WtT 2. generation Hvorfor- og hvordan-modul Revision 2015.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Talsmandsseminar september 2010
Advertisements

informationsflowet for kemiske stoffer og blandinger
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Sæt stress på dagsordenen i SU - og i hverdagens arbejdsliv
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto SIDE 1 Kemikalierne.
Produktion og Logistik
Talentvejen Selandia CEU, Mercantec, Aalborg Tech i samarbejde med
PR Kampagne for folkeskolen
HOLD SIKKERHEDEN VED LIGE Sted, dato Kampagnen Et sikkert og sundt arbejdsmiljø
Praktisk vej til uddannelse. Udfordringer • 95 % målsætningen er ambitiøs • Alt kan ikke lige fikses • Mange veje til målet • Øget fokus på praktisk vej.
Kommunikation i projekter
Velkommen til 10. klasse Center Nord 2014/2015. Præsentation Årets gang En dag på center Nord Fælles rammer i centeret Kontaktlærer / forældresamarbejde.
Årsaftale projekt Tidslinie © due & partners
COSMOS GROUP A/S – MOVING PEOPLE AND PERFORMANCE member of En samtale – to vindere  Den vanskelige samtale.
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Dialog i forsyningskæden REACH og eksponeringsscenarier 27. September 2007 Gl. Vindinge.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
1 National konference d. 21. november Workshop III Systematisk rekruttering til telefonrådgivning – et eksempel.
Kodeks for offentlig topledelse
Gl. Vindinge – 26. februar 2009 Status på eksponeringsscenarier under REACH og simple værktøjer til eksponeringberegninger – herunder ES-modifier Dorte.
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 ARBEJDSMILJØLEDELSE OHSAS Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse OHSAS
Quality Management Systems
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.
OOMI Præsentation 28: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 6 Pensum Pensum har været noget fragmenteret (ny struktur for faget, nyt indhold og.
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Måleovervejelser Overvejelser inden I beslutter jer for en måletype Præsentation af hovedmåletyper Oplæg til.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 Seminar 7 - Opfølgning og evaluering Deltager valgte emner Seminar 7 -Leverandør-
REACH-Implementeringsprojektet Status for implementeringen af REACH i Danmark Torben Nørlem, Miljøstyrelsen Kemikalier.
The Friends of Scouting in Europe. Hvem er Friends of Scouting (FOSE) i Europa? Flere end 400 enkeltpersoner, fra hele verden, som har givet en økonomisk.
Seminar 6 – Arbejdsmiljøledelse
Aftale om psykisk arbejdsmiljø FTF’s arbejdsmiljøseminar Den 26. september 2007 Mette Bergmann - viceformand Lisbet Lund – faglig sekretær.
DEN MOTIVERENDE SAMTALE V/ PSYKOLOG KARSTEN ABEL MEDLEM AF MINT BLÅ Kors medarbejder konference 12. november 2015
© - Copyright Bureau Veritas Netværksgruppemøde KEMI Tema: Arbejdspladsbrugsanvisninger – erfaringsudveksling Würth Danmark A/S, Montagevej 6, 6000 Kolding.
TR/ledermøde Nørrebrohallen 25. september ’09. Faktaark København AnlægDrift Fordeling af midler i Budget 2010 – efter udvalg.
Ressourceforløb og borgerinddragelse – u. 40 årige.
UCR Medarbejdere Lisbeth Birch Wolff Janne Bjerregaard 4634 Aktivitet for Janne Bjerregaard. Virksomhed:
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Præsentation 4: Hvordan ved jeg, om der bruges nanomaterialer på min arbejdsplads?
Kvalitetsstyringsordning for sagsbehandling på natur- og miljøområdet Maj 2010.
360° evaluering af din kommunikation. Dette er et værtøj for dig, som vil Have feedback på dine kommunikationsevner Forbedre din kommunikation Afstemme.
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
Tjekliste om arbejdsmiljø Nye medarbejdere. Tænk i et sundt og sikkert arbejdsmiljø  Vær med til at give den nyansatte en sund og professionel indstilling.
Leverandørperspektivet på det gode samarbejde og hvordan NNIT konkret vil anvende kodekset Lars Andersen, Vice president, NNIT PUBLIC USE.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Evaluering.
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Stramning i VO Lovforslag L200 fremsat 11. juni 2014
Indre By / Østerbro LokalMED
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave
Modul 3.2 – Forberedelse til læringsteams
Erfaringer med test og prøver på BAI´s område
Mere MOST - mindre fravær
WtT 2. generation MDI-modul Revision 2017.
Flere gode år på arbejdsmarkedet
Persondataforordning
Med udgangspunkt i bogen ”HBR Guide to Leading Teams” af Mary Shapiro
"Walk the Talk" DIVERSE KEMIKALIER
Hvem har magten over brugen og efterspørgslen?
“Walk the Talk” Lastbilers modtagelse, aflæsning og afgang
Arbejdsmiljøledelse Status på Kronesmileyordningen og samarbejdet mellem AT og de certificerende organer 28. januar 2019 Kåre Appel Weng Sales and Marketing.
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave (IBO)
Salgskursus Præsenteret af [Navn].
Fra anledning til udvikling
som mennesket anvender til at genskabe / udvikle
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
Digital aflevering.
Præsentationens transcript:

