”Unge Matematiksvage Mønsterbrydere”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Advertisements

Hvordan kan man arbejde målrettet med inklusion?
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Velkommen til matematikkonference 7/3-13
Udregning af kvadratsætninger
”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.
Real Kompetence Vurdering
Opgaven jeg fik stillet
Firma / virksomheds-klasse Elever lærer af nødvendighed
2. fremmedsprog i gymnasiet
De nationale test Dette oplæg er målrettet mod forældre og har fokus på tre områder: Formålet med de nationale test Testenes funktion og indhold Brug af.
LENA LINDENSKOV LEKTOR AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) 5. FEBRUAR 2014 UNDERVISNINGSFORSØGETS RESULTATER LENA LINDENSKOV.
Fortællinger fra kanten
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Skolerigsdag 2011 Folkeskolen – liv og læring Data peger på behov for nye veje Anders Hingel Tidl. kontorchef, EU’s analysekontor for uddannelse.
Gymnasierne Erhvervsskolerne Aars Handelsgymnasiet Teknisk Gymnasium Rektor/uddannelseschef Gert Husum.
Mulighed for en mere effektiv folkeskole Henrik Christoffersen Forskningschef i CEPOS 1.
NYT FRA SKOLEBESTYRELSEN Karaktergennemsnit og skolekvalitet på Niels Ebbesen Skolen Vi har i dette nyhedsbrev valgt at sætte fokus på Skanderborg Kommunes.
Kost og motion på NGHF 1. Nørresundby Gym og HF Et af de store Aalborggymnasier Ca. 940 elever, heraf 10 HF-klasser Ca. 120 ansatte Faglighed og fællesskab.
SOCIALØKONOMISK - ”POLLE FRA SNAVE” VESTFYN 2 SPOR PR. ÅRGANG.
Lighed & ulighed Samfundsfag.
Disposition Kort introduktion til Phag  29 Forsøgsopstilling Resultater Perspektiver.
Birkerød Gymnasium Bred vifte af tilbud på en stor skole med 1100 elever: "Når andre går hjem, starter vi en ny form for arbejde"
MTU ELM 2012 Tietgen Summer Camp Tietgen Summer Camp Mål ”Fastholde flere unge i HHX på Tietgen Handelsgymnasium” – især elever med gymnasiefremmed.
Fravær og Frafald Birgitte la Cour Bergmann Vicerektor, Kursusleder
Gruppevejledning på tæt hold
Præsentation af Demografi 2013 Af Lise Kok Petersen 12. Juni 2013.
T INDERHØJ SKOLE SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING 2014/
Studieområdet på hhx Præsentation af EVA’s følgeprojekt vedr. studieområdet på hhx og htx og almen studieforberedelse på stx Konference om Studieretningsprojektet.
Overgangsproblemer i matematik ”Det sværeste var at forstå hvad læreren prøvede at sige - altså formuleringerne.” 1g-elev, stx.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" FVU Årsmøde.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
Udviklingen på arbejdsmarkedet – med særlig fokus på de unge v/ Palle Christiansen, regionsdirektør BR Midtjylland.
Det forpligtende fællesskab – inklusion i efterskolen Om inklusionstilbud og – tilskud pr. februar 2014 v. Konsulent Ole Bjerring Inklusionstilbud.
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Disse slides er beregnet på erhvervsgymnasier. FINANSLOVSFORSLAGET  2% hvert år  ¼ mia. kr. i 2016 for gymnasieuddannelserne. Stiger med 2 pct. pr.
Børn har ret – ved de det? Hindsgavl, den 21. september 2015.
En ny skolehverdag Faaborg Gymnasium. Baggrund og formål  Udfordringer  Undervisningen i de gymnasiale uddannelser er tilrettelagt i en forholdsvis.
 Optagelsesvilkår - en helhedsvurdering; parathedsvurdering og 5  Færre studieretninger (18 på stx og htx og 13 på hhx)  Grundforløbet intensiveres.
Stxstudentereksamen.
Fem lærere på mentorkursus
Indsatsteori for årshjulet (EN)
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Hovedpointer – Kvalitetsrapport 2015/16
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Læse- og matematikkonferencer
Kollektiv vejledning – dagens program
99 ud af 100 trafikulykker skyldes vores adfærd i trafikken
FA-mik misilitsitsisarnerit FA prøver
informationsmøde - Frederiksberg Gymnasium
SLP foråret 2011 MedIS og Medicin Lars Peter Jensen,
Indhold Forberedende grunduddannelse (FGU)
Vidensinformeret Skoleledelse med Visko Møde i Børne- og Uddannelsesudvalget Den 10. januar 2017 Lars Hende Svenson, Skolechef.
Pjece til forældre - parat til skole Skolestart august 2017
Velkommen til Quiz om Rygning!!!.
AMU-kursus, VUC og FVU - Forberedende Voksen Undervisning
Adgangskrav til ungdomsuddannelserne 2019
Optagelseskrav Stx, hhx, htx, hf & eud Fra foråret 2019
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Årsmøde
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
”Unge Matematiksvage Mønsterbrydere”
Klar til smart vækst / GATE21
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Test er en del af livet - hvilke krav kan vi stille?
Årsmøde
Faglige forudsætninger – 8. klasse
Forældremøde 2019/2020 Specialtilbud.
Præsentationens transcript:

