- og hvordan du undgår dem…

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Advertisements

Hjælp der er en journalist i røret
”Intet” af Janne Teller
Børns udvikling – et fokus på børn og sprog
Læringsstile og lektier
Almen studieforberedelse
Innovation og iværksætteri
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
Rasmus Damsø Johansen og Søren Menzer
MUNDTLIG FREMSTILLING
Mindre grimt, tak.
Analyse af praksis.
AT Opgaven  Du skal ud fra de overordnede problemstillinger for emnet Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger udforme.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Gamle liv – de nye alderdomsskildringer Bliv inspireret i temaet på.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Karl Henrik Flyums model
Vt-9 kursus program 2. møde
Vt-speciale, 1. Møde program
En kogebog Synopseprøven i dansk.
Vejlederens kommunikation
Dolken Tove Ditlevsen, 1963.
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
Opfølgning på obligatorisk opgave 1 ONK1. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 Overordnet Flere gode opgaver De samme fejl går igen.. Alle der har afleveret.
Dine karakterer Gives ud fra flere elementer. Hvilket niveau E-F, D eller C (taksonomi) Indhold af det der står skrevet holdt op imod det som der forventes.
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
JONAS FRYKMAN. SKOLE IKKE-SKOLE JONAS FRYKMAN: OM AT GØRE EN FORSKEL, DER GØR EN FORSKEL; DEN MODERNE SKOLENS FRAVÆR AF TRANSPARENS FRIHED TVANG.
AT 3.2 Igangsættelse af tankeprocesser – at udvælge endelig sag og formulere problemformulering.
Opfølgning på obligatorisk opgave 1 ONK1. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 14 Overordnet Generelt rigtigt fine opgaver –Mange fyldt med gode overvejelser.
Vædderen Af Cecil bødker.
Fællesfagligt emne: Fra Osmannerriget til det moderne Tyrkiet
Synopsis.
SO1.6 (Det kulturelle område, del 2): SPROG OG KOMMUNIKATION
Pjecefremstilling Hvad er en pjece?
FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts.
SKRIVEFAGET Modul 4: Faglighed og taksonomi Lektion 3: Den analyserende skrivemåde.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 1 - Frivillighed.
SKRIVEFAGET Modul 4: Faglighed og taksonomi Lektion 5: Den diskuterende skrivemåde.
MUNDTLIG FREMLÆGGELSE De fem arbejdsfaser. Forberedelse Hvordan forbereder man en mundtlig fremlæggelse? Når du skal fremlægge et fagligt indhold for.
‘At sætte problemer under debat’ Medieanalyse med fokus på at genopfriske og udvide vores viden om argumentationsanalyse, retoriske virkemidler etc. Sagprosaanalyse!
Kronik EKSAMENSGENRE I SKRIFTLIG DANSK. Genren kronik  Læs om genren her: Se også.
KNÆK KODEN SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 45.
Præsentationsteknik Hvorfor skal I lære præsentationsteknik? Hvad kan I bruge det til i hverdagen? Det med præsentationer, er det ikke bare noget man kan.
Instruktioner Der findes 4 forskellige skabeloner i 6 forskellige farver: titel, punktopstilling, billede og citat. Derudover er der én skabelon hvis titelsiden.
Historieopgaven på FHF Hvad du skal huske på til SSO.
Ansøgning for dummies.
Få mest ud af opgaveskrivningen: For-arbejdet Opgaveformuleringen
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Orientering om Større Skriftlig Opgave 2017
SRO SKRIV!.
Kildekritik Website.
Sso SKRIV!.
Den gældbundne tjener med Lego-figur
Lige før lukketid Victor, Sarah & Line.
Lavet af Mia, Milla Nithin og Viktor
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Brikker til litteraturhistorien
Vejledning til historieopgaven
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
MUNDTLIG FREMSTILLING
Ansøgning for dummies.
SRO 2018 hHx.
Ansøgning for dummies.
Hvad er en Feltrapportage?
SRO SKRIV!.
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Introduktion til mini-SOP 3. hhx
Præsentationens transcript:

- og hvordan du undgår dem… 7 snubletråde - og hvordan du undgår dem…

1. Redegørelse uden analyse Når du skriver eller citerer noget, uden at der er en analytisk pointe, og som du ikke bruger til andet end at konstatere, at sådan er det. Ex: sproget er næsten dagligdags, men man kan alligevel godt se at teksten er gammel, fordi der er brugt aa i stedet for å, og navneordene er skrevet med stort. Dette viser at det er gammelt sprog.

Redegørelse uden analyse Sådan undgår du det Ved redegørelse svarer du på ‘hvad’ eller ‘hvilke’-spørgsmål fx hvad skete der, hvilke begivenheder førte til… Ved analyse svarer du på ‘hvordan’ eller ‘hvorfor’-spørgsmål fx hvordan kan det forklares, hvorfor er sproget vigtigt

Redegørelse med analyse God praksis Ex: Forfatteren har i novellen valgt at lade bedstefaren tale et gammelt sprog. Det fremhæver aldersforskellen mellem hovedpersonen og hans bedstefar, og forklarer hvorfor de nogle gange har svært ved at forstå hinanden. Det er næsten som om de ikke taler samme sprog.