WtT 2. generation Hvorfor- og hvordan-modul Revision 2015

WtT 2. generation omfatter REACH- WtT blev iværksat i 2006 og er ikke begrænset til regioner. Sådan vil det fortsat være. WtT 2. generation omfatter REACH- og GHS/CLP-oplysninger, hvilket vedrører Europa. Revision 2015

SLIDE #2   First – a few words about ISOPA. This initiative is shared by all members of ISOPA and you see the logos of the other members of ISOPA in this slide. Revision 2015

Fremme af sikker brug, være konsistent og tale med “én stemme” WtT 2-pakke Fremme af sikker brug, være konsistent og tale med “én stemme” Behov for konstant forbedring i alles miljø-, sundheds- og sikkerhedspraksis Overholdelse af lovgivning som f.eks. REACH Håndtering af hændelser som f.eks. ved spild Aftal på forhånd at vise én af videoerne Modulerne findes på www.isopa.org 5. Skal bruges igen til såvel intern som ekstern uddannelse Revision 2015

Hvorfor har ISOPA brug for ambassadører og instruktører til ISOPA “Walk the Talk“-pakker? Med henblik på at sætte sikker brug og håndtering af aromatiske diisocyanater og polyoler til industrielle og erhvervsmæssige brugere på dagsordenen i polyurethanindustrien Med henblik på at sætte downstream-brugere i stand til at udvise sikker brug af kemikalier vha. ordentlige driftsforhold og konsekvent brug af risikostyringsforanstaltninger  Ved at udvise sikker brug kan brugeren nemmere overholde REACH Med henblik på at støtte den løbende indsats i at skabe og styrke en ansvarlig indstilling til sundhed, sikkerhed og miljø på alle niveauer i virksomhederne Med henblik på at styrke ISOPA’s forpligtelse til undervisning af brugere, producenter og andre i forsyningskæden, således at de kan fremme den ansvarlige adfærd, der er knyttet til deres produkter. Revision 2015

Som instruktør Du skal sætte dig grundigt ind i indholdet af diaspakken “Walk the Talk” og støttematerialerne som f.eks. sikkerhedsdatabladene og videoerne. Du skal være i stand til at forklare indholdet af det udvidede sikkerhedsdatablad (eSDS) i forbindelse med “Walk the Talk” og overholdelse af REACH. Ideelt set bør du kende din kundes bygning og lokaler og anmode om et fælles besøg med din målgruppe med henblik på at identificere potentielt ikke-sikre situationer og farlig adfærd. Vær fleksibel og tilpas præsentationen til målgruppens behov/situation. Tilbyd træningspakken i de mulige sprogversioner på cd eller USB-stik til målgruppen, og gør dem opmærksom på www.isopa.org. Revision 2015

Som instruktør skal du forstå og være i stand til at forklare indholdet af det udvidede sikkerhedsdatablad. Det er et MUST for downstream-brugere at læse og forstå det udvidede sikkerhedsdatablad for at kunne overholde bestemmelserne i REACH. Det udvidede sikkerhedsdatablad indeholder oplysninger om anvendelse, sikker håndtering og forhold med sigte på sikker brug af kemikalier på arbejdspladsen. “Walk the Talk” kombinerer vejledning om sikker håndtering af produkter, som f.eks. MDI og TDI, med oplysninger om lovgivningsmæssig overholdelse af REACH og fremmer sikker brug ved at anvende risikostyringsforanstaltninger og driftsforhold som beskrevet i eksponeringsscenariet, der er knyttet til sikkerhedsdatabladets overstemmelse med REACH. Eksponeringsscenariet vil blive føjet til præparater/blandinger på et senere tidspunkt. Revision 2015

Som instruktør Kend din målgruppe: Ledelse, medarbejdere inden for miljø, sundhed og sikkerhed. Både WtT & REACH Operatører, teknikere eller andre. Mere fokus på WtT Sæt dig ind i de anvendte produkter: REACH-stoffer, polymere og/eller præparater/blandinger? Ikke alle produkter skal overholde REACH. Visse er fritaget. Der findes forskellige tidslinjer for overholdelse af REACH og CLP: Produkttype REACH GHS/CLP Stoffer ja, ud fra volumenintervaller (2010/13/18) ja, 2010 Polymere nej, men monomerreaktanter/-ingredienser ja, 2010 Præparat/blanding nej, men ingredienser ja, 2015 Revision 2015

Instruktørens bløde færdigheder Tal til dem, og frem dialogen Lyt til dem Fornuftig debat Bed om at få en tilbagemelding vedr. præsentationen Motiver dem til at foretage regelmæssige evalueringer af forbedringer Beløn dem med et certifikat for vellykket deltagelse Giv dem fuld opbakning, så de har lyst til at fortsætte til næste niveau inden for sikkerhedskulturen Revision 2015

Revision 2015 10

Ansvarsfraskrivelse Ansvarsfraskrivelse for eksternt dokument Mens ISOPA og dens medlemmer gør en stor indsats for at fremlægge nøjagtig og pålidelig information i god tro på basis af den bedst tilgængelige information, som findes i øjeblikket, bærer brugeren det fulde ansvar for anvendelsen heraf. Ingen fremstillinger eller garantier kan gives for hvad angår oplysningernes fuldstændighed, nøjagtighed eller pålidelighed, og ISOPA eller sammenslutningens medlemsvirksomheder påtager sig intet ansvar for skader af nogen art, som måtte opstå som følge af anvendelse eller tillid til de givne oplysninger. SLIDE #31 Ansvarsfraskrivelse Revision 2015 11