elever vil se en spændende tid i 8. og 9. klasse med mange udfordringer gennem kontakten til erhvervslivet og udenlandske skoler.

Handling bag ord Handling Mål Ulstrup Skole er anerkendt som skolen, hvor elever på alle trin udfordres i undervisningen ved sammensmeltning af traditionelle fag og nye teknologier og derved opnår nye succesoplevelser Strategi-planen Fundamentet for succesoplevelser er gode sociale kompetencer. Ulstrup Skole vil aktivt arbejde sammen med forældre og elever for at skolens ordensregler danner som grundlag for dagligdagen i skolen. ”Ro i klassen” er en naturlig adfærd. ”stabiliser hverdag”, ”Pædagogiske rammer”, Skole-hjem samarbejde”, ”Evalueringskultur” Ulstrup Skole vil løbende søge de bedste erfaringer fra andre skoler og sammenligne egne indsatser og resultater. ”Evalueringskultur” Alle elever får grundlæggende kompetencer i It. ”IT – Kompetencekurser” Multimediet værkstedet tilbyder alle elever en udfordrende opgave, hvor fokus er at kende til produktion af medier frem for brug ”IT-Multimedieværksted”, ”Pædagogiske rammer” Lego Mindstorms skal bruges som en aktiv ingrediens i den daglige undervisning. ”IT-Robotværksted”, ”Pædagogiske rammer” Deltagelse i samarbejde og konkurrencer på forskellige fagområder indgår som del af undervisningen ”IT-mulitmedieværksted”, IT-Robotværksted”, … Fremmedsprog skal styrkes og indgå fra mellemtrinet: Udvekslingsophold skal bruges aktivt og alle elever på ”power tysk”, ”Cambridge Engelsk” skal som minimum have været på et udvekslingsophold pr. sprog ved udgangen af 9. klasse ”Udvidede tilbud: Tysk og Cambridge Engelsk De, som gerne vil fordybe sig i matematik, naturfag eller musik/bevægelse tilbydes undervisning med ekstraudfordringer fra mellemtrinet og i udskolingen Differentieret undervisning for ”Nørder”, Matematik Igennem et aktivt og forpligtigende samarbejde med institutioner og organisationer i Ulstrup gives alle elever mulighed for at prøve kræfter med idræt, sport og musik ”Samarbejde med andre organisationer”

Hvor skal Ulstrup Skole hen IT mæssigt Hvor skal Ulstrup Skole hen IT mæssigt? Det eneste der er sikkert er, at udviklingen ikke stopper men bare kører hurtigere og hurtigere ”Skolen har ikke de store traditioner mht. IT i undervisningen” Stil høje mål til brugen af IT Hvor skal skolen sætte ind med IT i undervisningen – starter det i første klasse ? Kan vi opfylde ønsker for alle børn og forældre? Hvad forventer forældrene ? Fra ingen interesse til stor brug af IT i alle fag Krav fra lærerne om videre uddannelse ? Massivt krav – behov for superbrugere og ildsjæle Ansættelseskriterier – stort IT kendskab ? IT budgetter i fremtiden – altså om 2-3 år Kan skolen selv finansiere dette ?

Fremtidens media børn Der skal sættes mål for den faglige anvendelse af IT i undervisningen – minimums krav per årgang den pædagogiske brug af IT i indlæringssituationen en ”god IT kultur” blandt elever og lærere de tekniske kompetencer som eleverne skal have for at kunne anvende IT fagligt det tekniske fundament (bl.a. spørgsmålet om hvorfor det kun er Microsoft, der anvendes. Der burde måske også være et klassesæt med MAC’s og andet Apple-udstyr) Det er en rejse vi skal ud på og målet flytter sig hele tiden – nye teknologier og måder at bruge dem på som vi ikke engang kender dem i dag – grænserne flyttes hele tiden og det er den virkelighed, som skolen nødvendigvis må følge

Konkrete aktiviteter 2009-10 Donation af 50 bærbare computere og yderligere indkøb af 40 stk Brugen af Lego Mindstorms Valgfag i 8 og 9 klasse Lego Mindstorms uger i udvalgte flexuger Lego Mindstorms integreres i de forskellige fag allerede fra 2. klasse Deltagelse i First Lego League (konkurrence imod andre skoler) Opsætning af trådløst netværk inden August 2010

International orientering Hvorfor Det sprogpolitiske mål i EU — og dermed også i Danmark — er modersmålet + mindst 2 fremmedsprog Øge sproglig selvtillid Samfundets generelle internationalisering Multi-kulturel forståelse øges gennem sproglig forståelse Danmark er en lille spiller i forhold til de store sprogområder Hvad skal der gøres Tidlig brug af 2 fremmedsprog Samkvem med skoler i andre lande Give de, som vil sprog bedre muligheder Styrke de sprogligt svage Nye sproglige indsatser Tysk fra 6. klasse (valgfag) Cambrigde engelsk 8-9 klasse Differentieret undervisning i udskolingen Projekter med skoler i andre lande Flexuger med internationalt indhold

Nye sproglige indsatser Støttes af International koordinator på skolen Søge EU projekter Venne-skoler i Tyskland Video-konference Sprogophold