Trivsel - et fokusområde

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Forældredage i indskolingen Alt hvad du skal vide om Forældredage på Hellerup Skole Mini guide Praktiske oplysninger Tidspunkt: Datoer for forældredagene.
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Ørestad Skoles værdier
Er det ikke noget i klassen?
LÆSNING på Ahlmann - Skolen
Informationsaften Aftenens program:
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
Trivselsgrupper for forældre
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars
Folkeskole-reformen August 2014.
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Profilskole Fyrtårn C ”Det hele barn” Fyrtårn A ”Fortsat høj faglighed”
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Forældremøde X årgang.
Forældremøder på Kalbyris
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
BUDSKABER TIL FORÆLDRE:
Det gode klasserådsarbejde
Kontaktforældre - et vigtigt led mellem skole og forældre Kontaktforældrene er et vigtigt led mellem skole og forældre. Kontaktforældrene repræsenterer.
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Forældremøder på Kalbyris
Tilfredshedsundersøgelse
Lindegårdsskolens forældre samarbejde Forslag til Skolebestyrelsen den 11. oktober 2006 den 11. oktober 2006.
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
- Hvad kan I forvente som forældre?
Trivselsaften for 0.A Børn mobber ikke deres forældres venners børn.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Mobning er: Man bliver mobbet, når andre børn bliver ved med at drille en, og man synes, det ikke er sjovt.
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Folkeskolereform 2014.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kontaktforældre Program
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
INDSKRIVNINGSMØDE.
På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod.
Fra barneliv til elevliv impulsivt normforvirret egocentrisk ”snakkende” målrettet normsikkert arbejdsmoral lyttende socialt forpligtet interesse for.
Idékatalog til Klasseforældrerådet
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
BØRNEHAVEKLASSESTART 2010 Skovshoved Skole en verden af liv.
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 11. november 2014
AFTENENS PUNKTER Kontaktveje mellem skole og hjem Hvor kan forældre få indflydelse Forældremøder Temaforældremøder Skole-hjem samtaler Andet Debat.
Bakke og By Sommerfest i Mosen Kære forældre og børn I inviteres hermed til sommerfest i Mosen onsdag d kl ca. Vi glæder os til at se.
AKT på Dybbøl Skolen.
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2008.
Skolebestyrelsens årsberetning Skolebestyrelsens opgaver Skolebestyrelsen fastsætter principper for skolens virksomhed, herunder om –undervisningens.
Forældrerådet - En spændende opgave. Forældrerådets opbygning 4 forældre fra klassen -Man sidder 2 år af gangen, med 1 års overlap. -Målet er at alle.
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Hvad er en trivselsgruppe ?  3-5 forældregrupper, som er sammensat af lærerteamet  Trivselsgrupperne forsøges blandet ifht. sociale kompetencer  Det.
Fleksible fællesskaber
Åbent hus Skolens navn Dato.
Pjece til forældre - parat til skole Skolestart august 2017
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Inspirationsworkshop med fokus på
Præsentationens transcript:

Trivsel - et fokusområde God trivsel er en forudsætning for, at vores børn får en god skolegang Gårslev Skole og skolebestyrelsen arbejder fortløbende med trivsel Denne folder handler om, hvad vi som forældre kan gøre, for at styrke trivslen på skolen og i de enkelte klasser

Mål! Vi ønsker børn, som er glade og veltilpasse både før, i løbet af og efter skoledagen. ... mobning minimeres bl.a. ved at forældrene lærer hinanden bedre at kende!

har vi i hver klasse på skolen Trivselsgrupper! Med opstart i sept. 2009 har vi i hver klasse på skolen 3 trivselsgrupper Alle forældrepar inddeles i 3 grupper pr. klasse. Grupperne dannes på skoleårets første forældremøde. Hver gruppe har en tovholder/kontakt til klasselæreren.

Trivselsgrupper! Hver gruppe tager selv initiativ til samling/møde så ofte, der er behov og lyst. Hver gruppe afholder en aktivitet for alle klassens børn og/eller forældre årligt (Så det er i alt 3 arr. årligt pr. klasse). Første aktivitet afholdes inden efterårsferien. Man hjælper hinanden, så alle børn har mulighed for at komme med til aktiviteten. Datoer meldes ud tidligt på skoleåret (Aktiviteterne lægges gerne på forskellige ugedage). Klasselæreren får timer til at deltage i 1 aktivitet årligt. Trivselsgrupper roterer årligt, så alle skaber nye relationer.

Trivselsgrupper! Forslag til aktiviteter: Fisketur Cykeltur Sove på skolen Tur til skov eller strand Legeland, legeparker, Søndermarkskoven Aften arr. med spisning (tagselvbuffet) Weekendtur Postløb i skoven eller på skolen Svømmehallen Rundbold med medbragt madkurv Og mange flere…

Legegrupper! Vi har legegrupper i 0 – 3 klassetrin Formålet er, at børnene får leget sammen og indgår i dagligdagen hos den, som lægger hus til. Der skal ikke arrangeres nogen aktivitet for børnene. Alle børn i klassen inddeles i legegrupper med 4-5 børn i hver gruppe. Hvert barn får besøg af legegruppen en gang årligt. Forældrene aftaler indbyrdes hvor, hvornår og hvor længe gruppen skal samles. Man hjælper hinanden og inviterer de børn med, som ikke selv har mulighed for at invitere gruppen hjem. Grupperne roterer hvert år. Vi håber alle familier vil være med, men ordningen er frivillig.

Madgrupper! Vi har madgrupper i 4 – 6 klassetrin Formålet er, at børnene er sammen. De laver mad sammen og spiser sammen bagefter. Alle børn i klassen inddeles i grupper med 4-5 børn i hver gruppe. Hvert barn får besøg af madgruppen en gang årligt. Forældrene aftaler indbyrdes, hvornår gruppen skal samles, hvor og hvor længe. Man hjælper hinanden og inviterer de børn med, som ikke selv har mulighed for at invitere gruppen hjem. Grupperne roterer hvert år. Vi håber alle familier vil være med, men ordningen er frivillig. Det aftales indbyrdes i klassen, om man vil holde madgruppe oftere end foreslået. .

Fordele! Aktiviteter på tværs af vanlige venskaber skaber relationer og fremmer trivsel for både børn og voksne i hele klassen. Ved at vi viser rummelighed overfor de øvrige børn og voksne i klassen, har det en afsmittende virkning på vores børn. Positive relationer på tværs af kønnene gør det legalt at lege med en af det andet køn. Alle forældre får et medansvar for klassens trivsel og skaber selv nye relationer. Alle børn gives mulighed for at deltage, også de børn hvor forældrene ikke deltager.

Forudsætning! For at trivselsgrupperne, legegrupperne og madgrupperne kan blive vellykkede og udviklende for børnenes trivsel, forudsætter det, at forældrene deltager og bidrager. Vi håber alle familier vil være med - men ordningen er frivillig.

Vi har fokus på alles trivsel Skolens Elever – Personale – Forældre

Spørgsmål? Har du spørgsmål til emnet? Kontakt os gerne  Find os på skolens hjemmeside Venlig hilsen Skolebestyrelsen Gårslev skole

Gårslev skoles Antimobbe-strategi findes på skolens hjemmeside Gårslev Skole har en Antimobbe-strategi, hvori der indgår en handleplan i tilfælde af mobning Gårslev skoles Antimobbe-strategi findes på skolens hjemmeside www.gaarslevskole.dk