Samskabelse gennem et Bynetværk

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kløverstier - en forstadsfortælling om det gode liv.
Advertisements

Egedals byudviklingsområder skal være eftertragtede for deres fokus på klima, energi og sundhed – kombineret med spændende arkitektur, inviterende byrum.
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Byudvikling med kulturfokus
Styringsnetværk som middel til at skabe lokal og kommunal udvikling
Danske Forsamlingshuse
v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune
PR Kampagne for folkeskolen
Transport på landet Konference 5.november Transport på landet • Kompliceret • Ingen nemme løsninger • Mangler nytænkning Tendens: Find selv på løsninger.
Grundkursus Politisk indflydelse. Grundkursus Politisk indflydelse.
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
Udviklingsdagen i Billum Lørdag den 7. oktober 2006 i Billum Hallen Billum Sogn i fortsat udvikling
Åben skole i Århus Muligheder og myter ved skolesamarbejde.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Ringkøbing-Skjern Kommune 12. September 2013
Innovation – et mindset hos ledere og medarbejdere Tina Lambrecht Danske Fysioterapeuter.
Science Team K Slutrapport fra evalueringen Henrik Busch, Jan Sølberg, Finn Horn 3. november 2006.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Styring af styregrupper
Brugstedet.dk Eksempelsamling ”Geodata skaber værdi” Nils Bo Wille-Jørgensen Grontmij.
Kodeks for offentlig topledelse
Fremtidens MED Dennis Kristensen Formand Offentlig Ansattes Organisationer.
Aktiviteter tiltrækker Relationer fastholder
1 Udviklingskonsulenternes årsmøde 24. maj Workshop Politisk tæft og forståelse Lær at analysere det politiske liv i din kommune, så du ved, hvad.
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Dialogmøde om Fredensborg Kommunens klimaindsats - hvordan kan vi i samarbejde gøre en forskel for klimaet? 21. september 2011.
Barrierer i og for forbedringsprojekter Udenom, indenom, henover eller igennem barriererne Hvilken vej vil du? 12. oktober C2E netværk.
Lokale grønne partnerskaber
Workshoppens indhold Projektrådgivningens arbejde Barrierer for deltagelse i projekter/aktiviteter Konkrete løsningsmodeller Klassiske fejltrin Eksempler.
RIG PÅ NATUROPLEVELSER ? Strategiske udfordringer for kommunerne 1. Naturturisme: Mere end kommunal win-win? 2. Turisme-strategier: Fra service til branding.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Styrkeprofil / ressourcer i landsbyen.
Kommunernes nye rolle i bæredygtig byudvikling Boligdag 2012 ”Bæredygtig byudvikling: Erfaringer med integrerede strategier” Jesper Ole Jensen,
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
OPGAVEN En faserapport vedr. Multihuset - et (evt. to) scenarier: Overordnet profil (Erhvervspolitik, Idræt-folkeoplysning, Sundhedspolitik) Indholds-
Beskæftigelsesnetværket
Private investeringer i byomdannelse og byfornyelse Lars A. Engberg SBi.
Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket "Hvad kræver det af biblioteket?"
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Sammen finder vi ud af det
Gode råd til fundraising
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Hvordan skabes sammenhæng i kapacitet og ressourcer på tværs? Oplægsholder : Forebyggelseschef Eva Henriksen Kommunen har ca indbyggere En af to.
Tryg i Gellerup – hvordan?. Hvad kan jeg gøre? Forældrene inddraget – kvinderne i Gellerupparken. Den aktive Kvindeforening – kan gå ud til de belastede.
Undervisningsmiljø -og de nedprioriterede toiletter Ved Fiona Rubens DCUM Undervisningsmiljø Toiletproblematik igennem tiden Kompleksitet Hvad kan vi gøre.
VÆKST OG BÆREDYGTIGHED EN NY POLITIK FOR BYLIV BYER & BYGNINGER I HOLBÆK KOMMUNE?
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Evaluering i Rådgivningen resultater samt tiltag.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Tilskud til partnerskaber Informationsmøde 19. september 2016 Renato Ezban Energistyrelsen.
Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Skab et Samarbejde med Synergi
Funktioner og arbejdsdeling
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Byforum vordingborg IDÈ- OG PROJEKTFORUM FOR BYENS UDVIKLING
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
Styrk foreningen Ledelse og udvikling – opgrader foreningen.
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Boligpolitik Temadrøftelse Økonomiudvalget 13. november 2018.
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Præsentationens transcript:

Samskabelse gennem et Bynetværk Annika Agger, Ph.D, Lektor Roskilde Universitet

Hvem er jeg – og hvem er i?

