Fra Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolereform august 2014………………
Advertisements

Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Velkommen til 10.A Gentofte 10. klassecenter
Uddannelsessystemet Paradokser og muligheder
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Folkeskole-reformen August 2014.
Profilskole Fyrtårn C ”Det hele barn” Fyrtårn A ”Fortsat høj faglighed”
Opgaven jeg fik stillet
Praktikpladsdialog Formål 1.At øge effektiviteten af det lokale opsøgende praktikpladsarbejde over for virksomheder med ubesatte praktikpladser gennem.
Skolereform august 2014………………
Informationsmøde, onsdag d. 14. maj kl – 18.00
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Vibeholmskolen august 2014 Den nye skolereform Indskolingen.
Når det at vejlede handler om andet end det faglige Søren Hansen Aalborg Universitet At vejlede i projektprocessen; med fokus på problemformulering, problemanalyse.
Hvordan søger man om optagelse?
Esbjerg 5. nov 03 / TC1 Reform af de gymnasiale uddannelser.
- Hvad kan I forvente som forældre?
EVA’s evaluering af 10. klasse Foreningen af 10. klasseskoler i Danmark, Trinity, Fredericia den 2. marts 2012 Kristine Bang Nielsen.
Matematik. » varetage udformningen af de nationale moduler » varetage den fremadrettede udvikling af disse med sigte på at styrke fagligheden i læreruddannelsen.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Velkommen til forældremøde
Studieforberedende kursus (for voksne >23 år). Udbudt i Nuuk siden 2005 Udbudt i Aasiaat siden 2008 (forsøgsbasis)
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Ulykkesforsikringer for børn i dagtilbud og folkeskoler v/ Vibeke Vinten, KL.
Uddannelsesstøtteforvaltningen
Ekstra ordinær indsats Uddannnelsesområdet Oplæg ved Poul H. Jørgenen Vejlederkonference November 2014.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Status på vandplaner.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Uddannelsesplan II - fokus på vejledning Centerledermøde; Sisimiut april 2014.
Velkommen til forældremøde
PRÆSENTATION AF PROJEKT V/AFDELINGSRÅDET, BYGADEN TORSDAG, DEN 3. APRIL 2014.
Inspireret af 4 F’er: Foretagsomhed, Fusk, Fordybelse, Finjustering
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Ekstraordinær indsats for årige Status og evaluering i plenum.
STATUSMØDERNE! Et møde hvor de unge er i fokus: 1. år: Afklaringsmødet efter 10. – 12. uge; Her udarbejdes den overordnede uddannelsesplan for indeværende.
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Velkommen til alle nye og kendte elever og forældre.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Sådan – gør vi… Sådan gør vi med modtageunge i Aarhus Kommune. Samarbejdet mellem Børn.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
ARBEJDSTIDSAFTALE Lederkursus Kapitel 1 Indledning Forudsætningerne for, at aftalen kan fungere og dermed, at intentionerne i forordningen om folkeskolen.
Fra Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Vejlederstormøde april 2016.
Integreret vejledning i efterskolen Vingsted, september 2013 Lars Mouritzen (SKALs Efterskole)
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
Seminar om efterværn i Ilulissat november 2010 vedr. Piareesarfiit i Grønland v/ Marie Pedersen u Den lokale erhvervsskole, daværende STI,
Nyt om test og prøver Matematik i marts Sorø Den 26. marts 2015 Marts 2015 Niels Jacob Hansen - Læreruddannelsen UCSJ 1.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Nye rettigheder på stofmisbrugsområdet Årsmøde om Stofmisbrugsdatabasen Odense 4. december 2015 Dennis Pihl Thomsen Sundheds- og Ældreministeriet.
Kollektiv afkortning AMU 2017.
Sprog og kultur PROJEKT hg2
Nyt fra Efterskoleforeningen
Overenskomst-forhandlinger 2018
Bedømmelse og karakterer
FA-mik misilitsitsisarnerit FA prøver
Informationsindhentning
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
Centrenes opgaver og ansvar ift. de unges uddannelsesparathed
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Årsberetning for Gjessøs Børn
Ambition: Flere skal vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse.
Foreløbig tidsplan for implementering af EUD-aftalen
Nyt fra Færdselsstyrelsen
Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser til Fremtiden
Fra Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke
Fra Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke
Præsentationens transcript:

Fra Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Vejlederstormøde april 2016

Folkeskolen Fortsat stor opmærksomhed på folkeskolen i forlængelse af evalueringen af hhv. folkeskolen og læreruddannelsen. Projekt ”bedre folkeskoleledelse” er i udbud. Uddannelsesstyrelsen er for alvor ved at komme op i gear. Forventes fremsat lovforslag til efteråret, der danner et ”landsdækkende forældreråd” Fremrykning af engelsk Øvrige lovændringer forventes fremsat i 2017

Ungemålgruppe Forventes endeligt vedtaget af styregruppen fredag i denne uge, og derefter offentliggjort. Nogle nøglepunkter: 11. klasse som opsamling for dem som ikke går videre i uddannelse eller på efterskole efter 10. klasse. Muligvis som efterskolekoncept, Arbejde igangsat med bedre uddannelsesguideportal Revision af AEU/FA. Formentlig alene FA forløb, men i højere grad standardiseret og modulopdelt

Efterskoler og Højskoler Den obligatoriske minimumsforældrebetaling vil med forventet virkning fra skoleåret 2017 – 2018 blive afskaffet. Ønsket at flere, især lavindkomst familier, kan sendes på efterskole i DK. Der arbejdes med en ny højskolelov. Overordnet målsætning: Bedre kapacitetsudnyttelse, større rolle ift. ungemålgruppen

Erhvervsuddannelser Lovændring på denne samling. Ikke længere krav om, at lærlingekontrakt skal dække hele uddannelsesperioden (hvis det er sagligt grundlag for at fravige dette). Fortsat forventning om, at Piareersarfik er aktive lokalt ift. at opsøge praktikpladser Klarere regler om skolepraktik. Fastslås at skolepraktikanter får stipendium Mulighed for at afvikle AEU-prøver som led i en erhvervsuddannelse. Ikke hjemmel til at køre ”rene AEU-forløb”

Kollegiereform og udd.støtte Ny kollegiebekendtgørelse forventes 1. august 2017. Intet fastlagt, men søger overordnet at ”normalisere” vilkårene for kollegier ift. øvrige offentlige lejeboliger. Analysearbejde ift. nyt boligsystem, der kan understøtte en landsdækkende kollegieportal (fortsat lokal styring i de enkelte kollegieforvaltninger) Udd.støtte i særskilt punkt.

Spørgsmål?