2. Indforståethed Når du glemmer vigtige faktuelle præsentationer og almindelige regler for, hvordan man introducerer personer og tekster. Ex: Emil skriver om kærlighed i digtet.

Indforståethed Sådan undgår du det Husk at præsentere tekster med alle relevante oplysninger første gang du nævner teksten. Fx forfatter, årstal, forlag/medie osv. Husk aldrig kun at bruge forfatteres fornavn, men enten fulde navn eller blot efternavn.

Indforståethed God praksis Ex: Forfatteren Emil Bønnelycke skriver om temaet kærlighed i digtet ‘Angst’ fra 1838.

3. Manglende eller forkert brug af citater Når du ikke inddrager citater fra teksten i din analyse, og når du glemmer, at citaterne skal fungere som belæg for din tolkning af teksten. Ex: I teksten påstås det, at man skal have været både blind og døv, hvis man ikke havde en fornemmelse af at der også kunne ske terrorangreb i Danmark. ”Man skal have været både blind og døv, hvis man ikke havde en fornemmelse af at sådan noget også kunne ske i Danmark.” 13

Manglende eller forkert brug af citater Sådan undgår du det Husk at bruge citater Husk at forklare alle dine citater med dine egne ord, enten før eller efter selve citatet.

Manglende eller forkert brug af citater God praksis Ex: Teksten forholder sig kritisk overfor de stemmer i debatten, der påstår at terror var utænkeligt i Danmark. ”Man skal have været både blind og døv, hvis man ikke havde en fornemmelse af at sådan noget også kunne ske i Danmark.” 13

4. Manglende distance Når du skriver, hvad du tænkte eller gjorde mens du skrev opgaven, og hvad du personligt mener eller synes om teksten/emnet. Ex: I starten syntes jeg teksten var kedelig, fordi den ikke rigtig sagde mig noget, men efter at have læste den et par gange kunne jeg bedre forstå de argumenter der var.

Manglende distance Sådan undgår du det Overvej hver gang du bruger ordet jeg, om du blot udtrykker din egen mening (så skal den slettes) eller om du er i gang med en vigtig pointe for opgaven. Husk at du er en formidler, der skriver til en interesseret læser – ikke til dig selv eller din lærer.

Manglende distance God praksis Ex: Afsenderens argumenter fremstår ikke tydeligt i teksten på grund af tekstens struktur. Derfor kan afsenderens budskab risikere at gå tabt for målgruppen.

5. Punktopstillinger og ensformighed Når du glemmer at en tekst gerne skal flyde naturligt, og du kommer til at bruge punktopstillinger. Ex: Bilag 1: teksten er imod forbuddet, fordi afsenderen selv har haft negative oplevelser. Bilag 2: teksten er for forbuddet, fordi de tror på at det vil gøre en forskel.

Punktopstillinger og ensformighed Sådan undgår du det Lad være med at bruge punktopstillinger (tal eller bullets) Brug forbinderord (fx derimod, desuden, på trods af, herefter, endvidere…)

Punktformer og ensformighed God praksis Ex: De to tekster i bilaget har hver deres holdning til emnet. På den ene side er bilag 1 imod et forbud, baseret på personlige erfaringer. På den anden side er bilag 2 positivt stemt overfor et forbud ud fra en ideologisk overbevisning.

6. Fusk og sjusk med kilder Når du har ladet dig ‘inspirere’ lidt for meget af andet materiale uden at henvise, og når du har glemt din kritiske sans i forhold til dine kilder. Ex: Afleveret opgave: Lige siden industriens gennembrud er storbyerne blevet større og større. På nettet: Siden det industrielle gennembrud har storbyerne vokset sig større og større

Fusk og sjusk med kilder Sådan undgår du det Husk at henvise hver gang du bruger andres materiale (det er en del af vurderingen, om du kan det) Læs dine kilder, tag noter med dine egne ord, og læg så kilderne væk, mens du formulerer din opgave.

Fusk og sjusk med kilder God praksis Ex: Ifølge Olsen begyndte storbyerne i Danmark at vokse i forbindelse med det industrielle gennembrud. 3

7. Generaliseringer og vage formuleringer Når du skriver noget om en tekst, der er så overordnet, at det kan gælde for hundredtusindvis af tekster, og du ender med egentlig ikke at sige noget. Ex: Livet går både op og ned, og det er naturligt at leve med både alvor og sjov. Mennesket er født med forskellige sindsstemninger.

Generaliseringer og vage formuleringer Sådan undgår du det Vælg præcise ord og formuleringer Du må gerne have en begrundet holdning til dit stof, og præsentere den for læseren

Generaliseringer og vage formuleringer God praksis Ex: Digtet beskriver hvordan angst som sindsstemning kan overtage en persons liv, og de negative konsekvenser af det. Digtet kan derfor læses som en opfordring til at leve livet i nuet, og ikke ‘drukne’ i angsten for døden.