Det jeg vil tale om ! Kort om samskabelse- hvad betyder det? Hvad kan man bruge et bynetværk til? Hvad er der af erfaringer rundt omkring? Gode råd til jeres videre arbejde!

Samskabelse Billded taget fra Det Sociale Enzym af Jesper Nygaard

Bynetværk Samarbejde mellem private virksomheder, butikker, iværksættere mv., men ofte også kommunale repræsentanter og andre lokale aktører i området Finder sted i et geografisk afgrænset lokalområde og har fokus på kvaliteten af området Er udviklingsorienteret, dvs. kan varetage visse daglige driftsopgaver som renholdelse, markedsføring og mindre events, men også omfatter en strategisk udvikling af området og udvikling af gode rammer for kvarterets virksomheder og borgere Initiativer i svenske citysamverkan: Planlægge og gennemføre projekter (fysisk forskønnelse, tilgængelighed m.m.) i bymidten Fælles markedsføring, PR og kampagner Events, arrangementer og udsmykning Effektmålinger og analyser Strategisk udvikling Kompetenceudvikling og vidensudvikling Figur fra Jesper Ole Jensen & Jacob Norvig, Aalborg Universitet, 2017

Hvad kan man bruge et bynetværk til? Få synergi mellem indsatser! Bedre kendskab til andre aktører – og naboskab Mere kvalificerede og forankrede projekter Få flere ting til at ske ! Og dermed også bedre branding – og byidentitet!

Andre eksempler på bymidteorganisationers tiltag: Øget ren- og vedligehold Øget sikkerhed/tryghed God belysning Flere siddepladser og flere, mere indbydende mødesteder Rene og tilgængelige offentlige toiletter Promovering af lokal produktion og lokale butikker Kampagner i forhold til at handle lokalt Aktivering af tomme lokaler Det rigtige mix af butikker, spisesteder, kulturtilbud osv.; kuratering bliver mere og mere nødvendigt Fælles åbningstider Fælles gavekort Indsatser i forhold til aftenøkonomi Stordriftsfordele for f.eks. butikkerne (fælles indkøb, varetransport og forsikringer, delebiler m.m.) Deleøkonomiske tiltag Kunstprojekter Inddragelse af børn og unge samt marginaliserede grupper Koordinering mellem eksisterende initiativer Grøn, bæredygtig profil Udvikling af smart city-tiltag

Erfaringer fra andre steder Deltagere: Politikere, Erhvervsliv, Borgere, Administration Mødes 2 gange årligt Altid private der er formænd Havde ingen motorveje eller – svømmehaller- tænkte derfor at skulle man tiltrække nogen – så skulle bymidten være interessant. De started med at lave en process- hvor de interviewede forskellige interessenter – om hvad de syntes var hhv godt og skidt I byen Med afsæt I det lavede de to store konferencer- hvor den ene handled om – hvordan kan vi lave et bedre samarbejde. Hed I starten SAMARBEJDSFORA og idag hedder det blot BYFORA. Bestod af administration, politiske lag og erhvervsfolk. Kriterierne for at deltage var- at folk skulle have lyst til at samabejde – og have adgang til forskellige ressourcer. Mange af de ting de har fået til at ske har ikke kostet noget- teater forum- fliser I gå gaden- turistforening. Idag ringer de til hinanden . Meget samarbejde – city forening lavet workshop Bankerne var svære at få med – men de sidder I økonomiudvalget Skolegade- samlede de 1.2 millioner- og kommunen lagde 4.5 millioner I det- sagde at husene ville stige I værdi.

God Råd: Vær åben for nye perspektiver

Få talt om jeres drømme

Annikas dogmeregler Vi taler pænt til hinanden, og har tillid til at alle ønsker det bedste for vores sted Vi holder fokus på opgaven – og undgår at blive personlige, vi respekterer at vi kan have forskellige interesser Vi holder tiden – og derfor er det ok at ordstyren skærer igennem – når vi kommer væk fra dagsordenen Vi forsøger at lave forskellige mødeformer – så vi løbende lærer og afprøver forskellige dialogformer