Fastholdelse på uddannelserne – Indspark fra elever og bidrag fra LUU

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Advertisements

Uddannelsesseminar 25.August 2008 Horesta – 3f DK 1 De lokale uddannelsesudvalgs arbejdsopgaver og kompetencer Bruno Clematide.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Roskilde Tekniske Skole
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Borgernes barrierer for brug af IT
Agenda Reformen kort fortalt Hvad er det vigtigste nye? Nytter det?
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
At skabe den livsnære samtale David Viftrup. Kristne venner Relation til præst Kristne aktiviteterBibelenÆgtefælle BørnForældre Resarch by John Finney,
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
VOFF konference april 2011 Hvad sker der i klasserummet? De sociale og faglige relationers betydning for fastholdelse 27. April 2011 Susanne.
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Relationer – børn og voksne
Erfaringer fra projekt HOLD FAST
Uge 7 Unge og seksualitet.
Vejlederens kommunikation
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Relationen sikrer helhed og tryghed i elevens uddannelsesforløb.
Resultater, erfaringer og overvejelser! Praktikpladscentrene Syd-Øst Sjælland og øerne.
ved læsevejleder Dorthe Clausen
Fællesskab og relAtioner i fdf
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
VEJLEDNING TIL FORANDRING D.7. MAJ 2014 WORKSHOP : KONTANTHJÆLPS- REFORMEN I PRAKSIS 1Anne Eghøje Slagelse Jobcenter.
Reform af erhvervsuddannelserne - de største nyheder og udfordringer for FOA LUPA-møde marts
Mig som professionel I denne uge skal vi arbejde med kompetencemålet:
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
7. klasse.
Dialogredskab - uddannelsesparathed. Hvordan er redskabet blevet til? Samarbejdsprojekt Involvering af de unge Støtte fra region Syd.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
Når det perfekte bliver det normale Niels Ulrik Sørensen Brandbjerg Højskole 18. marts 2016.
Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på 7. klasse.
Temadag om unge, 10. april De unge knallertkørere og deres forældre.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Ræsonnement og tankegang DLF-Kursus Frederikshavn Eva Rønn UCC.
Stxstudentereksamen.
faglært Arbejdskraft Det fremtidige behov
Forebyggelsesarbejdet i dagtilbud DB DB Topmøde 15. april 2016
Hvorfor valgte jeg SOSU skolen?
Modul 3.3 – At arbejde med læring
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Rekruttering & fastholdelse Distrikt 10 – 19. september 2017
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Unge på kanten af fællesskabet
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
PROGRAM mandag den Kl.9:30-10:00
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Fastholdelse på uddannelserne – Indspark fra elever og bidrag fra LUU
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Personalemøde – opfølgning på MTU
Design Thinking Consultant Agnete Design Thinking Consultant
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
Velkommen til dialogmøde Region Syd
Velkommen til dialogmøde Region Sjælland og Region Hovedstaden
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne
Velkommen til dialogmøde Region Nord og Region Midtjylland
Mit valg - PowerPoint 1. ”Sofie går i 9. klasse, og hun er meget usikker på, hvad hun skal vælge. Sofie synes, det er svært, og hun tænker meget på,
v. Ursula Dybmose, formand for PASS Dialogmøder 2018
Fra anledning til udvikling
FÅ MEST UD AF DAGEN: UNDERVISNINGSMATERIALE (9. -10
Barnesyn og børneperspektiv
Hvad vil jeg efter 9. klasse?
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Fastholdelse på uddannelserne – Indspark fra elever og bidrag fra LUU v/ Anne-Dorthe, medlem af PASS & PASS-sekretariatet Dialogmøder 2018

Den fremtidige arbejdsstyrke - Lidt om tendenser Fremskrivning af arbejdsstyrken viser, at der ser ud til at blive mangel på arbejdskraft på velfærdsområdet En årsag er, at de forholdsvis små ungdomsårgange gør, at der er mange aktører der ‘kæmper’ om at rekruttere de unge Det gælder derfor om at fastholde de elever, der går i gang med PAU, SOSU-hjælper eller SOSU-assistent uddannelse jf. eud-reformens klare mål 2: Flere skal gennemføre

Frafald fra hovedforløbet - Tal for 2017, Databanken Frafaldet inden for de første 3 måneder var på: Pædagogisk assistent 4,1 pct. SOSU-hjælper 14,1 pct. SOSU-assistent 14,3 pct. Fordelt på Elevtyper: EUD9+: SOSU-hjælper på 18,9 pct. SOSU-assistent på 17,9 pct. EUV2: SOSU-hjælper på 11,8 pct. SOSU-assistent på 10,8 pct. EUV3: SOSU-hjælper på 11,6 pct. SOSU-assistent på 20,7 pct.

Hvad siger eleverne ? PASS-sekretariatet har talt med 6 elever (2 fra hver uddannelse i et gruppeinterview) Samtalen med eleverne var centreret om, hvad det er der er på ‘spil’, når man er i tvivl, om man skal fortsætte på en uddannelse – og hvad der gør, at man fortsætter Overordnet koncentrerede elevernes snak sig om: Betydningen af relationer At blive klædt på til forventningsafstemning At blive hørt og mødt

Betydningen af relationer Relationen til de andre elever Lydklip med SOSU-assistentelev Relationen til lærer og vejleder Jeg ved, at jeg har min vejleder bag mig… (SOSU-hjælperelev) Lydklip med PAU-elever

At blive klædt på til forventningsafstemning Det kan godt være sindssygt intimiderende at sidde som 19-årig foran Susanne og Lone, der har været SOSU-assistenter i henholdsvis 25 og 40 år. De ved alting og du sidder der og tænker; hmm, ja hvad fanden er det egentlig jeg skal lave… (SOSU-assistentelev) Lydklip med SOSU-hjælperelev Altså det der med at man sådan fra start af ligesom får helt ro, altså ro i kroppen til at gå ind og turde stille de her krav. Der er jo alle muligheder for at gøre det. Jeg tror bare, at der er mange, der ikke tør. (SOSU-assistentelev)

At blive hørt og mødt Det har betydning at blive set og hørt og blive respekteret som elev. At man også har haft noget at sige, selv om man bare er elev. (PAU-elev) Lydklip med SOSU-hjælperelev

Kan I genkende elevernes udsagn?

Kan I genkende elevernes udsagn Kan I genkende elevernes udsagn? Når I sammenholder jeres fælles liste over fastholdelsesinitiativer, er der så et match?

Workshop Når det handler om at fastholde de elever, der har en uddannelsesaftale, hvilke initiativer har så størst betydning? Opgaven: Udvælg de idéer fra jeres fælles idékatalog, som I tænker har betydning for fastholdelsen af elever på uddannelserne Drøft og vurder om en given idé ‘matcher’ det, I netop har hørt eleverne fortælle – Vælg den bedste idé! Få gerne idéer, som ikke er nævnt i opsamlingen af jeres bidrag

Workshop Når det handler om at fastholde de elever, der har en uddannelsesaftale, hvilke initiativer har så størst betydning? Opgaven: Udvælg de idéer fra jeres fælles idékatalog, som I tænker har betydning for fastholdelsen af elever på uddannelserne Drøft og vurder om en given idé ‘matcher’ det, I netop har hørt eleverne fortælle – Vælg den bedste idé! Overvej effekten: Hvilken betydning vil initiativet få for eleven?