Oplæg specialuddannelse i borgernær sygepleje

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

Rullende indskoling på Skovbyskolen.
Fortolkning af AMO reformen
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Hjemmeopgaven i arbejdsmiljøuddannelsen
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Job & Uddannelse i Øresundsregionen
Klinisk sygeplejespecialist med en ph.d. i bagagen
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Sygeplejeruddannelsen
Vi kjhh Samspil mellem forskning og praksis? Hvordan? Problematiseren og stillen spørgsmål, hvor ikke jeg har alle svarene! Ved sygeplejeforsker ansat.
Organisering af uddannelsesopgaven
Inklusion i teori og praksis Inddragelse af studerende i FoU projekter
INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET Den internationale forskning Om strategier, der styrker relationen mellem teori og praksis i professionsbacheloruddannelser.
Projektorganisering – hvordan og hvorfor? Hvad har vi lært?
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
BRO Kompetenceudvikling Brugerinddragelse, Relationelle kompetencer og Overgange Winnie Lund BRO Nord Navn (Sidehoved/fod)
Implementering af akutuddannelsen i klinisk praksis
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Grafik og illustrationer placeres efter hjælpelinjer Praktik er uddannelse De delegerede mener, at praktikperioden er en del af de studerendes uddannelse.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Højskolen for Efter-og Videreuddannelse Interprofessionel Læring og Samarbejde 10. november 2013Chefkonsulent Kirsten Willemoes Knudsen 1.
Social- og sundhedsuddannelsen - et kvalitetsløft til velfærdsområdet Kjeld Martinussen Vicesundhedsdirektør, Region Midtjylland.
Introduktion til opgaveskrivning
Lederseminar 2014 Varde Kommune
1 Marianne Tewes, Hjertecentret Implementering af en klinisk retningslinje – effekt af et uddannelses- & træningsforløb for erfarne sygeplejersker Dokumentationskonference.
BrittL Lind Myrup, UKK, nefrologisk afdeling Sygeplejesymposiet 2010 Nefrologisk efteruddannelse – et regionalt samarbejde Hvordan ser vi et udbytte i.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. VELKOMMEN TEMADAG DEN 20 FEBRUAR. GOD KVALITET.
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Et regionalt perspektiv på Strategi for Velfærdsuddannelserne 1. næstformand i regionsrådet Bente Nielsen Temadag og workshop:
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Sygeplejerskeuddannelsen på nettet B aggrund/idé L æringssyn & værdier S tudie-og undervisningsformer O rdinær – fjernstudie K ommunikationsplatform E.
Univeristy College Syddanmark, 23. marts 2015 – set fra evaluators perspektiv Dorthe Carlsen. Odense,
Teori-praksis i sygeplejerskeuddannelsen
National strategi sammen med KL, Danske Regioner og Rektorkollegiet fordi: −Der er ubalance mellem den arbejdskraft, der er til rådighed, og arbejdsmarkedets.
IKV konsulentseminar 11. juni 2014 Hedensted. Strategi Job og uddannelse → klare sig selv Borgeren ser sig først og fremmest som sit eget ansvar at have.
Ny regering, nye tider – dag 1
KL´s visioner for kroniske patienter
Bg · Udvikling af MUS 2. Netværksmøde 3. Sept
Fælles fagligt fundament ”nye briller i det pædagogiske arbejde
Fremtidens Socialpsykiatri – i andre klæder!
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
De syv skolehistorier- hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi? Hvis integreret vejledning er svaret, hvad er så spørgsmålet? Integreret vejledning:
Spændingsfelt Sygepleje, klinisk lederskab og ulighed i sundhed
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Introduktion til SPV-kursus
VELKOMMEN Stort fællesmøde for Almen Praksis på Fyn Tirsdag den 31
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Introduktion til kursus for erfarne sygeplejersker
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Praktik. Censorformand: Niels Tange Lokaler: Århus: D2.02 Kbh: K5.18
Bydækkende netværk for kliniske vejledere
Flipped Classroom i butiksøkonomi Kim Skaaning, Lektor
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Inspirationsworkshop med fokus på
Specialuddannelse i borgernær sygepleje - proces og indhold
Det udvidede praksissamarbejde i Helsingør
Ældre i et sundhedsvæsen - set fra almen praksis
Vejledning i forflytning
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Oplæg specialuddannelse i borgernær sygepleje 26.3.2019 For fagligt selskab for ledende sygeplejersker i KL

Disponering Esbjerg Kommunes strategi også set i forhold til uddannelsen. Kursisternes perspektiv. Nye krav til os. Planlægningsmæssig udfordring. Uddannelsesaftale. Hvad ser vi allerede nu af ændringer.

Esbjergs kommunes strategi

Vision for specialeuddannelsen At alle sygeplejersker på sigt får uddannelsen for at ruste os til fremtiden.

Udvikling af sygeplejen Styrkelse af samarbejdet med sygehus og særligt almen praksis. Indsigt i hinandens rammer og kompetencer til at løse den fælles opgave. Forståelse for de problemer, der kan opstå for borgerne samt tværfagligt og sektorielt. Videreudvikling af faglig udvikling i sygeplejen i Esbjerg.

Vedvarende fokus på borgerperspektivet

Kursisterne oplever Det er utroligt spændende med uddannelsesløft til basis sygeplejersker, der skal løfte niveauet for og tæt på borgerne. Undervisningen er meget relevant, dygtige undervisere, gode formidlere. Velforberedte og god tilrettelæggelse. Ekstern klinik er relevant fordi det er en øjenåbner i forhold til hvad sekundær sektor oplever i samarbejdet med og omkring borgerne og i samarbejdet med kommunen. Det er en kunst, både tidsmæssigt og i forhold til at implementere ny viden at være studerende i egen klinik; men det er yderst relevant at koble teorien og oplevelserne fra ekstern klinik på egen praksis. Uddannelsen har stort fokus på borger og pårørendeinvolvering med henblik på god beslutningstagen for den enkelte. Dette sammenholdt med læring af metoder omkring systematik gør at kursisterne i høj grad kan medvirke til at forebygge indlæggelser i fremtiden

Kursisterne oplever Individuel uddannelsesplan kobler teori og praksis. Her sættes teorien på plads og bliver nærværende i hverdagen, fordi det hele drejer sig om cases fra hverdagen og om praksis på arbejdspladsen med min ledelse og kollegaer. Med en specialuddannelse må jeg være ambassadør for fortsat kvalitetsudvikling og kulturændring i og af praksis. Det er en utrolig spændende uddannelse, tidskrævende min. 10 timer ud over de 37 timer ugentligt. Kursisterne er fri for vagter og weekendarbejde, god løsning i forhold til studiet SEND endelig flere afsted, hjemmesygeplejen får et kvalitetsløft.

Nye krav til os Integration af teori og praktik i klinikken. Behov for nye vejleder kompetencer. Tilpasning af arbejdsforhold til uddannelse. Finde ressourcer til uddannelsen: 55.000 kr. for det samlede uddannelsesforløb og herudover udgifter til vikardækning og vejledning.

Planlægningsmæssig udfordring

Uddannelsesaftale Fuld tid i uddannelsesperioden. Vagtfrihed. Ingen vagttillæg. Bøger lånes af arbejdspladsen. Det er muligt at printe litteratur på arbejdspladsen. Computer stilles til rådighed. Samkørsel med lav takst til praktik og skole. Ingen betaling for køretid. Ferie/FO afholdes i skoleferien. Forberedelsestids ud over arbejdstiden. 

Hvad ser vi af ændringer: Større helhedsforståelse Skyklapperne er røget af Høj transfer i teori – praksis