LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

Forældrearrangement om folkeskolereform
Udviklingschef Anne Holm Sjøberg, Region Hovedstaden
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Garantiskolekonference 2013
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Ungdomsskole – mellem reform af folkeskolen, erhvervsuddannelserne og vejledningsindsatsen Storbynetværk den 12. september 2013 Direktør Per B. Christensen,
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Opgaven jeg fik stillet
Lærersamarbejde i Aarhus september 2011 Aarhus Social- og Sundhedsskole.
Bestyrelsesmøde 30. september 2013 Stavnsholtskolen Folkeskolereform – de helt overordnede rammer.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Bedre overgangsvejledning gennem øget aktørinddragelse på Djursland Et projekt med: Viden Djurs – Lead partner UU-Djursland Ørum Skole Auning Skole.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
”Styrkelse af overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse” Garantiskolen i Silkeborg Scandic den 28. oktober 2013.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
NETVÆRKSMØDE OM UU, FOLKESKOLE & UNGDOMSUDDANNELSERNE Forventninger, muligheder, udfordringer & handlinger i lyset af folkeskolereform og omlægninger af.
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Forældremøde Sortedamskolen 2013/14
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Nye mål – Regeringsgrundlag 2005 Danmark skal have en globaliseringsstrategi, der styrker konkurrenceevne og sammenhængskraft: Danmark som førende vidensamfund.
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Velkommen til 8. klasses forældre Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Janne Matthiassen Tlf:
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
Glostrup §17.4 / UU ansvar:Uddannelsesvejledning og information Foretage endelig uddannelsesparathedsvurdering Formidling af intro, brobyg praktik.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
Integreret vejledning i efterskolen Vingsted, september 2013 Lars Mouritzen (SKALs Efterskole)
/Bent Storgaard Etablering af UU-Vestegnen Mange opgaveudvidelser siden 2004 ”Uafhængig af sektor- og institutionsinteresser” UU-Vestegnen:
UURS konference den Comwell Køge Workshop 10 – hvor er UU på vej hen v. Mark Jensen UU DK UU DANMARK UDVIKLING & INTERESSEVARETAGELSE VEJLEDNING.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Bedre overgangsvejledning gennem øget aktørinddragelse på Djursland workshop A4 Et projekt med: Viden Djurs – Lead partner UU-Djursland Ørum Skole Auning.
Et projekt med:  Viden Djurs – lead partner  UU-Djursland  Ørum Skole  Auning Skole BEDRE OVERGANGSVEJLEDNING GENNEM ØGET AKTØRINDDRAGELSE PÅ DJURSLAND.
Vejledning af efterskoleelever fra Grønland Arbejdsdeling ml. efterskolen og Det Grønlandske Hus Uddannelse i Danmark eller Grønland Erhvervsuddannelse.
Landsforeningen af 10. Klasseskoler i Danmark, Xclass. 10. klasse-centret i Slagelse, Willemoesvej 2 b, 4200 Slagelse, tlf ,
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
Forældremøde i 9. klasse
Det videre arbejde med unge- og campusmiljø
Optagelse.dk 2016 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Odder kommune*
Forældre-information
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
Kollektiv vejledning i grundskolen
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Indhold Forberedende grunduddannelse (FGU)
eVejledning – hvor er vi nu?
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Ny fra MBUL Hanne Woller Kontor for Voksenuddannelse og overgange
Hvordan samarbejder vi med grundskolen om det praksisnære?
Tilmelding til uddannelse 2018
Forældremøde.
Aktuelt fra MBUL Lisbeth Bang Thorsen Hanne Woller
Nyt fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling
Nyt fra ministeriet Billeddias
Velkommen til: Temamøde
Ambition: Flere skal vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse.
Foreløbig tidsplan for implementering af EUD-aftalen
Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser til Fremtiden
Mål for ungeindsatsen i Høje-Taastrup Kommune
Overgangsvejledning Hva’ taler vi om? Definitioner.
Forældremøde 2019/2020 Specialtilbud.
Præsentationens transcript:

LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse” Ungdomsskoleforeningen, Christiansborg d. 20. september 2018 v/Thomas Felland, Uddannelsespolitisk konsulent i LO

