Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Den gældbundne tjener med Lego-figur

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Den gældbundne tjener med Lego-figur"— Præsentationens transcript:

1 Den gældbundne tjener med Lego-figur
Brug PowerPoint-præsentationen til at fortælle bibelfortællingen – og de sidste dias til at inddrage deltagerne på forskelligvis. I kan frit redigere i PowerPoint-præsentationen, så det passer til dig, som formidler og til målgruppen. Matt 18,21-35

2 Herre! Hvor ofte skal jeg tilgive?
En dag kom Peter og spurgte Jesus: ”Herre! Hvor ofte skal jeg tilgive en, som bliver ved med at gøre ondt imod mig – en, to, fire, fem eller 7 gange. Er det nok?” Jesus rystede på hovedet: ”Nej, Peter. Det er nok nærmere 77 gange.” ”

3 Med Guds rige er det som med denne konge.
Jesus fortsatte: ” Lad mig forklare dig det ved denne lignelse:” Med Guds rige er det som med denne konge.

4 Kongen ville gøre regnskab op med sine tjener
Kongen ville gøre regnskab op med sine tjener. Han ville se, hvor meget de hver især skyldte, så han kaldte dem op til ham. En efter en kom de frem…

5 Rejs dig. Du skal intet betale.
Du skylder mig over 1 million kroner. Hav tålmodighed med mig. (Tryk – og billederne kommer frem en efter en, når du viser dem i fuld størrelse) Billede 1: Kongen sagde til sin tjener: ”Du skylder mig over 1 million kroner. Jeg kan slet ikke tælle alle de penge, du skylder mig. Så meget er det…” Til hans befalede sine vagter: ”Sælg både ham og hans kone og hans børn som slaver”. Billede 2: Tjeneren blev dyb ulykkelig og fortvivlet. I vildrede faldt han på knæ for kongen og sagde ydmygt: ”Hav tålmodighed med mig, så skal jeg betale dig tilbage.” Billede 3: Kongen så på tjeneren og fik medlidenhed med ham. Inderst inde vidste kongen godt, at manden aldrig ville kunne betale det store beløb tilbage, som han skyldte. Med en venlig stemme sagde kongen: ”Rejse dig. Du skal intet betale. Så du kan gå ud som en fri mand. Du skylder mig ingen penge.” Han rejste sig – bukkede for kongen og forlod paladset med en stor lettelse og ikke mindst en stor glæde.

6 Betalt nu!!! Hav tålmodig-hed med mig. (Tryk – og billederne kommer frem en efter en, når du viser dem i fuld størrelse) Billede 1: Men knap var tjeneren kommet udenfor, før han mødte en anden tjener, der skyldte ham et ganske lille beløb. Måske var det en krone eller fem? Han greb ham i kjortlen og råbte ham op i hovedet: ”Betal mig det du skylder - og det skal være lige nu!” Billede 2: Manden faldt grædende på knæ og sagde: ”Hav tålmodighed med mig, så vil jeg betale dig tilbage. Giv mig 10 dage, så får du pengene” Billede 3: Men ikke tale om, om tjeneren ville vente på pengene. Så kastede han den anden tjener i fængsel. Mens alt dette foregik, stod nogle af kongens mænd i baggrunden og havde set alt. De var meget rystet over ham, der netop havde fået hele sin gæld betalt hos kongen. De løb straks ind til kongen og fortalte ham hver eneste detalje af alt, de havde set.

7 ? Jeg har hørt, hvad du gjorde efter, du var hos mig.
(Tryk – og billederne kommer frem en efter en, når du viser dem i fuld størrelse) Billede 1: Kongen blev meget vred og sendte bud efter den første tjener. Han kom frem for kongen og forstod ikke, hvorfor han igen stod foran kongen. Hans gæld var jo glemt. Billede 2: Kongen sagde vredt til sin tjener: ”Jeg har hørt, hvad du gjorde efter, du var hos mig. Du er et ondt menneske! Jeg ville glemme den store gæld, da du bad mig om det. Alligevel kunne du ikke have medlidenhed med ham, som skyldte dig en ganske lille beløb. Burde du ikke vise dig fra den gode side? Billede 3: Kongen befalede fængselsbetjentene at sætte ham i fængsel, indtil han havde betalt sin gæld tilbage.

8 Jeres Far i Himlen vil tilgive jer, hvis I tilgiver andre
Jeres Far i Himlen vil tilgive jer, hvis I tilgiver andre. I skal tilgive af hele jeres hjerte. Da Jesus havde fortalt denne lignelse, sagde han til Peter og de andre disciple: ”Jeres Far i Himlen vil tilgive jer, hvis I tilgiver andre. I skal tilgive af hele jeres hjerte.” Peter forstod nu, at han skulle holde op med at tælle, hvor mange gange han skulle tilgive andre.

9 GRUPPEARBEJDE Skriv en masse forkerte ting ned på et stykke papir.
Læs dem alle op, og sæt et stort kryds over. Tal om, hvorfor vi kan sætte et X hen over dem. Jesus døde på korset og tog straffen for det, som vi mennesker, gør forkert, ja synden i os. Derfor kan vi få tilgivelse hos Gud og være som tjeneren, der fik hele sin gæld eftergivet. Men det forpligter at være tilgivet af Gud… så skal vi nemlig også huske at tilgive andre. Tal om, hvordan vi øver os i det.

10 For hvad kunne man egentlig, hvis man var alene?
SAMTALE Vi mennesker har brug for en hjælper – også til at lære os – at tilgive andre. For hvad kunne man egentlig, hvis man var alene? Fx ikke spille bordtennis, ikke snakke med nogle, ikke lege kongens efterfølger. Find på flere ting. Vi kan heller ikke frelse os selv. Vi har brug for en hjælper.

11 DRAMA Vi er ikke alene… heller ikke på lejren.
Gå sammen i hold og dramatisere lignelsen uden af I siger noget. Del rollerne ud og gå i gang. Vis det for hinanden. Kan udvides med at lave små situationsspil fra hverdagen, rollespil, dialoger osv. hvor man dramatisere dagens pointer i Jesu lignelse.

12


Download ppt "Den gældbundne tjener med Lego-figur"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google