”Unge Matematiksvage Mønsterbrydere” Projekt Unge Matematiksvage 2015-2018 ”Unge Matematiksvage Mønsterbrydere”

En lille opsamling og refleksion Vi har set på hvordan det gik den gruppe af elever som I LINU testen I efteråret 2017 scorede så lavt at vi måtte antage at de havde matematik vanskeligheder Obs: Vi er ikke færdige med opgørelse fra alle skoler. Det kommer med I slutrapporten I oktober

Noget om frafalds rater.. I runde tal: Dobbelt så stort frafald blandt de matematik svage!!

Vi mister de matematik svage! Blå er de svages frafaldsprocent Rød er gennemsnit frafaldsprocent alle

Koster det?

Sa JA – alene af økonomiske grunde kan det betale sig Ved at lægge de 4 takster for taxameter gruppe 3010 (HHX) sammen får vi en samlet betaling pr. årselev på 75.000 kr Hvis eleven fortsætter alle 3 år giver dette en indtægt over tre år på ca. 200.000 kr   Rationalet er: hvis vi antager at eleven forlader gymnasiet pga. matematik vanskeligheder så kan vi bruge et halvt årsværk for EN lærer alene for at ”redde” eleven – og stadig have overskud? Hvis man alene kigger på årsbetalingen (75.000 kr) så svarer det til 300 lærertimer a 225,- kr/t som vi bør kunne satse på at beholde eleven. Sa JA – alene af økonomiske grunde kan det betale sig

Vi går mere i dybden med tallene..

Er de svage – stadigt svage? Samlet lærer vurdering Linu Er de svage – stadigt svage? Vi ser her andelen af de matematik svage som stadig er på skolen I juni 2018 og som vi har en årskarakter på – hvor mange af disse er stadigt svage I matematik? (karakteren 02 eller der under) Blå: Mundtligt Rød: Skriftligt Vi ved ikke hvilken karakter de kunne opnå ved skolestart Men omtrent halvdelen af dem ligger nu på 4 eller der over Meget lille stikprøve

Hvordan er andelen af svage i forhold til alle elever? Vi ser her andelen af matematik svage MUNDLIGT I forhold til alle skolens elever I Mundtlig matematik Blå: De matematik svage Rød: Alle elever 15-20% af en årgang er svage I matematik

Hvordan er andelen af svage i forhold til alle elever? Vi ser her andelen af matematik svage SKRIFTLIGT I forhold til alle skolens elever I Skriftlig matematik Blå: De matematik svage Rød: Alle elever 15-20% af en årgang er svage I matematik Igen ses at forskellen er mindre ved skriftlige

Som sagt arbejder vi på at få de sidste 2-3 skoler med så vi evt Som sagt arbejder vi på at få de sidste 2-3 skoler med så vi evt. Kan begynde at regne på total tal også Tak!