Baggrunden Søgningen fra folkeskolen til eud er fortsat alt for lav Skæv balance mellem de boglige og mere praktiske kompetencer i folkeskolen Elevernes kendskab til arbejdsmarkedet er for ringe

15 forslag inden for fire indsatsområder Langsigtet ændring af folkeskolen så balancen mellem de praktiske og de boglige færdigheder genetableres Bedre samarbejde med ungdomsuddannelserne i udskolingen ”Ungdomsår” i stedet for 10. klasse Nyt samarbejde i kommunerne om indsatsen for de unge

Langsigtet ændring af folkeskolen Revision af lærerplaner og læremidler Bedre faciliteter til de praktisk-musiske fag (Regeringsudspil: Investering i nye og renoverede faglokaler, værksteder og udstyr) Efteruddannelse og kompetenceløft der bidrager til balance Kompetenceudvikling af vejledere og folkeskolelærere Praksisfaglighed i læreruddannelsen)

Bedre samarbejde med ungdomsuddannelserne i udskolingen I 4. Styrket ansvar i grundskolen for en ordentlig overgang til ungdomsuddannelse, herunder også for at eleverne får god vejledning (Regeringsudspil: Valgfag i 7.-9. klasse på erhvervsskolerne Et nationalt program for valg af ungdomsuddannelse for alle elever i 7.-9. klasse Systematisk tilgang til uddannelsesvalg i 7.-9. klasse Ny model for uddannelsesparathedsvurdering Styrket kollektiv vejledning i 7.-9. klasse) 5. En styrkelse af ”Uddannelse og job” og obligatorisk erhvervspraktik Nyt undervisningsforløb ”Uddannelses- og erhvervskundskab i 8. og 9. klasse)

Bedre samarbejde med ungdomsuddannelserne i udskolingen II 6. Udvikling af en ny uddannelsesplan 7. Den kommunale ungeindsats/UU skal bidrage til arbejdet med karrierelæring og vejledning i den enkelte skole (Regeringsudspil: Styrket kollektiv vejledning i 7.-9. kl. Kompetenceudvikling af vejledere) 8. Erhvervsskolerne skal blive bedre samarbejdspartnere til grundskolen i forbindelse med ”den gode overgang” Valgfag i 7.-9. klasse på erhvervsskolerne Lærere fra eud gennemfører undervisning og aktiviteter i folkeskolen. Nyt undervisningsforløb ”Uddannelse og erhvervskundskab” i 8. og 9. kl.)

”Ungdomsår” i stedet for 10. klasse 9. Etablering af et nyt tilbud om et ”ungdomsår” i stedet for 10. kl. 10. Formål, målgruppe og indhold 11. Institutionsrammer, finansiering og styring 12. Lærerkompetencer, der matcher den brede opgave 13. Efterskoler skal have samme mål (Regeringsudspil: Ekspertudvalg: Hvordan kan 10. klasse erhvervsrettes, så flere vælger en eud. Understøttelse af 10. klasseaktivitet på erhvervsskolerne Kompetenceudvikling

Nyt samarbejde i kommunerne om indsatsen for de unge 14. Lokale kontaktudvalg til den kommunale ungeindsats (Regeringsudspil: Barrierer for skoleelevers ophold på virksomheder skal fjernes) 15. Etablering af et nationalt forsøgsprogram og arbejdsgruppe Et nationalt program for valg af ungdomsuddannelse for alle elever i 7.-9. klasse Aftale om styrket praksisfaglighed i folkeskolen: Udviklingsprojekt i skoleårene 2018/19 og 2019/20, der skal styrke samarbejdet mellem folkeskoler og erhvervsskoler om at få mere praksisfaglighed ind i udskolingen)

LO’s samlede vurdering af regeringsudspillet Generelt fornuftige regeringsforslag vedr. overgang mellem grundskole og ungdomsuddannelse, som LO kan støtte Nogle ting som LO synes er ligegyldige og en forkert prioritering af pengene Nogle ting vi finder helt uacceptable Initiativerne er underfinansierede

Spørgsmål og dialog… ?